Виставка «Іншому собі»

Виставка Євгена Світличного та Володимира Шапошникова «Іншому собі». Арт-центр Maslo art space. Афіша Хмельницький 2020

28 лютого (п’ятниця) о 18:00 арт-центр Maslo у Хмельницькому запрошує на відкриття виставки «Іншому собі» харківських художників Євгена Світличного та Володимира Шапошникова.

Живописні твори, представлені на виставці, є художнім результатом багаторічної дружби та співтворчості двох митців. На межі 1980—1990-х років і протягом 10 років художники спільно створювали камерні та монументальні роботи, трансформуючи процес творення мистецтва у гру в мистецтво. Автори дописували свої ранні малюнки, нашаровували живопис, та відходили від принципу індивідуального авторства.

«Ключовою тезою була ідея незнищенності одне одного в творі мистецтва. Це було відчуття справжньої свободи творчості, її Абсолюту. Така відкрита система вивільнила в нас неймовірну силу. Яскравий наче спалах і дуже короткий період взаємотворчості», коментує Євген Світличний.

Академічна традиція, монументальна практика авторів, античні й теологічні образи втілені експресивними кольоровими імпульсами, що нашаровують ідеї й емоційні стани, і створюють інший рівень прочитання художнього твору — крізь метафору гри у мистецтво. Раніше картини з проєкту були показані в Національному художньому музеї України, в Хмельницькому експозиція виставки включатиме і камерні аркуші, і монументальні композиції, деякі із яких сягатимуть до трьох метрів.

Кураторкою проекту є Лєра Полянськова. Автором експозиції став художник та син одного із авторів — Іван Світличний.

Відкриття виставки 28 лютого 2020 о 18:00,
за адресою м. Хмельницький, Старокостянтинівське шосе, 20/3

Виставка триватиме 28.02.2020 – 10.04.2020

За додатковою інформацією
звертатися за номером +38 098 440 33 88


Читати також