Чи варто купувати електрогриль, або даний прилад не принесе користі в будинку?

електрогриль

Електрогриль не вважається предметом першої необхідності на кухні, але його популярність стрімко зростає. За допомогою приладу готують безліч страв, які на смак нічим не поступаються стравам з мангалу. Компактний електричний гриль багатофункціональний і при приготуванні продуктів (наприклад, овочів) не вимагає додавання олії.

Користь: правильне харчування, універсальність і зручність.

Без сумніву важливою перевагою приладу є швидкість готування. А якщо площа дозволяє взяти модель розміром побільше, то можна поєднати приготування декількох страв відразу для великої родини або гостей. Такі грилі або встановлюються на підлогу, або вбудовуються.

Приготування дієтичних страв в рамках правильного харчування

Доступне прожарювання, тушкування, запікання продуктів без додавання масла і будь-яких інших жирів, що особливо актуально для прихильників ЗСЖ, або тих людей, хто змушений дотримуватися суворого режиму в харчуванні за станом здоров'я.

Відсутність запахів при готуванні в моделях закритого типу

На відміну від традиційного мангала електричний гриль не виділяє запахів в процесі приготування. Це зручно на домашній кухні, в тому числі і в невеликій квартирі-студії.

А для любителів запаху у їжі «серпанок від багаття» в моделі з гратами можна під тен покласти кілька штук деревного вугілля. І практично вийде домашній пікнік. Але краще такі експерименти ставити на вулиці або, в крайньому випадку, на балконі і тільки тим, хто живе на останньому поверсі і не має поблизу пожежної сигналізації.

Безшумне приготування

Більшість моделей відрізняється зниженим виробництвом шуму

Універсальність

На електрогрилі можна готувати страви з різних продуктів: овочів, хліба, злаків.

Широка функціональність

Крім свого першорядного призначення, прилад використовується для гасіння, обсмажування, розморожування і розігрівання.

Навіщо потрібен електричний гриль?

Для відповіді на питання потрібно зрозуміти, для яких цілей купується пристрій. Без сумніву, функціональний електрогриль вражає своїми кулінарними результатами: запечені з хрусткою скоринкою овочі стануть прикрасою святкового столу. І разом з тим пристрій належить до серії додаткових приладів кухонної техніки. Це менш практично, ніж та ж мультиварка і мікрохвильовка, а на маленькій кухні і зовсім буде займати зайве місце. Не годиться електрогриль і для частого використання в тому випадку, коли є потреба заощадити на споживанні електрики.


Читати також