8 жінок українського хіп-хопу

8 жінок українського хіп хопу

Українська хіп-хоп сцена за останні роки сильно змінилася. Великий прорив в українському репі та R&B музиці зробили наші прекрасні жінки.

1. Alyona Alyona

Вона популярна не лише в Україні. Американське видання The New York Times зарахувало її до кращих європейських співачок у статті "15 European Pop Acts You Might Not Know, but Should". У жовтні 2018 року вона випустила перший кліп "Рибки". Він є особистою розповіддю про булінг над нею. Альона розповідала, що написала цю пісню у відповідь на булінг над нею та взагалі над дівчатами нестандартної зовнішності. Alyona Alyona ще зі школи відзначалася #бодіпозитивністю. Також слухала метал. Тому глузували над тим що вона #бодіпозитивна та називали сатаністкою. Ця вчителька із Кропивниччини та вихователька дитсадка поборола свої комплекси та стала знаменитою.

Того ж року вийшов кліп на пісню "Голови", який зібрав на ютубі мільйон переглядів.

2019 року вона випустила альбоми "Пушка" та "В хаті Ма". Також спільно з "Kalush" заспівала пісню "Гори" і так долучилася до розкрутки новачків.


Так Alyona Alyona зробила цілий прорив в українському репі. Вивела його на новий рівень.

2. Alina Pash


Фіналістка шостого сезону "X-Фактор". Для свого хіп-хопу використовує етно-мотиви та електронну музику. І це не випадково, бо вона походить із Закарпаття.

Спільно з Alyona Alyona записала мега хіт "Падло" (2019).


3. Міра Капітан

Цього року випустила свою дебютну пісню та перший альбом "Flex voroham".

Про свій дебют вона говорить:

"Усе життя я женуся не за трендами, а за словами.
Форма хіп-хопу видається для мене найбільш прогресивною. Споживацьке "flow over rhymes" не моя тема. Я андеграунд.
Флекс ворогам - концепт того, що найкраще можна зробити для гейтерів вашого життя - це жити стильно".

4. Olive Taud


Реперка із Дніпра. Вона випустила олдскульний репкорський альбом "Останній динозавр" (2018). Тоді співачка себе називала "Олдскульний ніндзя". Але вона перейшла вдало на нову реп школу. І їй це успішно вдалося зробити. Так вона себе назвала після зміни музики Olive Taud.

5. Anna PETRAsh

Відома українська поп-співачка та кіноакторка. Але зі своїм талантом зробила вдалий реп-кавер на пісню Alyona Alyona "Рибка".

6. Настя Каменських (жінка Потапа)


Найкраще, що було в українській музиці в стилі R&B, то був дует "Потап і Настя" (2006-2017). На мою думку, краще за них в цьому стилі ніхто не співав.

Все почалося із того, що продюсер Руслан Мінжинський познайомив вже на той час відомого репера Олексія Потапенка (Потапа) та поп-співачку Настю Каменських.

Вони разом записали першу пісню "Не пара" і так виникла пара "Потап и Настя". Разом вони записали чотири альбоми: ✓Не пара (2008) ✓Не люби мне мозги (2009) ✓Все пучком (2013) ✓Щит и Мяч (2015).

Останній кліп у якості дуету зняли востаннє 2017 року "Я...Я (Ядовитая).

З Насті хороша поп-співачка. Сольну кар'єру після того зробила хорошу. Співає чотирма мовами. Але з неї реперша не вийде. Це показав реп-батл між Настею Каменських та Ольгою Поляковою.


7. Бебічка (Наталя Чабан) [гурт "Хочу Ще"]

Цей гурт походить зі Львова. Свій стиль назвали альтернативною музикою (поєднання року,. хіп-хопу та етно).

Заснований 2008 року. DJ Terry познайомився в міжгуртожитському чаті Політеха з дівчиною. Вона ходила в реперському одязі та співати вміла. Так Наталя (Бебічка) приєдналася до гурту.

Пік популярності гурту припадає на Революцію Гідності. У 2013 році на Євромайдані у Києві зняли у хіп-хоп стилі кліп на пісню "Час дати відсіч". Пісня і відео увійшли в десятку найпопулярніших творів Майдану.

Також, на мою думку, добре зроблена пісня "Тополя" на слова Тараса Шевченка.

8. Настя Прохоренко

Учасниця 7 сезону шоу "X-фактор". Настя Прохоренко в цій програмі танцювала та співала. Але не перемогла у суперфіналі. Такий виступ є гарною ілюстрацією того, що можна жити в Україні і суперово читати реп англійською мовою. Вплинуло те, що Анастасія жила декілька років у США.

Але далі продовження її музичної кар'єри не було. Після конкурсу продовження не видно


Читати також