Do U Speak Music

Do U Speak Music. Безкоштовний онлайн курс для музикантів та музичних менеджерів

Основна інформація:

19 жовтня стартує тижневий практичний безкоштовний онлайн курс для музикантів та музичних менеджерів зі всієї України “Do U Speak Music”. Унікальна можливість покращити знання з англійської мови, дізнатись корисну інформацію про практичний менеджмент та маркетинг у музиці, та стати активним учасником української та міжнародної музичної спільноти. Курс збудований у форматі інтерактивних відео лекцій, де музикантки- блогерки англійською мовою розкривають найбільш актуальні теми для сучасних музикантів, а це про брендування, рекламу, роботу із соціальними мережами, пошук коштів для гурту, відомі музичних онлайн платформи, організацію турів та онлайн концертів, а також краудфандинг у музиці.

Курс триватиме 7 днів – з 19 по 25 жовтня – по 1 годині щодня онлайн (з 19.30 до 20.30). Зголошення приймаються до 23:59 год. 15 жовтня. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/t5QJ68VtHMkuBJjy6

Про цілі та наповнення курсу

Курс призначений для молодих музикантів та менеджерів, які розпочинають свою професійну діяльність, і має на меті розширити знання про можливості просування та ефективного управління музичними проектами/колективами. Курс відкритий для представників різних музичних напрямків.

Кількість учасників курсу є обмеженою, тому організатори заохочують музикантів і менеджерів до креативного заповнення аплікаційної форми. У відборі учасників важливими критеріями будуть:

- рівень знання англійської мови

- наявність базового досвіду роботи у музичному гурті (як музиканта або менеджера);

- умотивованість до участі, наявність конкретних запитань щодо менеджменту та маркетингу;

- готовність взяти участь у повній програмі курсу;

“У час карантину активна концертна діяльність поставлена на паузу, а більшість музикантів змушені шукати нові, сподіваємося, тимчасові види діяльності та заробітку. Для багатьох час карантину став простором для навчання і здобуття нових навичок. Величезна кількість інформації для музикантів в інтернеті є англійською мовою, та не всі артисти володіють нею на необхідному рівні. Ми поставили собі за ціль зібрати важливі теми для музикантів і познайомити їх з ключовими музичними термінами/словами англійською мовою. Для цього ми обрали формат блогу. У вільній атмосфері ми спілкуємось англійською про стрімінгові платформи, брендування та інші теми, показуємо на екрані важливі слова, подаємо словничок та транскрипт тексту і найважливіші лінки на міжнародні ресурси.” - розповідає засновниця курсу Анастасія Войтюк.

Викладачки курсу/блогерки:

Анастасія Войтюк – ініціаторка блогу, сучасна бандуристка, культурна менеджерка, фронтвумен гурту Troye Zillia, засновниця фестивалю сучасної бандури Lviv Bandur Fest та курсів менеджменту та маркетингу для музикантів у Львові, керівниця організації “Unbeaten Path”. Співтворчиня мобільної аплікації Bandura App та сторінки Bandura Online. Випускниця програми Creative Enterprise Ukraine, та різноманітних навчальних програм у галузі креативного менеджменту УКУ, НаУКМА, Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej.

Іра Лобанок – музикантка, саундпродюсерка, засновниця секретних концертів Sofar Sounds Lviv, учасниця електронного дуету krapka;KOMA та викладачка курсу зі створення електронної музики в Vedel School. Здобула освіту у Вестмінстерському університеті (Лондон, Великобританія) зі спеціальності Commercial Music Performance, де отримала знання з музичного брендингу та маркетингу від провідних діячів британської музичної індустрії.

Про попередньо проведені курси

Протягом карантину “Unbeaten Path” вже провела 3 онлайн курси з ефективного менеджменту та маркетингу у музиці. Перший набір стартував у квітні і зібрав разом сучасних бандуристів, а також менеджерів і музикантів, які з ними співпрацюють. Другий набір відбувся у травні і був відкритим для різних музикантів та менеджерів з України та з-за кордону. Всього понад 100 людей з різних куточків України, а також з Італії та Німеччини зголосилися на обидва курси, 32 особи пройшли курс та отримали сертифікати, а понад 40 учасників були вільними слухачами на відкритих лекціях. Серед випускників курсів музиканти та менеджери відомих українських та закордонних колективів, а також відомі викладачі: Rockocko (Львів), ХАС, Оксана Герасименко (Львів), Шпилясті Кобзарі (Київ), GANNA (Берлін), Harmata (Київ), Granat (Львів), BusiCama (Харків), Варйон (Київ). Третій курс відбувався для спільноти львівських музикантів за підтримки Управління Культури в рамках програми “Фокус на культуру”.

Курс відбувається на платформі Школи музичного менеджменту та маркетингу «Music Up», і є проектом організації «Unbeaten Path», що вже третій рік поспіль проводить фестиваль сучасної бандури «Lviv Bandur Fest» та є організатором різних фестивальних та освітніх заходів у різних напрямках мистецтва. Курс відбувається за підтримки Українського Культурного Фонду і є безкоштовним для учасників.


Читати також