Світові змови, параноя, карантин та хороший настрій

Світові змови, параноя, карантин та хороший настрій

Під час карантину, в якому ми перебуваємо, самонакручування людей стає реальністю. Не буду вдаватися у деталі та розповідати про всю історію Covid-19. Я не є ні лікарем, а тим більше Уляною Супрун, щоб говорити про віруси. Але говорю з точки зору здорового глузду. Самонакручування я вживаю не в сенсі, що хтось себе накрутив, бо закоханий. Мова про те, що людина вигадує страхи, а боятися таки нічого, з того що собі надумали. Це як у вірші Степана Руданського "Вовки", де виявилося що хлопець злякався не вовків, а виявилося, що то "таке сиве та мале/а хвостик як шило".

Улюбленими фейками про коронавірус є аж два. Вони зірвали інтернет. Ці історії підняли настрій мені на багато часу))))

Перша історія


Багато хто додумав, що ніби засновник компанії Microsoft Білл Гейтс хоче встановити чіпи, щоб протидіяти коронавірусу.

Так почнеться тотальний контроль. І люди від чіпів не зможуть відмовитися.

Але є одне але. Щоб Білл Гейтс таким займався, того не може бути. Він просто виступив на платформі TED у 2015 році та розповів, що небезпекою в майбутньому може стати вірус. І на цьому все.

Насправді щось ближче до ідеї чіпів збирається зробити Ілон Маск. Про це він говорить на одній з останніх програм Джо Рогана.




Ця річ, яку розробляє Маск, радше нагадує стимулятор для мозку. Він вважає, що інтернет є продовженням наших відчуттів. Для людей похилого віку може бути добрим, бо захищає від склерозу та хвороби альцгеймера. Та різні ще приємні речі він обіцяє для молоді. Я про подібне читав у книзі авторів Джаред Коен та Ерік Шмід "Новий цифровий світ", але стимулятори для мозку - це щось нове. Та й цей так званий чіп десь буде через 5 років, як прогнозує Маск.

Друга історія

Канабіс, вишки 5G та імбир! З першого погляду, яке це має відношення до коронавірусу?

Кажуть часто "темне середньовіччя". А тут XXI століття, а в країні першого світу Великобританії люди палять вишки зв'язку..

Щоб віруси передавалися через вишки... це повний абсурд. No comments. Далі про 5G!!!!

Нещодавно з'явилася новина, що канабіс зупиняє поширення пандемії. Взагалі не можна сказати про маріхуану однозначно позитивно або негативно. Можливо дійсно впливає добре профілактично на легені, але в Україні конопю курять в основному. А дим сам по собі шкідливий. Не буду вдаватися у деталі, бо тема трави та ТГК і вплив на організм потребує довшого обговорення. Не можна стверджувати або заперечувати однозначно позитивність або негативність цієї наркотичної субстанції. На кожного впливає по-різному. Але фактом є те, що в країнах, де вона легалізована, її розкупили по повній програмі.


Ще раніше підскочили ціни на імбир. Бо українці повірили в те, що він також лікує від цієї страшної пандемії. Так цей корінь зміцнює імунітет. Але не за один день.

І з того всього Білл Гейтс зробив заяву, що він не займається мікрочіпами.


Отже, не вірте всьому, а тим більше не ведіться на фейки. А думайте головою.


Дмитро Тирусь


Читати також