Зустріч із В’ячеславом Сікора​

Зустріч із В’ячеславом Сікора​. Пост реліз. Новини культури 2020

 

В театрі «Колесо» відбулась зустріч із білоруським режисером, актором В’ячеславом Сікора

В рамках міжнародної діяльності Київським академічним театром «Колесо» організовано та проведено сумісний проєкт «Зустріч із білоруським режисером, актором театру та кіно В’ячеславом Сікора». 16 грудня в Камінному залі «Колеса» відбулась цікава розмова з митцем. На заході були присутні київські колеги В’ячеслава Сікора з радіо «Радыё Ўнэт», представники ЗМІ , запрошені гості та друзі.

Розмова тривала більше години. Говорили про складні моменти життя в Білорусі, роботу в театрах і не тільки, про Майдан, Київ та перспективи.

В залі представлено виставки графіки та пірографії В’ячеслава Сікора, а також годинники з національною білоруською й українською символікою.

«Важливим є ставлення до ситуації, що відбувається зараз у Білорусі, - говорить директор-художній керівник Київського академічного театру «Колесо» народна артистка України Ірина Кліщевська. Знайомство з В’ячеславом спонукало нас запропонувати творчий проєкт – зустріч митця з киянами.

Цей рік був складним для нашого театру. У зв’язку з карантином, що спричинений COVID-19, не відбувся щорічний Міжнародний театральний фестиваль камерних вистав AndriyivskyFest, на який було запрошено театри з Албанії, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Грузії, Іспанії, Литви, Польщі, США, України, а також міжнародне журі, в тому числі й Жанну Лашкевич із Білорусі. Ми не змогли навіть провести Український та Незалежний формат фестивалю, - обласні театри не змогли приїхати в Київ, до того ж багато людей хворіє.

Сподіваємось, що у 2021 році з’явиться можливість вести звичну для театру «Колесо» творчу діяльність».


Читати також