Піца без м'яса та ковбаси

Вегетаріанська піца без м'яса та ковбаси

Піца - одна з найпопулярніших страв у світі. Але якщо ви вегетаріанець, то це не є приводом для того, щоб відмовити собі в цьому частуванні.

Вегетаріанці виключають з їжі м'ясо, яйця рибу і молоко. Подібне харчування зумовлене різними причинами: здоровим способом життя, етичним відношенням до тварин, релігією і т.д.

Для того щоб задовольнити побажання всіх без винятку клієнтів в більшості сучасних піцерій почали готувати вегетаріанську піцу Київ не є віключенням і тут можна замовити таку піцу. Професійні піцайолло зуміли зберегти класичний смак цієї страви, замінивши м'ясні продукти овочами і приправивши його оригінальним соусом.

Користь

Вегетаріанська піца надзвичайно смачна і ароматна. Крім цього, вона може принести вашому організму неоціненну користь.

До основних компонентів вегетаріанської піци можна віднести овочі та гриби. Приготована з них начинка містить набагато менше калорій, ніж м'ясна. Саме тому її вважають дієтичним блюдом, вживання якого не сприяє набору зайвої ваги.

На відміну від інших видів піци, вегетаріанська містить велику кількість корисних для організму вітамінів і мінералів. Тісто, приготовлене з пшеничного борошна, сприяє насиченню організму антиоксидантами, що запобігають розвиток серцево-судинних захворювань. Сир, який є невід'ємним інгредієнтом вегетаріанської піци, містить кальцій, що забезпечує здоров'я кісток і зубів.

Попит на вегетаріанську піцу зростає з кожним днем. Її люблять не тільки вегетаріанці, але й звичайні люди, які регулярно вживають м'ясо. Хіба може їм не сподобатися ідеальне поєднання овочевого міксу, печериць, оливок, маслин і помідорів, приправлених авторським соусом з додаванням сиру моцарелла? Така піца відмінно засвоюється організмом і не викликає тяжкості в шлунку!

Як приготувати піцу вдома

Якщо ви хочете приготувати піцу власноруч, це теж не складе особливих труднощів.

Для піци, приготованої в домашніх умовах, дотримання точних пропорцій не є важливою умовою. Головне, щоб вона подобалася домочадцям і гостям. Адже нерідко саме рецепт з додаванням нестандартних для піци продуктів і компонентів стає фірмовим блюдом господині.

А ось до тіста для піци підхід особливий. Воно повинно бути тонким, м'яким і добре просочуватися. Варіантів тіста для піци відомо чимало. Є і дуже прості рецепти. Вони підходять для приготування піци на швидку руку. Найпоширеніші: тісто на кефірі та дріжджове тісто.

До вегетаріанської піци можна додавати всі види овочів: томати, огірки, болгарський перець, кабачки, баклажани. Припустимо робити з них овочеве асорті або використовувати два-три виду овочів.


Читати також