Японська кухня для вегетаріанців - це реально!

роли веганські

Сьогодні ми хочемо розповісти вам про те, які страви порадують веганів і вегетаріанців.

Навіть якщо ви не є вегетаріанцем або веганом, ми все одно гаряче рекомендуємо перераховані далі позиції. Всі вони - хороший привід переконатися в тому, що їжа виключно рослинного походження може бути не менш смачною і бажаною.

Ці страви можна приготувати власноруч, а якщо нема бажання або часу, завітайте до sumy.smaki-maki.com, де готують найсмачніші роли.

Роли

Почнемо з ролів, і перша веганська позиція - «Каппа маки». Тут немає нічого, крім норі, рису, спецій, огірка і насіння кунжуту. За описом - прісно і нецікаво, проте насправді все з точністю навпаки! «Каппа маки» можна порівняти зі смаженим насінням - від цих ролів дуже складно відірватися за доброю волею. Цікаві за смаком, трохи пряні, трохи солодкувато-кислуваті, маленькі і недорогі - рука сама так і тягнеться за черговою порцією ... Все перераховане можна віднести і до «Авокадо маки», більш того - авокадо набагато ситніше за огірка. Але повинні попередити, що в його складі присутній майонез.

Ще один рол, де майже всі інгредієнти рослинного походження, - «Фудзі маки». Норі, рис, солодкий перець, помідор, м'якоть апельсина, салат Айсберг, зелений чилі і зелена цибуля, медово-апельсиновий соус - здається, нічого не забули. Смак «Фудзі маки» дуже багатогранний: спочатку можна відчути перцеві ноти, далі - свіжі овочеві, а потім легкі цутрусово-солодкі відтінки. Або навпаки - у всіх по-різному. Звертаємо вашу увагу на те, що в складі соусу присутній мед, тому рол не підходить для дуже суворих веганів.

Не можемо обійти стороною Гункани «Чука мікс» - ситні, апетитні і на 100% веганські! Те ж саме можна сказати і про гунканах «Ясай» з авокадо і салатом Айсберг.

Супи

Кому восени і взимку не хочеться зігріваючого, ароматного і, бажано, корисного супчика? Припускаємо, що всім - хоча б час від часу. В такому разі вам підійде класичний японський місо-суп з грибами натяк - це щось на зразок опеньків з високим вмістом рослинної клітковини, - і водоростями вакаме, які широко використовуються в східній медицині (крім кулінарії), і, звичайно, сиром тофу. Останній вважається низькокалорійним продуктом, багатим високоякісним рослинним білком.

Десерт

Десерт - як же без десерту? Рекомендуємо «Ясі маки». Це рол, який готують із солодкого рису, банана, кокоса, мигдальних пелюсток і шоколадного соусу. Що можна сказати про нього? Смачно і солодко, але не нудотно-солодко, а, скоріше, дуже ніжно і ненав'язливо.

Смачного!


Читати також