08-08-2021 Розваги 191

Відомі актори, котрі зіграли у відеоіграх

Відомі актори, які зіграли ролі в популярних відеоіграх

Останніми роками голлівудські зірки все частіше пробують сили в індустрії відеоігор — причому як оскароносці на зразок Кевіна Спейсі, так і молоді артисти як Кіт Герінґтон. Ми вибрали найцікавіші приклади акторів, що подарували свої голоси і зовнішність ігровим персонажам.

Еліот Пейдж і Віллем Дефо - Beyond: Two Souls

Еліот Пейдж і Віллем Дефо - Beyond: Two Souls

Після успіху інтерактивних фільмів Fahrenheit і Heavy Rain у студії Quantic Dream і її художнього керівника Девіда Кейджа помітно виросли амбіції. У своїй наступній грі вони вирішили взяти на головні ролі зірок голлівудського масштабу, щоб ті подарували героям і голос, і зовнішність, а також міміку і пластику за допомогою технології захоплення руху. У Beyond Two Souls Еліот Пейдж грає дівчину з незвичайними здібностями — з нею пов'язана невидима істота на ім'я Айден, яка допомагає героїні: вона здатна дистанційно рухати предмети або створювати силове поле, що захищає від зовнішньої дії. Віллему Дефо ж дісталася роль вихователя і мудрого наставника Пейдж, який щиро хоче допомогти, тоді як інші намагаються використати її сили собі на благо.

Кевін Спейсі - Call of Duty: Advanced Warfare

Кевін Спейсі - Call of Duty: Advanced Warfare

У серії Call of Duty і раніше з'являлися відомі актори — так, скажімо, Гар Олдман озвучував харизматичного радянського солдата Віктора Рєзнова в World at War і Black Ops. Але Спейсі разом з голосом також дав і зовнішність своєму героєві, Джонатану Айронсу — власникові найбільшої у світі приватної військової організації. У Advanced Warfare він, загалом, грає свого типового персонажа — лукавого і амбівалентного лиходія, який спочатку здається союзником. Не найскладніша роль актора, але все одно яскрава: його й досі згадують як одного зі злодіїв у франшизі що найбільше запам'ятався

Кіт Герінґтон - Call of Duty: Infinite Warfare

Кіт Герінґтон - Call of Duty: Infinite Warfare

Після Advanced Warfare серія Call of Duty продовжила традицію брати відомих акторів на ролі антагоністів. Ось тільки якщо для Спейсі грати мерзотника давно увійшло до звички (причому, здається, і в реальному житті), то для зірки «Гри престолів» Кіта Герінґтона образ суворого і жорстокого лиходія був в новинку. Проте він дуже переконливий в ролі адмірала Салена Котча, глави Фронту оборони колонії, організації повстанців, що захопила Марс і інші колонії Землі і почала довгу кровопролитну війну з урядом.

Рамі Малек - Until Dawn

Рамі Малек - Until Dawn

Випадок Малека цікавий тим, що в інтерактивний слушер Until Dawn його брали не в якості голлівудської зірки (цю позицію там зайняв Пітер Стормаре, що грає дивного психолога в сценках між главами гри). На момент виробництва він був звичайним маловідомим актором другого плану — «Містер Робот» і вже тим більше оскароносна роль в «Богемській рапсодії» сталися пізніше. У Until Dawn Мальок грає одного з молодих хлопців, що зібралися у віддаленій від цивілізації хатині через рік після того, як загинули їх дві подруги-близнючки (персонаж Рамі до того ж їх рідний брат). Чи доживе він до фіналу — залежить тільки від дій гравця.

Кіану Рівз - Cyberpunk 2077

Кіану Рівз - Cyberpunk 2077

Поява Кіана Рівза у фантастичній РПГ від творців «Відьмака» було однією з головних рекламних «фішок» гри : культовий актор зіграв в ній Джонні Сільверхенда, енергійного рокера і напарника головного героя, з яким він перебуває в дивному симбіозі (а в одному з епізодів навіть виступає в якості протагоніста). Це один з найяскравіших персонажів в грі, і віддати його роль, ймовірно, найулюбленішому Інтернетом акторові сучасності було по всіх фронтах відмінним ходом. Шкода, що в іншому у CD Projekt Red вдалих рішень було не так багато.

Норман Рідус - Death Stranding

Норман Рідус - Death Stranding

Хідео Кодзіма хотів узяти зірку «Ходячих мерців» на головну роль ще у свою гру по франшизі Silent Hill. Її у результаті відмінили, але творчий союз не розпався: Рідус у результаті зіграв в Death Stranding, останньому на даний момент проекті японського геймдизайнера. Йому дісталася роль протагоніста, Сема, кур'єра у постапокаліптичному світі, який своєю важкою працею зв'язує розкидані в часі і просторі людські поселення. Потрібно помітити, що в Death Stranding взагалі багато знайомих осіб : тут і Мадс Міккельсен, і Леа Сейду, Маргарет Куеллі, а також режисери Гільермо дель Торо і Ніколас Віндінг Рефн.

Емма Стоун - Sleeping Dogs


Ема Стоун - Sleeping Dogs

Випадок Стоун особливо цікавий тим, що її — на момент 2012 року що вже зіграла в «Зомбіленді», «Прислузі» і «Відмінниці легкої поведінки» — взяли на одну з малопомітних ролей в Sleeping Dogs і навіть не стали переносити зовнішність актриси персонажеві (хоча вона брала участь в захопленні рухів для анімації). Стоун зіграла Аманду, одну з дівчат, з якою по ходу гри може зустрічатися головний герой, Вей Шен. По суті, уся її роль обмежується єдиною місією з побаченням, після якої вона більше не з'являється в сюжеті. Не дивно, що Ема Стоун відтоді жодного разу не співпрацювала з авторами відеоігор.

Меттью Перрі - Fallout: New Vegas

Меттью Перрі - Fallout: New Vegas

Усі, хто грали в New Vegas, пам'ятають Бенні — того самого мерзотника, який в пролозі пускає кулю в череп головному героєві, нічого не розуміючому Кур'єрові. Але напевно не всі знали, що озвучує антагоніста (який по ходу гри цілком може стати і союзником гравця) Меттью Перрі — зірка серіалу «Друзі», та і зовнішність персонажа явно частково заснована на ньому ж. Окрім нього, в New Vegas можна почути голоси Рона Перлмана (він той самий оповідач, який вимовляє культове «Війна ніколи не міняється»), Закарі Лівая і Денні Трехо.

Читати також