15 речей, які ми не помічаємо, постійно дивлячись у телефон

15 речей, які ми не помічаємо, постійно дивлячись у телефон

Більшість людей не уявляють собі світ без гаджетів і комп'ютерів, до яких ми так звикли. Насправді нам навіть важко зрозуміти те зрушення, що сталося завдяки технологіям, яке так сильно вплинуло на наше життя, поведінку та психічну діяльність.

Сьогодні практично кожен із нас запрограмований суспільством постійно бути прив'язаним до різних пристроїв. Часом такі природні речі, як зустріч з друзями за вечерею або вечірня пробіжка, не обходяться без гаджетів.

Це насправді призводить до неможливості насолоджуватися повноцінним життям. Ми все більше створюємо віртуальний світ і відмовляємося від реальності.

Так що ж ми не помічаємо, наполегливо дивлячись у свої телефони?

Навколишній світ. Коли ми кудись їдемо або навіть ідемо, наш погляд все частіше прикутий до смартфонів. Ми рідко зупиняємося для того, щоб просто відчути навколишній світ таким, яким він є насправді, насолодитися всіма звуками і пейзажами, що відкриваються, сповна.

Власні думки. Ми зовсім не замислюємося над тим, що атакуємо свій мозок безглуздою інформацією безперервно. І як серед цього потоку інформації знайти себе.

Цікаву бесіду. Люди знаходяться поряд з нами практично постійно, помічаємо ми це чи ні. І багатьом із них є що розповісти, але доки ми не відірвемося від екранів телефонів, ми ніколи їх не почуємо.

Смак їжі. Нам уже недостатньо повечеряти як раніше. Нас більше цікавить, як наша вечеря виглядатиме в кадрі, яким фільтром його обробити в Instagram і скільки людей його лайкнуть.

Дорожні знаки. Постійне занурення в телефон може бути шкідливе не лише для розуму, але і для життя.

Справжня емоційна близькість. Можливо, найбільша проблема століття смарт-технологій - це обмеження можливості повноцінної комунікації між людьми. Усе дуже швидко стає поверхневим, і справжня, значима емоційна близькість з кимось зараз є рідкістю.

Унікальний повсякденний досвід. Кожну секунду нашого життя щось відбувається зовсім поряд з нами, і тільки від нас залежить, чи зможемо ми розплющити очі і побачити, що відбувається довкола.

Можливість пробувати щось нове. Багатьом людям важко визначитися з метою в житті, але вона точно не в тому, щоб постійно дивитися в маленький екран. Навіть смішно уявити, як багато людей обирають подібний шлях замість того, щоб спробувати у своєму житті щось нове.

Сходинку. Це не приносить емоційної шкоди, але смартфони можуть бути причиною різного виду незначних травм на сходах, вулиці і навіть удома.

Вживання потрібної кількості їжі. Якщо під час їжі ми дивимося телевізор, сидимо за комп'ютером або користуємося телефоном, ми ризикуємо переїсти, оскільки не можемо зрозуміти, що наїлися. Це може привести до ожиріння.

Життя близьких людей. Іноді ми настільки сильно занурюємось у віртуальну реальність, що навіть не можемо провести вечір у колі сім'ї без свого смартфона.

Красу природи. Для того, щоб насолодитися природою, не обов'язково їхати за місто, іноді досить вийти на прогулянку в парк, щоб відчути прилив сил і гарний настрій.

Любов з першого погляду. Це занадто очевидно: доки ваші очі прикуті до екрану, ви не дізнаєтеся, що любов вашого життя знаходиться поруч з вами.

Час. Усе, що є в цьому списку, легко отримати просто відклавши телефон. Усе, окрім часу, витраченого на усі ці смарт-пристрої.

Життя. Найголовніше, що ми марнуємо, дивлячись у телефони, - це наше життя. Тож, якщо ви не хочете, щоб воно вимірювалося оновленнями на Facebook або світлинами в Instagram, відкладіть убік свої гаджети і пізнайте трохи краще світ навколо себе.

Жизнь прекрасна


Читати також