17-08-2021 Мистецтво 233

Ексцентрична Еміліана Торріні

Ексцентрична Еміліана Торріні

Ісландська співачка Еміліана Торріні у віці 7 років стала учасницею хору, а в 15 почала навчатися в оперній школі.

Дерек Біркетт, власник компанії “One Little Indian Records”, відкрив цю унікальну й самобутню виконавицю, коли вона співала в ісландському ресторані. Еміліану запростли в Лондон на запис своїх пісень.

Еміліана Торріні зробила великий внесок у становлення й розвиток ісландського гурту “GusGus”, стала співавтором пісень “Slow” і “Someday” з альбому Кайлі Міноуг “Body language”.

У 2013 році відбувся реліз альбому Еміліани Торріні «Tookah», але найвідомішим і найяскравішим став “The Colorist and Emilliana Torrini”. Спільно з «The Colorist Orchestra» була записана збірка дуже якісної та емоційно забарвленої музики, яка надихає та лікує.

Жанр цього альбому неможливо визначити однозначно, тому що на суд інтелектуальній аудиторії представлені як циганські мелодії, так і джазові, і симфонічні композиції. Це неймовірний приклад вдалого співробітництва талановитих бельгійських музикантів і дивовижної співачки. Особливу увагу зверніть на композицію “When we dance”.

Раніше у мене Ісландія в музичному контексті асоціювалася лише з Бьорк, а зараз я відкрила для себе нову зірочку й ділюся з вами!

Аліна Солнишкіна


Читати також