16-08-2021 Мистецтво 290

8 цікавих кінострічок, які заставлять замислитися

8 цікавих кінострічок, які заставлять замислитися

Гарна кінострічка завжди залишає згадку в нашій свідомості, іноді після перегляду ви повертаєтеся до історії, яка повторювалась у фільмі декілька разів. Це змусить аналізувати, дасть підгрунтя для нових роздумів.

Іноді гарна кінострічка навіть може слугувати стимулом для зміни наших поглядів на себе та навколишній світ. Зустрічайте 8 кінострічок, які заставлять замислитися.

1. Спілка мертвих поетів (1989)

Спілка мертвих поетів (1989)

Харизматичному учителю англійської мови вдається прищепити учням консервативної школи хлопчиків любов до поезії і принцип «carpediem».

Бездоганна гра у виконанні Робіна Уільямса, котрий перевтілився у найкращого вчителя. Його персонаж демонструє, як можна вчитися жити палко, вийшовши за межі рамок шкільних буднів. Thinking outside the box (що в перекладі означає “мислити неординарно").

2. Пробудження (1990)

Фільм Пробудження (1990)

Сюжет кінострічки побудований на справжніх розповідях про лікаря, котрий, використовуючи експериментальний препарат, відновлював свідомість пацієнтів у комі.

3. 7 років у Тибеті (1997)

7 років у Тибеті (1997)

Австрійський альпініст Генріх Харрер вирушає в чергову експедицію, але через початок війни він не може повернутися додому. В цей час вимушеного перебування в Тибеті він зустрічає молодого Далай-Ламу.

4. З широко заплющеними очима (1999)

З широко заплющеними очима (1999)

Після шокуючого зізнання своєї дружини лікар Уільям іде з будинку, починаючи нічну ескападу, наповнену зрадою.

Останній фільм Стенлі Кубрика, генія в своїй професії. Крім надзвичайно цікавої і загадкової історії, він проводить глибокий психологічний аналіз головних героїв. Розкрити зміст фільму може бути нелегко, але читання різних інтерпретацій цієї роботи захоплює не менше.

5. Донні Дарко (2001)

Донні Дарко (2001)

Донні Дарко, якого більшість вважає підлітком з розладами особистості, зустрічає Френка - загадкову фігуру в костюмі кролика, яка починає маніпулювати його життям. Приголомшлива історія, чудова гра акторів і унікальна атмосфера. Дає привід для роздумів і залишається в пам'яті надовго.

6. Пробудження життя (2001)

Пробудження життя (2001)

Людина намагається з'ясувати, що таке сни і для чого вони потрібні, розглядаючи різні теорії про них. Мультиплікаційний фільм, оснований на довгих захоплюючих діалогах юнака з різними людьми, яких він зустрічає. Вся кінострічка проходить в атмосфері сну. Розмови в фільмі торкаються найрізноманітніших тем:

межа між пробудженням і сном, людський розум, еволюція, філософія, життя і смерть. Теорії, представлені в цьому фільмі, безумовно, стимулюють до довгих роздумів про різні захоплюючі уявлення нашого життя.

7. Солярис (2002)

Солярис 2002

Фільм-екранізація роману Станіслава Лема про вплив планети Соляріс на екіпаж космічної станції.

8. Еквілібріум (2002)

Еквілібріум (2002)

У футуристичній державі Лібра люди приймають ліки, які усувають здатність відчувати. Одного разу один зі священнослужителів, відповідальний за дотримання закону, не приймає свою дозу ліків. І це повністю змінює його життя. Чи замислювалися ви, який вигляд буде мати світ, якщо ми не будемо відчувати емоцій? У цьому футуристичному баченні «ідеальної» держави немає війн, дискримінації або вбивств, але разом з тим немає любові, індивідуалізму, сміху та захоплень.


Читати також