Павло Дуров заявив про запуск офіційної реклами у Telegram

запуск офіційної реклами у Telegram

Незабаром у телеграм-каналах з'являться рекламні повідомлення, які розміщуватиме адміністрація месенджера. Про це розповів автор Telegram Павло Дуров.

Він заявив, що реклама не з'являтиметься у чатах чи групах — лише у великих телеграм-каналах. Вона буде коротким текстом без зовнішніх посилань і фотографій, що відповідає тематиці каналу. Для показу реклами не буде використано особистих даних користувачів, повідомив Дуров.

У каналах Telegram зараз зустрічається реклама, яку публікують власники каналів у вигляді звичайних повідомлень. Офіційні рекламні повідомлення, які впроваджує Telegram, будуть набагато комфортнішими для користувачів. Дохід від таких рекламних оголошень дозволить Telegram далі надавати користувачам безкоштовний та необмежений сервіс.

Дуров також опублікував посилання на рекламну платформу Telegram під назвою Telegram Ads. На сайті платформи сказано, що рекламні повідомлення публікуватимуться лише в телеграм-каналах із більш ніж тисячею передплатників. Довжина таких повідомлень не повинна перевищувати 160 символів.

«Ми не збираємо і не аналізуємо жодні дані користувачів для показу реклами, і кожен користувач, який переглядає певний канал, бачить ті самі рекламні повідомлення», — сказано на сайті Telegram Ads. Там також підкреслюється, що Telegram не перевірятиме, чи натискають користувачі на рекламне повідомлення, і складатиме їх профілі на основі їхньої активності.

Наразі публікація рекламних повідомлень у Telegram знаходиться на стадії тестування. Коли рекламу буде повноцінно запущено і це «дозволить Telegram покривати свої основні витрати», адміністрація месенджера почне ділитися виручкою з власниками каналів, де розміщуються рекламні пости.


Читати також