24-11-2021 Мистецтво 478

Топ 5 книг 2021 року за версією Білла Гейтса

Білл Гейтс поділився 5 улюбленими книгами

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс знову поділився п'ятьма улюбленими книгами, які він прочитав у 2021 році.

Цього року Гейтс вирішив поділитися книгами нейробіолога Джеффа Гокінса, автора «Марсіаніна» Енді Віра, журналіста та письменника Волтера Айзексона, британського письменника Кадзуо Ішіґуро та північноірландської романістки Меггі О'Фаррелл.

Проєкт Гейл Мері (Project Hail Mary), Енді Вейр

Цей роман Білл Гейтс порадив усім шанувальникам наукової фантастики. У ньому розповідається про шкільного вчителя природничих наук, який разом із доброзичливим інопланетянином намагається врятувати Сонячну систему від мікроорганізмів, що пожирають сонце.

Гамнет (Hamnet), Меггі О'Фаррелл

У цій книзі реальні події поєднуються з вигаданими. Роман розповідає про сім'ю Вільяма Шекспіра — зокрема, про його сина Гамнета, який помер у 11 років і сильно вплинув на творчість англійського поета та драматурга: трагедія «Гамлет» була написана лише через два роки після смерті дитини.

Зломщиця коду (The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, і Future of the Human Race), Волтер Айзексон

За словами Гейтса, всі книги Айзексона, який написав біографії Стіва Джобса, Альберта Ейнштейна та Бенджаміна Франкліна, гарні. "Зломщиця коду" присвячена американському біохіміку, лауреату Нобелівської премії з хімії Дженніфер Даудне. Вона стала одним із творців нового методу редагування геномів за допомогою системи CRISPR/Cas9, яку Гейтс вважає одним із головних проривів останніх десятиліть.

Теорії інтелекту тисячі мізків (Thousand Brains Theory of Intelligence), Джефф Гокінс

Автор книги - нейробіолог та співзасновник компанії з виробництва персональних комп'ютерів Palm Computing. У своїй книзі він вивчає, як сприймають світ і як формується мислення.

Клара і Сонце (Klara and the Sun), Кадзуо Ішіґуро

Цей фантастичний роман розповідає про робота Клару. У романі це Штучна Подруга, робот, який чекає на свою чергу в магазині. Вона потрапляє в сім'ю важкохворої дівчинки Джозі. Її хвороба - результат невдалої операції з просування її здібностей. За словами Гейтса, читаючи книгу, він відчував, що у книзі описується ймовірне майбутнє людства.


Читати також