05-12-2021 Розваги 386

Тетяна Рижило. Літературний конкурс

Тетяна Рижило. Солодкий літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.


У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Вештаючись у міжряддях магазина, я завмерла біля коробок з цукерками. Чого там тільки не було! Шоколад, трюфелі, праліне (хто зна, що воно таке, але виглядало дуже смачно). Мені згадалось моє невибагливе дитинство, ялинкові подарунки, які приносили батьки із заводу. Ми з братом їли спочатку найсмачніші цукерочки, залишаючи на потім простенькі «смокталки». А ще я досі пам’ятаю, як ми стояли з мамою величезну чергу до кондитерської крамниці «Синій птах», щоб купити декілька подарункових коробок, на презент родичам з іншого міста. Нам не дісталося з тих цукерок жодної, бо то ж було для гостей! І здається це дуже мене травмувало, бо в свої 47 я багато чого не пам’ятаю, а саме цей випадок обділення солодощами, бачу як сьогодні. І коли я подорослішала, одружилася і вже мала дитину, то на день народження замовила своєму чоловіку великий пакет різних батончиків. Таких, щоб були з горіхами, з тягнучою нугою, посипані кокосовою стружкою, шоколадні і политі шоколадом, і щоб все це диво шелестіло фольгою, яскравими обгортками і мало свій особливий запах, який буває тільки у дитинстві, коли ти потрапляєш з мамою до магазину, повного цукерок, яких ніколи в житті не бачив.

Тоді я отримала від чоловіка свій пакет смачного щастя, з величезною вдячністю і абсолютним задоволенням не балуваної дитини. Я все це пам’ ятаю, купуючі найкрасивіші цукерки в золотих обгортках для своєї вже дорослої доньки, бо спогади дитинства і магія солодощів залишилася зі мною назавжди і я буду ділитися цим із своїм дитям, скільки років би мені не було.

Із щирою душею і коханням до світу.

Ваша Підмайстер


Читати також