07-12-2021 Розваги 558

Новини кіно за тиждень. 7.12.2021

Новини кіно за тиждень. 7.12.2021

Редакція порталу Експеримент підготувала для вас найцікавіші новини зі світу кіно за цей тиждень.

Том Голланд зіграє легендарного голлівудського актора та танцюриста Фреда Астера

Том Голланд, Новини кіно

На презентації «Людини-павука: Додому шляху нема» у Лондоні Том Голланд розповів, що втілить Фреда Астера у майбутньому байопіку.

«Я гратиму Фреда Астера. Сценарій був готовий близько тижня тому, але мені його поки що не дали. Знаю, що у Емі Паскаль (голова Sony Pictures — прим. ред) він на руках, ми з нею мило розмовляли по FaceTime, я був у ванній в той момент. Але я гратиму Фреда Астера», - заявив Голланд в інтерв'ю Assosiated Press.

Хто конкретно виступить сценаристом та режисером проекту, невідомо.

Про свою зацікавленість зіграти Астера Голланд говорив у листопадовому інтерв'ю журналу GQ.

Ще до кінокар'єри Голланд навчався балету, а у 12 років виконав головну роль у британському мюзиклі «Біллі Елліот».

Фред Астер вважається одним із легендарних та уславлених артистів Золотого віку Голлівуду.

Він відомий за десятками музичних фільмів, у яких знімався у дуеті з Джинджер Роджерс («Політ у Ріо», «Веселе розлучення» тощо).

Нещодавно стало відомо, що Sony підписала з Голландом контракт ще на три фільми про Людину-павука.


Який фільм найчастіше шукали українці в Google у 2021 році

Компанія Google Україна представила списки найпопулярніших запитів у пошуковій системі у 2021 році у різних категоріях. Щодо кіно, то найбільше українські користувачі цікавились запитом "Веном 2" – саме цей фільм виробництва Marvel найчастіше шукали в Google.

У категорії "Фільми" у 2021 році українців найбільше цікавив новий фільм із всесвіту Marvel "Веном 2: Карнаж", який вийшов на українські екрани 14 жовтня 2021 року. Фільм отримав не надто схвальні відгуки від глядачів та кінокритиків, проте зацікавленість до нього однаково була найвищою в Україні.

Щодо інших пошукових запитів серед фільмів, то друге і третє місце отримали стрічки "Загін самогубців 2" (DC Comics) та "Круелла" (Walt Disney Pictures).

Весь список найпопулярніших запитів у категорії "Фільми":

  • Веном 2
  • Загін самогубців 2
  • Круелла
  • Гнів людський
  • Червоне повідомлення
  • Ліга справедливості Зака Снайдера
  • Після 3
  • Бос молокосос 2
  • Дюна
  • Душа


Найефектніший трюк Тома Круза на висоті півкілометра

Найнебезпечніший трюк Тома Круза. Кадри. Більше на порталі Експеримент

У мережі з'явилися кадри найнебезпечнішого трюку 59-річного Тома Круза: на висоті півкілометра він виліз із Boeing B75N1 Stearman 1941 року і вчепився в крило, поки літак виконував акробатичні фігури.

Зрозуміло, Том був закріплений пасками безпеки, але все одно це дуже небезпечно. І дуже ефектно.

Найефектніший трюк Тома Круза на висоті півкілометра

Біплан злетів з аеродрому Даксфорд у Кембриджширі, а коли він набрав висоту трохи більше півкілометра, Том виліз на ліве крило і звісився з нього вверх ногами.

Потім пілот перевернув літак, залишивши актора в сидячому стані, і одразу ж спікував. На щастя, актор заліз назад у літак до того, як вони приземлилися.

Під час виконання трюку на Томі був комбінезон кольору хакі та захисний шолом, швидше за все, заради безпеки.

Крім того, інсайдер зі знімального майданчика повідомив, що раніше Том багато часу витратив на навчання з управління біпланом Boeing Stearman, щоб зрозуміти літак і виконувати подібні трюки.

Зрозуміло, що це завдання для каскадера, але Том як завжди невблаганний і вважає за краще робити все сам.

«Місія нездійсненна-8» вийде на великі екрани 7 липня 2023 року.


Український фільм Наталки Ворожбит увійшов у лонг-лист Оскара

Українська кінострічка режисерки Наталки Ворожбит під назвою "Погані дороги" потрапила у лонг-лист премії Оскар у категорії "Міжнародний повнометражний фільм".

Загалом у лонг-листі – 93 фільми з усього світу, проте чи потрапить українська стрічка у список 15 номінантів шорт-листа – оголосять уже 21 грудня. Лонг-лист премії Оскар оголосили напередодні, проте Ворожбит чи інші учасники знімальної команди ще не відреагували на успіх в мережі.

Сюжет фільму "Погані дороги"

Драматична стрічка розповідає про війну на Донбасі, де військові та мирні жителі перебувають по різні сторони лінії розмежування. Усі історії були "списані" з реальних історій людей, зібраних попередньо на Сході України. У чотирьох новелах Наталка Ворожбит описала, яким може бути кохання, віра чи ненависть у час війни. Головні ролі виконали Ігор Колтовський та Андрій Лелюх.


Режисер та актори історичного екшну "Довбуш" розсекретили цікаві деталі стрічки

Нещодавно творці фільму "Довбуш" оприлюднили перший офіційний трейлер. Прем'єра пригодницького історичного екшну 12 травня 2022 року.

Як повідомляє пресслужба фільму "Довбуш", режисер Олесь Санін та інші автори фільму створили нове українське кіно, яке покликане об’єднати всіх небайдужих до Батьківщини. Вже зовсім скоро на українців чекає стрічка про незламність та відстоювання свободи на тлі буремних подій.

Для зйомок наймасштабнішого історичного екшну творці фільму про історію Олекси Довбуша об’їхали майже всю Західну Україну. Цікаво, що фільм знімали також у Тернопільській та Київській областях. Над постановкою бойових і трюкових сцен працювала команда з 30-ти каскадерів, спеціальні команди піротехніків та історичних реконструкторів.

Автори зізнались, що у деякі дні на майданчику одночасно працювало близько 600 людей, включаючи 400 акторів масових сцен. Спеціально для фільму було пошито понад тисячу костюмів, сконструйовано унікальні карети, побудовано понад двадцять історично достовірних локацій. Це все було зроблено заради того, аби занурити глядача у цю унікальну героїчну історію.

Це історія про те, що неможливо позбавити людину свободи: вона все одно буде її прагнути й шукати, навіть ціною власного життя. Це історія про нашу свободу — як внутрішню, так і зовнішню. Це про захист своєї родини, своїх інтересів, своєї честі... Про Батьківщину, яка набуває для нас все більшого й більшого значення. Батьківщина для нас вже не просто територія, а внутрішнє духовне поняття й переживання. Саме зараз воно стає все реальнішим і таким, без якого ми більше не зможемо жити, не зможемо себе поважати. Тим, що для нас вже стало важливішим, ніж саме життя,

– поділився своїми думками режисер фільму Олесь Санін.


Корейський постер «Матриці: Воскресіння» підтвердив повернення персонажа із трилогії

«Матриця: Воскресіння» готує безліч сюрпризів. Постер Warner Bros

«Матриця: Воскресіння» готує безліч сюрпризів, але один із них уже став відомим, хоча до прем'єри залишається ще кілька тижнів.

Теорія про цього персонажа ходить у мережі вже не один місяць, але тепер офіційно підтверджена постером корейського підрозділу Warner Bros.

Ідея обертається навколо персонажа у виконанні Пріянки Чопри - вона з'являється на мить у трейлері, де читає «Алісу в країні Чудес».

Багато хто вважав, що її персонаж може бути дорослою версією Саті, яка з'явилася у «Революції». Саті була програмою, яку мали видалити, оскільки вона позбавлена чіткої мети. Але її батьки пішли на компроміс, і вона була врятована.

У новенькому постері Warner Bros у Південній Кореї показали Пріянку, а також додали теги, серед яких #Саті.

Що це означає для фільму? Те, що так чи інакше, але події «Воскресіння» пов'язані з оригінальною трилогією, нехай і не очевидним чином.

Все стане зрозумілим з 16 грудня.

У сервісі HBO фільм з'явиться тижнем пізніше.


«Лакрична піца» стала фільмом року за версією Національної ради кінооглядачів США

«Лакрична піца» стала фільмом року. Прем'єра в Україні

Комедія Пола Томаса Андерсона «Лакрична піца» увірвалася у нагородний сезон і була визнана найкращим фільмом року на думку Національної ради кінооглядачів США (National Board of Review).

Дія «Піци» розгортається на початку 1970-х. Сюжет розповідає про старшокласника та молодого актора Гері, який хоче стати зіркою в Голлівуді. Він зустрічає на своєму шляху жваву дівчину Алану, що призводить до непередбачуваних наслідків.

Прем'єра в Україні намічена на грудень.

Андерсон також отримав від Ради приз за режисуру, а виконавці головних ролей Алана Хаїм та Купер Хоффман – нагороди за прорив серед акторів.

За версією Ради, Вілл Сміт заслужив перемогу як найкращий актор за драму «Король Річард», а дебютантка Рейчел Зеглер («Вестсайдська історія») оминула інших претенденток у головній жіночій ролі.

У топ картин року також увійшли: «Дюна», «Белфаст», «Не дивіться нагору», «Алея кошмарів», «Вестсайдська історія», «Остання дуель», «Трагедія Макбета», «Король Річард» та «Червона ракета».

Національна рада кінооглядачів існує з 1909 року.

2020-го вони визнали найкращим фільмом військову драму Спайка Лі «П'ятеро однієї крові».


Стівен Спілберг заявив, що працює над кількома вестернами

Стівен Спілберг працює над кількома вестернами. Інтерв'ю режисера. Деталі на порталі Експеримент

В одному з нових інтерв'ю режисер Стівен Спілберг розповів про жанр, у якому він ще не працював – це вестерн.

Постановник хорору «Щелепи», драми «Список Шиндлера», військового епіка «Врятувати рядового Райана» і майбутнього мюзиклу «Вестсайдська історія» також уточнив, що зараз розробляє кілька вестернів, але який зі сценаріїв першим виявиться знятим, він не знає.

«Мені ставлять це питання протягом 40 років або навіть більше, і я завжди казав, що мюзикл залишається єдиним жанром, який я не знімав. Те, що я завжди забував сказати і чого ніколи ще не торкався, це вестерн. І хто знає, може, одного разу і мені доведеться шпори одягнути», — інтригує Спілберг.

Наступним фільмом режисера стане автобіографічна драма «Фейблмени» (The Fablemans) про дитинство та юність Спілберга в Арізоні.

Зйомки стрічки з Мішель Вільямс, Полом Дано та Сетом Рогеном вже завершилися, прем'єра відбудеться наступного року.

Спілберг нещодавно уклав партнерську угоду з Netflix, що означає тісне співробітництво постановника та стрімінгового гіганта, котре стосується як продюсерських, так і режисерських проектів.


Аквафіна приєдналася до Ніколаса Кейджа у комедії про Дракулу

Аквафіна зіграє у фільмі «Ренфілд». Комедія про Дракулу. Читати новини на порталі Експеримент

Лауреатка «Золотого глобуса» Аквафіна зіграє у фільмі «Ренфілд» від студії Universal з Ніколасом Голтом та Ніколасом Кейджем.

Фільм перенесе історію графа Дракули у наші дні.

За сюжетом, Дракула постійно знущається зі свого помічника і «правої руки» Ренфілда (Голт). Якоїсь миті Ренфілда це починає не влаштовувати, і він вирішує позбавитися Дракули.

Аквафіна виконає роль подруги Ренфілда, з якою вони готують підступний план.

Режисером фільму виступить Кріс МакКей («Війна майбутнього»).

Сценарій пишуть Райан Рідлі («Рік і Морті») і Роберт Кіркман («Ходячі мерці»).

Зйомки стартують на початку цього року в Новому Орлеані, а сам фільм вийде не раніше ніж 2023 року.

Аквафіна нещодавно з'являлася на екранах у кінокоміксі Marvel «Шан-Чі та легенда десяти кілець», а також озвучувала одну з героїнь мультфільму «Рая та останній дракон».

У 2023 році вона також подарує свій голос чайці Скаттл у повнометражному ремейку «Русалоньки» від студії Disney.


Загадкова атмосфера 30-х у новій фічуретці «Алеї кошмарів» Гільєрмо дель Торо

атмосфера Алеї кошмарів

Searchlight Pictures представила нову фічуретку «Алеї кошмарів» режисера Гільєрмо дель Торо, в якій можна подивитися на знімальний процес картини та побачити нові кадри фільму.

Судячи з ролика, метр не хоче вдаватися до комп'ютерної графіки, і всі локації та ситуації фільму відтворюються по-справжньому.

Виглядає все це досить вражаюче, особливо атмосфера 30-х років минулого століття та стиль ар-деко.

Фанати легко можуть зробити з кадрів цього ролика трейлер до екранізації Bioshock.

Навіть Бредлі Купер виглядає, як Ендрю Райан.

У ролях: Бредлі Купер, Кейт Бланшетт, Тоні Коллетт, Віллем Дефо, Річард Дженкінс, Руні Мара, Рон Перлман та інші.

Синопсис: Шахрай Стен Карлайл об’єднюється з жінкою-психіатром, щоб обманювати людей під виглядом читання їхніх думок.

«Алея кошмарів» вийде у кіно 27 січня.


Кейт Бланшетт та Кевін Клайн зіграють у новому серіалі Альфонсо Куарона

Кейт Бланшетт та Кевін Клайн

Deadline повідомляє про кастинг «оскароносних» акторів Кейт Бланшетт та Кевіна Клайна у новому проекті Альфонсо Куарона, серіал «Дісклеймер» від стрімінгового сервісу Apple TV+.

«Дисклеймер» заснований на однойменному романі Рене Найт. За сюжетом журналістка Кетрін (Бланшетт), яка працює на телебаченні, побудувала кар'єру на викритті шанованих людей та інституцій.

Якось на її столі з'являється художня книга, де головною героїнею виступає... вона сама. Жінка занурюється в текст і розуміє, що в ній описаний найстрашніший секрет.

Куарон особисто зрежисує всі серії, а також напише до них сценарій та спродюсує їх.

Операторами «Дісклеймера» виступлять Еммануель Любецкі («Гравітація») та Брюно Дельбоннель («Амелі»).

Для Клайн це буде перший акторський досвід роботи на телебаченні.

У ролі автора зловісної книги - Гері Олдман

Шоу стане першим проектом Альфонсо Куарона для Apple TV+ після того, як він уклав угоду про багаторічну співпрацю та розробку серіалів ексклюзивно для платформи. Це також його перший досвід у написанні сценарію та постановці серіалу. Крім цієї екранізації, у виробництві знаходиться фільм у лінійці Apple Original Film "Реймонд і Рей", де Куарон є продюсером..

Бланшетт до кінця року з'явиться в комедії Netflix та Адама МакКея «Не дивіться нагору», а 13 січня - у трилері Гільєрмо дель Торо «Алея кошмарів».


Про зйомки «Останнього танго в Парижі» знімуть серіал

Серіал про Останнє танго в Парижі.

Канал CBS запустив у виробництво проект «Танго».

Серіал розповість про токсичну атмосферу на зйомках еротичної драми Бернардо Бертолуччі «Останнє танго в Парижі» з Марлоном Брандо та Марією Шнайдер у головних ролях.

«Останнє танго в Парижі» розповідає про стосунки американця середнього віку та молодої француженки, побудованих виключно на сексі.

Дія сюжету «Танго» відбуватиметься протягом півтора року, зафіксує періоди до, під час та після зйомок картини, а також розповість про те, що відбувається з позиції кожної з головних дійових осіб: Шнайдер, Бертолуччі та Брандо.

З моменту релізу «Останнього танго» у 1972 році у ЗМІ регулярно з'являлися історії про експлуатацію та постійне приниження Шнайдер на зйомках з боку Брандо та Бертолуччі. Актриса згодом розповіла, що розмір винагороди за роботу становив лише 4 тисячі доларів, хоча у прокаті фільм виявився дуже успішним, а сама роль привела її до наркозалежності та проблем з ментальним здоров'ям.

Режисерами всіх серій «Танго» виступатимуть Ліза Брюльманн («Убиваючи Єву») та Жозе Паділья («Нарко»).

Над сценарієм працювали Джеремі Міллер та Ден Кон («Красені»).

Орієнтовна дата виходу серіалу невідома.


Кара Делевінь приєдналася до другого сезону серіалу «Вбивства в одному будинку»

Вбивство в одному будинку

Актриса та модель Кара Делевінь зіграє у другому сезоні детективно-комедійного серіалу «Вбивства в одному будинку» стрім-сервісу Hulu.

Серіал розповідає про трьох мешканців (Стів Мартін, Мартін Шорт та Селена Гомес) із престижного апарт-комплексу на Мангеттені.

Після вбивства одного із сусідів вони вирішують особисто розслідувати справу та записати про це подкаст.

Делевінь дістанеться образ інсайдерки зі світу мистецтва Еліс, яка буде тісно пов'язана з новими злочинами.

Серед відомих робіт Делевінь: «Загін самогубців», «Карнівал Роу», «Валеріан», «Паперові міста», «Анна Кареніна» та ін.

Після виходу першого сезону в серпні «Вбивства» набрали стрімку популярність і стали комедійним серіалом Hulu.

Нагадаємо, що у вересні завершилися зйомки другого сезону серіалу «Карнівал Роу» з Карою Делевінь та Орландо Блумом у головних ролях. Виробництво почалося ще у листопаді 2019 року, але його довелося відкласти до літа 2021-го через пандемію та народження першої дитини Блума.


Джилліан Андерсон і Шарлотта Генсбур зіграють у готичному трилері з Крістіаном Бейлом

Джилліан Андерсон і Шарлотта Генсбур

Deadline оприлюднив каст майбутнього гостросюжетного фільму «Блідно-блакитне око» (The Pale Blue Eye) з Крістіаном Бейлом у головній ролі.

На знімальному майданчику до актора приєднаються Джилліан Андерсон, Шарлотта Генсбур, Роберт Дювалл, Тімоті Сполл та Люсі Бойнтон.

В ансамблі також помічені Фред Гекінджер, Тобі Джонс, Саймон МакБерні та ін.

Режисером та сценаристом стрічки виступить Скотт Купер («Недруги», «Оленячі роги»).

«Блідно-блакитне око» засновано на однойменному романі Луїса Бейарда 2006 року.

За сюжетом, молодий Едгар Аллан По (Гаррі Меллінг) із досвідченим детективом (Бейл) розслідує серію вбивств, що сталися у Вест-Пойнтському військовому училищі 1830 року.

Які ролі безпосередньо виконають «новобранці», не уточнюється.

Зйомки, що стартували минулого тижня, продовжаться до кінця лютого.

Згідно з інформацією Deadline, стрімінг-сервіс Netflix обійшов у гонці за права інших конкурентів, заплативши рекордну для подібного проекту суму 55 мільйонів доларів.


Стартували зйомки сольного фільму про Бетдівчину

зйомки сольного фільму про Бетдівчину

Студія DC розпочала роботу над «Бетдівчиною», сольним проектом про наслідувачку Бетмена Барбару Гордон.

Фото про старт зйомок опублікував у себе в інстаграмі режисер фільму Аділь Ель Арбі - над «Бетдівчиною» він працює спільно з колегою з «Поганих хлопців назавжди» Білалом Фаллою.

зйомки сольного фільму про Бетдівчину

Сценарій пише Крістіна Годсон («Бамблбі»).

Головну роль виконає Леслі Грейс («На висоті мрії»).

Барбара Гордон є прийомною дочкою комісара поліції Джима Гордона (Дж. К. Сіммонс) і намагається стати захисницею Готема, вона протистоїть лиходію на прізвисько Світлячок (Брендан Фрейзер).

Востаннє Барбару втілювала на екрані Алісія Сільверстоун у «Бетмен повертається» Джоела Шумахера.

Новий фільм вийде ексклюзивно на стримінговому сервісі HBO Max.

Точна дата релізу невідома.

Бетдівчина (англ. Batgirl) - псевдонім кількох супергероїнь у всесвіті видавництва DC Comics.


Вийшов тизер нового сезону «Дивовижної місіс Мейзел»

Четвертий сезон серіалу Дивовижна місіс Мейзел

Четвертий сезон серіалу Amazon Prime Video «Дивовижна місіс Мейзел» обзавівся першим тизером і датою виходу.

Нові серії будуть доступні 18 лютого 2022 року.

У цьому ж місяці стартують зйомки і п'ятого сезону.

У фіналі третього сезону головна героїня втрачає, начебто, все. Проте вона не збирається здаватися. Тепер Мідж більше не готова виступати на розігрівах, а згодна лише на власне шоу. Навіть якщо заради цього доведеться змінити весь бізнес.

До своїх ролей повернуться Рейчел Броснаген, Тоні Шелуб, Алекс Борштейн, Марін Гінкль та ін.

Також до проекту приєднався актор та режисер Джон Уотерс, відомий за фільмами «Плакса» та «Лак для волосся».

Дія «Мейзел» відбувається у Нью-Йорку 1950-х.

Домогосподарка Мідж після уходу чоловіка вирішує спробувати себе в стендапі і набуває несподіваної для себе популярності.

Серіал отримав безліч премій «Еммі» та «Золотих глобусів».



Ні. Джордан Піл завершив роботу над новим фільмом

Джордан Піл. Ні

Видання Variety повідомляє про те, що зйомки нового горору Джордана Піла «Ні» (Nope) завершено.

Раніше з'являлася інформація про те, що оператор Гойте Ван Гойтем, який працював над фільмами «Тенет» (Tenet), «Дюнкерк» (Dunkirk) та «Інтерстеллар» (Interstellar), брав участь у виробництві хорору «Ні».

Новину про це також підтвердила Variety.

Джордан Піл написав і зрежисував такі фільми як «Геть» (Get Out) та «Ми» (Us).

Наразі про його нову роботу «Ні» мало що відомо.

Сюжет тримається в таємниці, однак ще цього літа Джордан Піл виклав у своєму Twitter перший постер картини.

На ньому була зображена велика і густа хмара, що нависає над нічним містом — цілком імовірно, що саме з цим буде пов'язаний сюжет горору.

Прем'єра фільму запланована на 22 липня 2022 року.


Ніколас Кейдж та Ніколас Голт зіграють у комедії про Дракулу

Ніколас Кейдж та Ніколас Голт

The Hollywood Reporter повідомив про кастинг Ніколаса Кейджа на роль Дракули у комедійний проект «Ренфілд» від студії Universal.

Образ великого героя, «правої руки» графа та його помічника Ренфілда втілить Ніколас Голт.

Деталі сюжету тримаються в секреті, проте відомо, що дія буде перенесена в наші дні.

Ренфілд був уперше представлений у романі Брема Стокера 1897 року - він був пацієнтом психіатричної лікарні, який всюди прямував за Дракулою і пив кров з надією знайти безсмертя.

Співзалежні відносини бавлять графа: він згодовує йому щурів та комах, змушує працювати, не покладаючи рук, тощо.

Вперше про вибір Голта на роль Ренфілда стало відомо у серпні.

Фільм поставить Кріс МакКей, автор «Війни майбутнього» із Крісом Праттом.

Співавторами нової історії виступають Райан Рідлі («Рік і Морті») і Роберт Кіркман (ребут «Джея і мовчазного Боба»).

Дата початку зйомок та виходу фільму на екрани не повідомляється.

Кейдж вже грав вовкулака в хорор-комедії «Поцілунок вампіра», яка згодом породила знаменитий мем з актором (зображений на фото). У 2022 році на екрани вийде мета-комедія «Нестерпний тягар величезного таланту», де Кейдж зіграв самого себе.

Паралельно сольну стрічку про Дракулу для Universal розробляє Хлої Чжао (Вічні, Земля кочівників).


Драма «Після любові» стала тріумфатором премій британського незалежного кіно

Драма «Після любові»

Дебютний фільм Аліма Кхана «Після любові» став володарем шести нагород BIFA (British Independent Film Awards) на недільній церемонії в Лондоні.

Стрічці присудили нагороди за найкращий фільм, режисуру та жіночу роль (Джоенна Скенлен).

Сюжет «Після любові» розповідає про мусульманку Мері, чий чоловік раптово вмирає. Виявивши в його телефоні тривале листування з іншою жінкою, Мері їде з Британії до сусідньої Франції, аби віч-на-віч зіткнутися з іншим життям чоловіка.

Ситуація розгортається непередбачуваним чином, і головна героїня втягує себе в кругообіг брехні та нескінченної скорботи.

У фільмі також знімалися Наталі Рішар та Талід Аріс. Останній отримав BIFA за найкращу чоловічу роль другого плану.

Лідер за кількістю номінацій автобіографічний «Белфаст» Кеннета Брани (11) залишився без жодної премії.

Почесний приз імені Річарда Гарріса за внесок у британський незалежний кінематограф було присуджено Різу Ахмеду.


Вийшов перший тизер «Повернення до Гоґвортсу» HBO Max

Повернення до Гоґвортсу

Юний чарівник та його друзі знову з нами.

Стрім-сервіс HBO Max випустив тизер майбутнього спешела «Повернення до Гоґвортсу» — він присвячений 20-річчю з моменту виходу першого фільму поттеріани, «Гаррі Поттер та філософський камінь».

Документальне шоу про створення та спадщину першої частини вийде 1 січня та збере головних учасників франшизи.

Повернення до Гоґвортсу

У проекті знімалися Денієл Редкліфф, Емма Вотсон, Руперт Грінт, Том Фелтон, Роббі Колтрейн, Метью Льюїс, Бонні Райт, Гері Олдман, Рейф Файнс, Гелена Бонем Картер, Імельда Стонтон, режисер Кріс Коламбус та ін.

Творчині книг про Поттера Джоан Роулінг у спецвипуску не буде.

Шанувальники вважають, що таким чином письменницю «скасували» за її торішні висловлювання про транс-жінок (Роулінг дотримується думки, що біологічно вони не є жінками).


Вийшов повноцінний трейлер серіалу «Станція одинадцять» про пандемію

трейлер серіалу «Станція одинадцять» про пандемію

Проект HBO Max «Станція одинадцять» отримав перший розширений трейлер.

Прем'єра міні-серіалу відбудеться на стрімінговому сервісі 16 грудня, а 17-го він буде доступний на інших онлайн-платформах.

«Станція» заснована на однойменному романі канадської письменниці Емілі Сент-Джон Мандел.

За сюжетом, більшість людей на Землі померли від грипу, що мутував.

Через двадцять років тим, хто вижив, необхідно буде спробувати відродити цивілізацію і зберегти залишки всього кращого, що було в людстві.

Ролі в серіалі виконали Маккензі Девіс, Хімеш Патель, Набхан Різван, Девід Вілмот та ін.

Шоураннером виступить Патрік Соммервіль («Маньяк» з Еммою Стоун, «Іграшка для дорослих»).

Загалом у «Станції одинадцять» заплановано десять серій.

Режисером пілотної версії є кліпмейкер Хіро Мурай, який працював над «Баррі», «Легіоном» та «Атлантою».


Гільєрмо дель Торо розповів про чорно-білу версію «Алеї жаху»

Гільєрмо дель Торо розповів про чорно-білу версію «Алеї жаху»

Режисер майбутнього нуару "Алея жахів" Гільєрмо дель Торо підтвердив інформацію про існування чорно-білого варіанта картини.

Постановник сподівається, що колись його побачать і глядачі.

Дель Торо зазначив, що в процесі зйомок використав палітру, що складається із зеленого, червоного та золотого кольорів, які надали б стрічці, необхідні для досягнення сірості півтону.

«Це не той фільм, де ви можете вимкнути колір. Це кіно майже як трафаретний друк, що наносить чорний і білий, потім додає ще один колір. <…> Виглядає, як кіно з 1940-х дуже приголомшливим чином», — каже дель Торо.

«Алея жахів» заснована на однойменному романі Вільяма Ліндсі Грешема. Попередня екранізація книги виходила 1947 року і була чорно-білою.

У центрі сюжету - шахрай Стен Карлайл (Бредлі Купер), який видає себе за телепата, здатного прочитати думки людей (переважно багатих).

Афера призводить до руйнівних наслідків для Стена та всіх оточуючих.

У фільмі також знімалися Кейт Бланшетт, Руні Мара, Тоні Коллетт та Віллем Дефо.

Сценарій дель Торо писав разом зі своєю дружиною Кім Морган.

Перші критики оцінили проект позитивно (84% на Rotten Tomatoes, 70/100 балів на Metacritic).


Netflix виклав уривок із сатиричної комедії «2021-й, тобі кінець»

Netflix виклав уривок із сатиричної комедії «2021-й, тобі кінець»

Стрім-сервіс Netflix знову прощається з роком, що минає — з'явився перший погляд на продовження комедійного спешла Чарлі Брукера «2020-й, тобі кінець», який вийде 27 грудня.

У уривку «середньостатистична британка» у виконанні Дайан Морган розповідає про свій досвід онлайн-дейтингу. «Я досить непогано в цьому розуміюся. Одного разу навіть обійнятися змогли», каже героїня, схиляючись до екрану ноутбука.

Деталі інших новел не розкриваються.

У фільмі також знімалися Г'ю Грант, Люсі Лью, Крістін Міліоті, Вільям Джексон Гарпер та ін.

Режисерські крісла зайняли Джек Клаф («Молокососи») та Джош Рубен («Налякай мене»), автором сценарію виступив Бен Кауделл («Атака голлівудських кліше!»).

Серед інших фільмів, що відображають реальність пандемії або іншої глобальної катастрофи, можна відзначити «Вірус» (2013), «28 днів по тому» (2002), «Судний день» (2008), «Мертві не вмирають» (2019).


Ана де Армас замінить Скарлетт Йоганссон у романтичному екшні з Крісом Евансом

Ана де Армас замінить Скарлетт Йоганссон

Зірка «Не час помирати» та «Того, хто біжить по лезу 2049» Ана де Армас приєдналася до проєкту стрім-сервісу Apple TV+ «Ghosted» (пер. Ігнор).

Вона замінила Скарлетт Йоганссон, яка раніше вибула з фільму. Йоганссон не змогла брати участь у зйомках через щільний графік.

Головну чоловічу роль у картині виконає Кріс Еванс, колега де Армас з детективу «Дістати ножі» та майбутнього бойовика «Сірий чоловік».

«Ghosted» описується як «романтичний пригодницький екшн», проте його деталі тримаються в секреті.

Режисером виступить автор «Рокетмена» та «Богемської рапсодії» Декстер Флетчер.

Де Армас скоро втілить на екрані Мерілін Монро в байопіку Netflix «Блондинка» від режисера Ендрю Домініка.

Вона також очолить спін-офф «Джона Віка» під назвою «Балерина» і з'явиться в трилері «Глибокі води» з колишнім бойфрендом Беном Аффлеком.


Бред Пітт зніметься у фільмі про гонки від режисера «Трона»

Бред Пітт у фільмі про гонки

Лауреат «Оскара» Бред Пітт готується до занурення у світ гоночних автомобілів.

Він і режисер Джозеф Косинскі («Трон: Спадщина», «Облівіон») працюють над безіменним проектом, до якого матиме відношення гонщик «Формули-1» Льюїс Гамільтон.

Деталі сюжету невідомі.

За стрічку зараз борються майже всі провідні голлівудські студії та стрім-сервіси: від Disney та Netflix до Universal та Apple.

Продюсером картини виступить Джеррі Брукгаймер («Пірати Карибського моря»).

Пітт спочатку мав зіграти головну роль у фільмі «Ford проти Ferrari»: на стадії виробництва у 2013 році він називався Go Like Hell, ставити його мав Косинскі, а колегу Пітта міг зіграти Том Круз.

Пізніше фільм був перейменований, змінив режисера (Джеймс Менголд), отримав премію «Оскар» за найкращий монтаж звуку та кілька номінацій.

Можливі дати початку зйомок та виходу фільму на екрани не повідомляються.


Кінокритики Нью-Йорка підбили підсумки року

Кінокритики Нью-Йорка підбили підсумки року

Спільнота кінокритиків із Нью-Йорка назвала фільмом року японську драму «Сядь за кермо моєї машини» Рюсуке Хамагуті.

Згадок за найкращі ролі удостоїлися Леді Гага («Дім Gucci») та Бенедикт Камбербетч («Влада пса»).

Проект Netflix «Влада пса» також був відзначений за найкращу режисуру (Джейн Кемпіон) та актора другого плану (Коді Сміт-Макфі).

Пол Томас Андерсон отримав приз за найкращий сценарій («Лакрична піца»), а Мегі Джілленгол («Незнайома дочка») - за операторську роботу.

Нью-Йоркські кінокритики вручають свої нагороди з 1935 року.

2020-го звання найкращого фільму удостоїлася «Перша корова» Келлі Райкарт.

Список лауреатів наведено нижче.

  • Кращий фільм: «Сядь за кермо моєї машини» - реж. Рюсуке Хамагуті
  • Найкращий режисер: Джейн Кемпіон – «Влада пса»
  • Найкращий актор: Бенедикт Камбербетч – «Влада пса»
  • Найкраща акторка: Леді Гага - «Будинок Gucci»
  • Найкращий актор другого плану: Коді Сміт-Макфі – «Влада пса»
  • Найкраща актриса другого плану: Кетрін Хантер – «Трагедія Макбета»
  • Найкращий сценарій: Пол Томас Андерсон – «Лакрична піца»
  • Найкраща операторська робота: Януш Камінскі – «Вестсайдська історія»
  • Найкращий іншомовний фільм: «Гірша людина на світі» – Норвегія
  • Найкращий анімаційний фільм: «Мітчели проти машин»
  • Найкращий дебютний фільм: «Незнайома дочка» - реж. Мегі Джилленгол
  • Найкращий нон-фікшн: "Втеча"


Вийшов трейлер другого сезону «Вихованих вовками»

Виховані вовками 2

Стрім-сервіс HBO Max поділився трейлером другого сезону науково-фантастичного серіалу «Виховані вовками».

Виконавчим продюсером та частково режисером проєкту виступає Рідлі Скотт.

За сюжетом, на пустельну планету висаджуються андроїди Мати та Батько, які планують заснувати тут людську колонію.

У другому сезоні боротьба між атеїстами та мітраїстами йде повним ходом.

Головний герой Марк (Тревіс Фіммел) готується завдати удару у відповідь, проте страшне породження Матері з фіналу першого сезону (величезний літаючий змій) невідступно переслідує його.

Скотт повернеться як продюсер серіалу. За його словами, у «Вихованих» заплановано ще щонайменше п'ять сезонів.

«Виховані вовками» - американський телесеріал у жанрі наукової фантастики, створений Аароном Гузіковським.

Прем'єра першого сезону пройшла 3 вересня 2020 на HBO Max, прем'єра другого намічена на 3 лютого 2022 року.


В Україні вдруге відбудеться фестиваль баварського кіно

фестиваль баварського кіно

Фестиваль «Кіноподорож Баварією» проводиться вже вдруге. Як і минулого року, подія відбудеться в онлайн-форматі, а перегляди фільмів будуть безкоштовними для глядачів в Україні.

До програми увійшло чотири фільми. Українські глядачі познайомляться одразу з трьома роботами знаного майстра комедії баварця Маркуса Г. Розенмюллера.

Його фільм «Раніше помер – довше пролежав» розповідає про 11-річного Себастіана, який раптово дізнається, що його мати померла під час пологів, а не в автомобільній катастрофі. Відчувши провину та страх не потрапити до мами в рай через свої бешкетні витівки, хлопець вирішує заробити перепустку на небеса, ставши рок-зіркою.

«Чарівне дзеркало, або Подвійні неприємності» – кумедна фантазія, заснована на мрії кожного школяра – створення двійника, який робитиме уроки замість тебе.

Трійку комедій популярного режисера завершує його нова картина – «Басейновий шериф» (2021), яка розповідає про боротьбу рятувальника та майстра з плавання проти знищення.

Окрім комедій у програму увійшла історична біографічна драма «Людвіг Баварський» (на головному фото) від Марі Ноель і Петера Зера. У ній ідеться про Людвіга Другого Баварського, широко відомого як «казковий король» за його любов до мистецтва й невеликий інтерес до політичних та економічних процесів.

Фільми будуть доступні для безкоштовного онлайн-перегляду на сайті з 10 до 19 грудня на території України.


Вийшов новий трейлер нуарного трилера "Алея жаху" від Ґільєрмо дель Торо

В український прокат фільм з Бредлі Купером та Кейт Бланшет в головних ролях вийде 20 січня 2022 року.

Вийшов новий трейлер нуарного трилера "Алея жаху" (Nightmare Alley) від визнаного майстра жанру Ґільєрмо дель Торо ("Хеллбой: Герой з пекла", "Лабіринт Фавна", "Багряний пік", "Форма води").

Як повідомляє Kinomania Film Distribution, в український прокат фільм вийде 20 січня 2022 року.

Картина зібрала дійсно зірковий акторський склад: Кейт Бланшетт ("Володар Перснів", "Загадкова історія Бенджаміна Баттона"), Бредлі Купер ("Американська афера", "Народження зірки"), Руні Мара ("Дівчина з тату дракона", "Вона"), Пол Андерсон ("Шерлок Холмс: Гра тіней", "Легенда Г'ю Гласса"), Віллем Дефо ("Антихрист", "Тінь вампіра"), Мері Стінберґен ("Прислуга", "Ніксон"), Тоні Коллетт ("Шосте відчуття", "Години"), Рон Перлман ("Хеллбой: Герой із пекла", "Драйв") та інші.

У центрі сюжету стрічки "Алея жаху" – амбітний карнавальний фокусник (Бредлі Купер). Він має талант маніпулювати людьми кількома добре підібраними словами, та одного дня знайомиться з жінкою-психіатром (Кейт Бланшетт), яка є навіть небезпечнішою за нього самого.

Українська військова драма «Мати Апостолів» Зази Буадзе вийшла онлайн

До Дня Збройних сил України «Студія «Золоте Руно» виклали драму «Мати Апостолів» онлайн. В основу фільму Зази Буадзе увійшли історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році.

Про це стало відомо на facebook-сторінці виробника. “Символічно фільм вийшов у всеукраїнський прокат рівно рік тому! А за рік ми отримали 26 нагород міжнародних та всеукраїнських фестивалей, а саме в США, Канаді, Іспанії, Італії, Німеччині і, звісно, Україні”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, фестивальний рік фільму «Мати Апостолів» завершився тріумфально. Українська стрічка отримала чотири нагороди 17th Terni Film Festival, який проходив з 6 по 14 листопада в місті Терні, Італія. Напередодні вручення нагород відбувся глядацький показ фільму в межах офіційної програми кінофестивалю. Стрічку представляли режисер Заза Буадзе та виконавиця головної ролі Наталія Половинка.

Військова драма Зази Буадзе «Мати Апостолів» — це фільм-уклін матерям, діти яких загинули, захищаючи Україну. Коли син потрапляє в небезпеку, мати без вагань кидається йому на допомогу. Заради спасіння дитини вона здатна на все! Навіть пройти крізь пекло війни.

Фільм «Мати Апостолів» унікальний за своєю сценарною формою та дуже сильний емоційно. Знятий він за реальними подіями, які відбувалися на сході України в 2014 році, де ще й дотепер продовжуються бойові дії, – йдеться в описі. Головні ролі у військовій драмі режисера Зази Буадзе зіграли Наталія Половинка, Богдан Бенюк та Олександр Пожарський.

За сюжетом, коли Софія дізнається, що літак її сина збито, вона вирушає у небезпечну мандрівку, повну несподіванок та пригод. Ніхто напевне не може сказати – чи вижив її син. Матері доведеться вступити у відчайдушну боротьбу з сильними ворогами заради спасіння свого сина. На цьому нелегкому шляху вона зі звичайної жінки, яка навіть не здогадується на що здатна, перетворюється на Мати, що втішає та рятує навіть пропащі душі.


Нік Офферман зіграє в серіалі з The Last of Us від HBO

Нік Офферман

Яка роль дісталася зірці ситкому «Парки та зони відпочинку», поки не уточнюється.

Про те, що в серіалі з гри Naughty Dog з'явиться Нік Офферман, під час свого інтерв'ю згадав актор Мюррей Бартлетт, якому дісталася роль Френка, який вижив у покинутому місті разом з Біллом.

Бартлетт не став вдаватися до подробиць, але зазначив, що йому дуже сподобалося працювати в парі з Офферманом. Яку роль виконав актор поки що невідомо, проте це точно не Білл, оскільки його грає Кон О'Ніл.

Серіал створено у співавторстві із Крейгом Мейзіном, який працював над «Чорнобилем». Сценарій, який він написав, просто дах зносить. Це грандіозне і водночас дуже людяне та особисте шоу. Ми знімали його у Калгарі. Більшість моїх сцен були із Ніком Офферманом. Грати з ним у парі було дуже круто.
Мюррей Бартлетт, актор

Офіційно самі автори шоу та великі портали на кшталт Variety та THR не повідомили про участь Оффермана, і поки що неясно, коли саме про актора планують оголосити публічно.

Офферман насамперед відомий однією з головних ролей у шоу «Парки та зони відпочинку». Раніше він також знявся у серіалі "Розроби" Алекса Гарленда.


Читати також