07-12-2021 Розваги 206

Фільм «Пастка» очолив рейтинг найкращих сценаріїв XXI століття

Фільм «Пастка»

Гільдія сценаристів Америки (WGA) опублікувала список кращих кінотекстів століття.

Перше місце учасники опитування, члени Гільдії та діючі сценаристи присудили Джордану Пілу за роботу над горором «Пастка».

Піл також отримав «Оскар» за оригінальний сценарій картини у 2018 році.

«Пастка» розповідає про темношкірого фотографа Кріса (Денієл Калуя), який їде знайомитися з батьками своєї білої дівчини Елісон. Через деякий час Кріс розуміє, що потрапив у нову сім'ю невипадково: родичі Елісон, як і сама вона, збираються ставити на ньому експерименти, пов'язані з расою.

На другому місці у списку розташувалося «Вічне сяйво чистого розуму» Чарлі Кауфмана, Мішеля Гондрі та П'єра Бісмута, а замкнув трійку Аарон Соркін із «Соціальною мережею».

До десятки також увійшли «Паразити», «Старим тут не місце», «Нафта», «Безславні виродки», «Місячне світло», «Майже знаменитий» і «Пам'ятай».

Аналогічний список найкращих сценаріїв XX століття очолювала «Касабланка», написана братами Епштейнами та Говардом Кохом.

На думку укладачів нового рейтингу, на відміну від військової тематики минулого століття, «персонажі в XXI столітті залучені до іншого бою. Він включає запеклу боротьбу за реалізацію власної особистості, всупереч обставинам, біології, технології, ідентичності та неврозам».


Читати також