11-02-2022 Розваги 116

Сет Роген не розуміє, чому «Оскар» неодмінно має бути цікавим людям за межами Голлівуду

Сет Роген 2022

В останні роки Американська кіноакадемія неодноразово зазначала, що інтерес глядачів до церемонії вручення нагород премії «Оскар» знижується. Проте Сет Роген не розуміє, чому аудиторія поза Голлівуду неодмінно має цікавитися цим заходом.

У новому інтерв'ю для видання Insider актор заявив, що байдужість звичайних людей до «Оскара» здається йому зрозумілою та цілком нормальною: «Я не розумію, чому кінематографісти так переймаються тим, щоб іншим було небайдуже, які нагороди ми собі даємо. Може, людям просто байдуже. Мене не цікавить, хто отримає автомобільні нагороди. Жодна інша галузь не очікує, що всі цікавитимуться тим, якими нагородами вони обсипають себе. Так, якийсь час люди спостерігали, а потім їм стало байдуже. Навіщо їм це?».

Телевізійні рейтинги «Оскару» справді з роками суттєво скоротилися. Наприклад, торішня трансляція, під час якої найкращим фільмом визнали «Землю кочовиків» Хлої Чжао, зібрала лише 9,23 мільйона глядачів, що на 51% менше, ніж 2020-го. Цього року Академія розширила список номінантів на найкращий фільм, сподіваючись, що це дозволить поборотися за нагороду найпопулярнішим картинам, але належного ефекту це не дало.

У результаті такі довгоочікувані та успішні стрічки, як «Не час помирати» та «Людина-павук: Додому шляху нема», в номінацію все одно не потрапили.

Телетрансляція «Оскара» є важливою для Академії, оскільки це джерело її доходу, а ширша аудиторія означає підвищені виплати за розміщену рекламу.

Цього року ставку зроблено на ведучого, якого церемонія була позбавлена з 2018 року, але чи зіграє вона, стане відомо після заходу, що відбудеться 27 березня.


Читати також