20-02-2022 Розваги 196

​Майкл Бей порівняв свої вибухи із салатом

​Майкл Бей. 2022

Майкл Бей любить підривати. До фільмів-катастроф далеко, але коли мова заходить про знищення ось того окремо взятого будинку або он тієї червоної машини, то результат буде барвистим і під бадьору музику. Вибухи є настільки важливими для режисера, що він порівнює своє художнє знищення з тим, як шеф-кухар готує... салат.

У розмові з виданням Empire про фільм "Швидка допомога" (з 8 квітня в Україні) Майкл Бей розповів про свою деструктивну філософію.

Для вибухів є спеціальний соус. Все це як рецепт. Я бачу, як інші режисери роблять це і виходить досить скромно, або зовсім без ударної хвилі. До вибухів потрібен особливий підхід, коли змішуєш різні компоненти, різні типи вибухів, щоб досягти реалізму. Це як процес приготування салату Цезар.

Як би дивно його слова не звучали, у цьому випадку Бей має рацію. Тому що до вибухів справді потрібно знати підхід, треба розуміти, як вони працюють і як виглядають. І найголовніше – реалістичний вибух, не означає гарний. Коли йдеться про кіно, тут потрібна особлива голлівудська магія, дим та дзеркала, бензин та порох.

За словами Бея, його найулюбленіший вибух — це вогненна куля у "Перл-Харбор". Він переконаний, що це найбільший вибух, який будь-коли реалізували для фільму. Проте згідно з Книгою рекордів Гіннеса, найбільший вибух був у "Спектрі", але Майкл вважає, що це швидше марення.


Читати також