20-02-2022 Розваги 219

Пол Томас Андерсон високо оцінив фільми «Спенсер» та «Найгірша людина на світі»

Крістен Стюарт. Спенсер

Режисер Пол Томас Андерсон («Нафта», «Майстер», «Лакрична піца») розповів у своєму інтерв'ю IndieWire про свої враження від фільмів «Спенсер» та «Найгірша людина у світі». За словами режисера, він подивився майже всі фільми «Оскара» 2022 року, але особливо його зачепили біографічна драма про принцесу Діану Пабло Ларраіна та фільм норвезького режисера Йоакіма Трієра.

«Для мене „Найгірша людина у світі“ — абсолютне захоплення у світі кіно. Це діамант, - сказав Андерсон. — Цей фільм дещо схожий на „Лакричну піцу“ в сучасному сеттингу — між ними багато спільного, і мене дуже вразив визначний перформанс від провідної актриси, про яку ви навряд чи чули раніше. У всякому разі, я не чув про Ренате Реінсве. Вона чудова».

У картині «Спенсер» режисер відзначив акторську гру Крістен Стюарт та якісну постановку. Він також висловив жаль, що справді добрі картини часто не перемагають на преміях.

«Очевидно, що цей фільм подивилися недостатньо людей. Тому що неможливо побачити його та не дати йому більше визнання. Це стосується не тільки приголомшливої акторської роботи Крістен Стюарт, а й загалом чудової постановки картини. Гідні речі ніколи не перемагають».

Фільми самого Пола Тома Андерсона неодноразово номінувалися на Оскар і збирали безліч престижних нагород. Цього року його фільм «Лакрична піца» отримав три номінації на «Оскар» у категоріях «Найкращий фільм», «Найкраща режисура» та «Найкращий оригінальний сценарій».


Читати також