8 найпоширеніших помилок при вивченні нової мови

Вчимо мову. Популярні помилки

Усім відомо, що коли погано харчуватися і мало спати, то важко досягти великих успіхів у спорті навіть щоденно тренуючись. Так і з вивченням будь-якої іноземної мови: якщо робити деякі критичні помилки, то позитивний ефект навіть від найзавзятіших занять неминуче сходить нанівець.

Перед вами топ-8 найнебезпечніших і водночас поширених помилок, виправивши які, ви неодмінно прискорите вивчення іноземної мови.

  1. Припиніть думати, що вивчати мову — це складне заняття. Так ви налаштовуєте свій мозок на те, що вам важко. Це призводить до страху вивчати та запам’ятовувати нову інформацію й може надовго відлякати від навчання. Підтримуйте себе позитивними думками і ставтеся до своїх уроків, як до приємної та легкої справи. Тоді результат не забариться.
  2. Ви вчите лише граматику або тільки нові слова. Вивчення іноземної мови обов’язково зводиться до говоріння, аудіювання, читання та письма. Приділяйте достатню увагу всім цим сфер одночасно: кожній потрохи.
  3. Створіть мовне середовище довкола себе. Почніть зі зміни мови інтерфейсу на своєму смартфоні, завантажте аудіокниги, придбайте іноземну книгу. Використовуючи ці, на перший погляд, дрібнички, ви поступово почнете думати новою для вас мовою.
  4. Не заучуйте слова зі списків «100 найпоширеніших дієслів» або «1000 необхідних прикметників». Вони зітруться з вашої пам’яті найлегше. Вчіть лише те, що ви хочете використовувати для складання будь-якого тексту українською мовою. Потім, перекладаючи його на іноземну, запам’ятовуйте все, що записали.
  5. Приділяйте увагу фонетиці. Для цього перед вивченням того чи іншого слова прослуховуйте його вимову; дивіться фільми або шоу новою мовою, наслідуючи інтонації дикторів.
  6. Займайтеся регулярно. Щоденні заняття по пів години матимуть значно більший ефект, аніж по три години двічі на тиждень. Постійне перебування в мовному середовищі дасть змогу навчитися відчувати мову.
  7. Більше говоріть. Ідеальним варіантом буде знайти співрозмовника та вести з ним дискусії іноземною мовою — але навіть розмови зі своїм відображенням дають чималий результат.
  8. І наостанок: не бійтеся робити помилки. Вони трапляються у всіх і дають безцінний досвід, який трансформується в найкорисніші знання.

Переклад: Юлія Дорош


Читати також