11-06-2022 Розваги 1540

Новини музики за тиждень. 11.06.2022

Новини музики за тиждень. 11.06.2022

Розповідаємо про новини із сфери музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам всім неба.

Новий український лейбл Khvylia випустив збірку-маніфест з піснями про війну

Новостворений український лейбл Khvylia випустив збірку композицій про війну Operation Perevtilennya. 12 з 13 треків компіляції були написані після 24 лютого 2022 року, а 50% виручених коштів передадуть волонтерам та ЗСУ.

«Музика всередині прямо відображає внутрішній стан людей, що пережили війну, а хронологія і послідовність треків на релізі дасть змогу особам, що не бували в Україні, відчути на собі весь спектр емоцій та хоча б метафізично пройти обряд “Перевтілення”», — описують збірку у Khvylia.

Billboard назвав пісні Леді Ґаґи та Мадонни найкращими гімнами ЛГБТ-спільноти

Музичне видання Billboard опублікувало на своєму офіційному сайті топ-60 пісень, кожну з яких можна назвати «гімном» спільноти ЛГБТК+. Щоб рейтинг був чесним, редактори видання обирали по одній композиції з дискографії кожного виконавця.

Перше місце в топі зайняла Леді Ґаґа з піснею Born This Way з однойменного альбому 2011 року; слідом за нею йде композиція Даяни Росс I'm Coming Out 1980 з платівки Diana; на третьому місці розташувалася I Will Survive Ґлорії Ґейнор, яка стала частиною альбому Love Tracks 1978 року. Топ-10 пісень виглядають так:

Леді Ґаґа - Born This Way
Даяна Росс - I'm Coming Out
Ґлорія Ґейнор - I Will Survive
Мадонна - Vogue (1990)
Сінді Лопер - True Colors (1986)
d. lang - Constant Craving (1992)
Scissor Sisters - Let's Have a Kiki (2012)
Чака Хан - I'm Every Woman (1978)
Робін - Dancing on My Own (2010)
Тельма Гюстон - Don't Leave Me This Way (1976)

Денні Ельфман написав музику до серіалу про Вензді Адамс від Тіма Бертона

Денні Ельфман («Бетмен», «Жах перед Різдвом») повідомив, що завершив роботу над музикою для перших двох епізодів серіалу про Вензді Адамс від Тіма Бертона. Композитор також похвалив акторку Дженну Ортегу, яка грає головну роль.

«Щойно закінчив роботу над музикою для перших двох епізодів „Вензді“ Тіма Бертона. Незабаром на Netflix! Справді весело. Чудесно аморально. Дженна Ортега, яка грає Вензді , чудова», - написав Ельфман.

«Вензді» розповість про шкільні роки дочки зі знаменитої родини Адамс. Дівчині належить звикнути до своїх екстрасенсорних здібностей, навчання в Академії Невермор і розгадати таємницю вбивств, що відбуваються в місті.

Премію «Греммі» тепер видаватимуть і за кращий саундтрек до ігор

На офіційному сайті премії «Греммі» з'явилася нотатка, в якій організатори церемонії розповідають про нові категорії для «Греммі 2023». Усього таких категорій буде п'ять, і вперше за 64 роки одну зі статуеток вручатимуть за створення саундтреку до відеоігор.

Премію «Греммі» тепер видаватимуть і за кращий саундтрек до ігор

Повністю номінація називається Best Score Soundtrack For Video Games And Other Interactive Media — тобто «Кращий саундтрек для відеоігор та інших інтерактивних медіа». В описі номінації зазначено, що її будуть присуджувати тим іграм, саундтрек яких написано «переважно з оригінальних композицій, створених для конкретної гри».

Крім цього, Академія мистецтва та науки звукозапису також видаватиме нагороди найкращим авторам пісень; за найкращий виступ у жанрах «альтернатива» та «американа»; а також за найкращий поетичний альбом. Крім того, буде запроваджено й особливу нагороду — «Найкраща пісня для соціальних змін», яку видаватимуть тим авторам, які «краще розкриють актуальну соціальну проблему».

Machine Gun Kelly представив сингл "More Than Life", записаний за участю Glaive

Разом із піснею вийшов кліп, де музиканти опиняються в покинутому будинку, який заріс квітами та кущами.

Режисером відео More Than Life виступив Колін Тіллі, який вже працював з Machine Gun Kelly над кліпом Stereo.

Трек за участю Glaive буде на розширеній версії альбому Mainstream Sellout.

Pale Waves поділилися душевною піснею «Reasons To Live»

Про те, як одна людина може допомогти іншій.

Pale Waves представили трек "Reasons To Live" - ​​душевний, чесний та емоційний. За звучанням він нагадує творчість Авріл Лавінь, давнього кумира гурту.

Вокалістка Pale Waves Гізер Берон-Грейсі розповіла про пісню:

«"Reasons To Live" – про той час, коли я відчувала себе вимотаною і нездатною бути щасливою. Але потім я знайшла людину, яка показала мені сенс життя».

Композиція "Reasons To Live" увійде до третього альбому Pale Waves "Unwanted", чий реліз намічений на 12 серпня. Також на платівці можна буде почути пісню Lies, випущену в травні.

Джек Вайт зустрічає смерть у кліпі "If I Die Tomorrow"

Пісня буде у альбомі "Entering Heaven Alive", який вийде у липні.

Джек Вайт представив кліп If I Die Tomorrow, знятий у стилі жалобного вестерну. У ньому музикант тягне власну труну, натикається на дивних людей і наприкінці зустрічає власну смерть.

Режисером відео "If I Die Tomorrow" виступив Брентлі Гутієррес, який працював з U2 та Полом Маккартні.

Пісня увійде до нового альбому Вайта "Entering Heaven Alive", реліз якого призначений на 22 липня.

Rolling Stone назвав найкращі хіп-хоп-альбоми в історії

Емінем, Каньє Вест та Тупак Шакур навіть у топ-5 не потрапили.

На думку журналу Rolling Stone, платівка "Ready to Die" (1994) The Notorious B.I.G. – найбільший хіп-хоп-альбом усіх часів та народів. Він обійшов роботи Емінема, Каньє Веста та Кендріка Ламара.

Rolling Stone назвав найкращі хіп-хоп-альбоми в історії

Рейтинг із 200 хіп-хоп-альбомів з'явився на сайті Rolling Stone 7 червня. Друге місце дісталося Stankonia (2000) OutKast, а замкнув трійку Jay-Z з платівкою The Blueprint (2001). Каньє Вест та Кендрік Ламар у топ-10 все ж таки потрапили: Вест – з альбомом My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010, 6 місце), Ламар – з To Pimp a Butterfly (2015, 5 місце).

Емінему не вдалося увійти навіть до двадцятки найкращих — його «The Marshall Mathers LP» (2000) розмістився лише на 25 місці. Втім, йому пощастило більше, ніж Тупаку Шакуру, який не зміг піднятися вище за 29-у позицію з альбомом «All Eyez on Me» (1996).

У топі є відносно недавні альбоми – випущені останні десять років. Крім "To Pimp a Butterfly" (2015) Ламара, до топ-20 увійшли "Invasion of Privacy" Карді Бі (2018), "DS2" Future (2015) та "Yeezus" Каньє Веста (2013). Тим не менш, більшість релізів з рейтингу побачили світ щонайменше 20 років тому – це відноситься до всієї першої десятки, за винятком п'ятого та шостого місця.

Топ-25 списку найкращих хіп-хоп альбомів в історії за версією Rolling Stone виглядає так:

  1. Емінем - "The Marshall Mathers LP"
  2. Nas - "Illmatic"
  3. UGK - "Ridin' Dirty"
  4. DMX - "It's Dark and Hell Is Hot"
  5. Ліл Вейн - "Da Drought 3"
  6. Future - "DS2"
  7. Ліл Кім - Hard Core
  8. Madvillain - "Madvillainy"
  9. Каньє Вест – «Yeezus»
  10. Карді Бі - "Invasion of Privacy"
  11. Eric B. & Rakim - "Paid in Full"
  12. Ghostface Killah - "Supreme Clientele"
  13. Dr. Dre - "2001"
  14. Clipse - "Lord Willin"
  15. Дрейк - "Take Care"
  16. Лорін Гілл - "The Miseducation of Lauryn Hill"
  17. A Tribe Called Quest – "The Low End Theory"
  18. Wu-Tang Clan - "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)"
  19. Міссі Елліотт – «Miss E… So Addictive»
  20. Каньє Вест - "My Beautiful Dark Twisted Fantasy"
  21. Кендрік Ламар - "To Pimp a Butterfly"
  22. Public Enemy – «It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back»
  23. Jay-Z - "The Blueprint"
  24. Outkast – «Stankonia»
  25. The Notorious B.I.G. - "Ready to Die"

Pixies назвали дату виходу нового альбому Doggerel

Є трейлер та обкладинка.

Pixies анонсували новий альбом Doggerel і поділилися деякими подробицями. Він побачить світ 30 вересня, цього ж дня вийде сингл There's A Moon On*.

Крім There's A Moon On, до треклісту увійде ще 11 пісень. А обкладинка «Doggerel» виглядає так:

 Обложка альбому Pixies «Doggerel»

6 червня Pixies випустили документальний трейлер Doggerel, де показали процес роботи над матеріалом. Запис альбому проходив у екологічній студії Guilford Sound, розташованій в американському місті Вермонт. Pixies вибрали її не лише за хороші умови, але ще й тому, що це «красиве місце».

"Doggerel" стане першою студійною роботою Pixies за три роки. Їхній останній на сьогодні альбом «Beneath the Eyrie» виходив у вересні 2019-го.

Fontaines D.C. показали кліп "Roman Holiday"

Він виглядає як уривок зі старого фільму про викрадення – тільки у багажнику машини ховається не людина, а плюшеве ведмежа.

Герої відео «Roman Holiday» вимагають викуп за іграшку у вигляді «500 тисяч євро без позначок». Прев'ю кліпу стилізоване під кінопостер - на ньому навіть вказані цитати з вигаданих рецензій.

За словами режисера кліпу Сема Тейлора, сюжет народився «зі спроб кинути виклик монархії та надто частого перегляду серіалу "Досьє детектива Рокфорда"».


Читати також