Безкоштовні відеоуроки англійської мови

Канадський проект engVid

Канадський проект engVid пропонує вивчити англійську за допомогою відеоуроків. Зараз на сайті можна знайти 1862 заняття з основних тем мови: вимова, граматика, усне та письмове мовлення, сталы вислови, підготовка до TOEFL та IELTS, ділова лексика, сленг та інші.

Уроки ведуть десять учителів, з різним бекграундом і манерою викладання: від сором'язливих та інтелігентних до божевільних.

Ми обрали 5 відеоуроків до тем, які зазвичай важко засвоюються щодо англійської. Це лише кылька уроків, які наша редакція порталу Експеримент виділила собі. Однак ви, напевно, знайдете щось ще інше, що буде корисно саме для вас.

Вимова

Правильна вимова схожих за написанням англійських слів - одна з перших складнощів, з якою стикається кожна людина, яка вивчає цю мову. У своєму уроці Ронні розбирає, як правильно вимовляти різні поєднання звуків, говорить про тонкощі використання слів зі звуком «t» у канадському та британському варіантах мови і навіть малює те, як повинен виглядати мовний апарат при виголошенні слів farther і further.

Вживання артиклів

Ще одна відома важка тема для україномовних учнів – це артиклі. Ця частина мови відсутня у нашій мові, і її функції зазвичай виконує порядок слів у реченні. Джеймс буквально на пальцях пояснює, що обчислювані іменники в однині не можуть використовуватися без артикля і показує, як вибрати потрібний артикль.

Правильне використання прийменників

Носії англійської мови, які вивчають українську, часто порівнюють свої прийменники з нашими приставками. Тобто їх дуже багато, а численні правила обтяжені великою кількістю винятків. У цьому відеоуроці Алекс допоможе розібратися з одним із найчастіше вживаних приводів: on, in, at.

Тонкості використання слів та фраз

Як і у всіх мовах, в англійській є слова та фрази, значення яких, на перший погляд однакові. Однак різниця між цими синонімічними виразами таки є, і вона часом помітна лише носіям мови. У яких випадках використовувати will, to be going to, а коли about to? У своєму уроці Джеймс розповідає про нюанси використання дієслів must та have to.

Фразові дієслова

Ще одна велика тема – фразові дієслова. З англійських дієслів за допомогою додавання прийменників можна утворювати фразові дієслова, які в результаті набувають абсолютно нового змісту. З кожним із них, звичайно, потрібно розбиратися окремо. У відеоуроці Алекс розповідає, як поводитися з: get up, get along, get ahead, get by.


Читати також