03-07-2022 Розваги 1045

Новини кіно за тиждень. 3 липня 2022

Новини кіно за тиждень. 3 липня 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Прем'єра фінальних епізодів "Дивних див" повалила Netflix

премьера Очень странных дел

Сервери не справлялися з напливом фанатів, які прагнули переглянути фінал четвертого сезону

У п'ятницю сервери Netflix звалилися під напливом фанатів, які прагнули подивитись два фінальні епізоди четвертого сезону «Дивних див». За даними моніторингової служби Downdetector, опівночі було зафіксовано близько 14 000 відключень. Netflix не стала коментувати проблему, але її досить швидко усунули.

Проте свідчення того, що користувачам довелося зіткнутися з падінням сервісу, є в Мережі. Так, один із користувачів Twitter написав, що він відраховував секунди до прем'єри фінальних епізодів так само, як це робить напередодні Нового року. Але натомість отримав помилку підключення до серверів Netflix.

У цьому немає нічого дивного – четвертий сезон «Дивних див» став найпопулярнішим англомовним серіалом Netflix: за перші три тижні його переглянули понад 781 мільйон годин. Перші сім серій серіалу вийшли 27 травня, дві фінальні – опівночі 1 липня.

Universal Pictures офіційно закриває офіс у росії

Universal Pictures

Мейджор-компанія Universal підтвердила свій офіційний вихід з оркостану. Про це повідомило видання "Бюллетень кинопрокатчика". Таким чином, вся діяльність російського представництва буде зупинена протягом декількох місяців.

"Материнська компанія вирішила припинити діяльність у росії, оскільки вести бізнес стало неможливим через численні складнощі, з якими стикаються іноземні компанії", - йдеться в листі Universal кінотеатрам.

Нагадаємо, що у березні цього року найбільші студії тимчасово призупинили роботу на території мародерської федерації через війну в Україні, проте весь цей час офіси продовжували працювати. Тепер це може стати лише питанням часу для інших компаній.

У серіалі по мотивах гри Fallout зніметься Кайл Маклаклен

Кайл МакЛахлен

Зірка «Твін Піксу» вирушить у постапокаліптичне майбутнє боротися з мутантами.
Кайл Маклаклен увійшов до акторського складу майбутнього серіалу за іграми серії Fallout. Зірка шоу «Твін Пікс» та фільмів «Синій оксамит» і «Дюна» (1984) зіграє одну з головних ролей.

Як повідомляє Variety, до Маклаклен у шоу Amazon Prime Video приєднаються Кселія Мендес-Джонс («Спустошення») та Аарон Мотен («Одного разу вночі»). Ролі акторів поки що зберігають у секреті.

Як і в грі, дія серіалу «Fallout» розгорнеться у постапокаліптичному майбутньому. У 2077 році цивілізація впала через масштабну ядерну війну, яку називають Великою війною. Після катастрофи світ перетворився на величезну пустелю. Люди, які зазнали опромінення, стали моторошними та небезпечними мутантами.

У лютому до касту увійшов Волтон Гоггінс. Актор зіграє гуля. Бо саме так і називають мутантів. Зважаючи на все вищесказане, персонаж Гоггінса виявиться лиходієм.

Зйомки серіалу Fallout повинні стартувати наприкінці 2022 року. Шоураннерами виступлять Женева Робертсон-Дворет («Капітан Марвел») та Грехем Вагнер («Офіс»). Подружжя Джонатан Нолан та Ліза Джой («Світ Дикого Заходу») продюсуватимуть шоу. Також Нолан зніме першу серію.

Warner Bros. стала на захист Джоан Роулінг

Джоан Роулинг

Студія Warner Bros., що знімала «Гаррі Поттера», заступилася за письменницю Дж.К. Роулінг. Це сталося після питання журналістки каналу Sky News акторові Тому Фелтону (Драко Мелфой).

Беручи участь у роковинах «Філософського каменю», репортерка запитала у Фелтона:

«Дж.К. Роулінг зараз є свого роду тягарем. Вам не здається дивною її присутність на таких заходах?».

Фелтон не встиг відповісти, оскільки його представник різко попросив журналістку перейти до наступного питання. Пізніше спікер Warner Bros. вибачився за часткову цензуру питання та позитивно оцінив співпрацю з Роулінг:

Протягом останніх 20 років Warner Bros. полягає у творчому, продуктивному, плідному союзі з Джоан Роулінг. Вона одна з найвправніших оповідачок у світі, і ми пишаємося тим, що є студією, яка втілює її бачення, персонажів та історії в життя — як зараз, так і на десятиліття вперед.

Останні роки Роулінг регулярно опиняється у центрі трансфобних скнадалів. Вона активно підтримує ідею у тому, що статева приналежність є невід'ємною частиною жіночої особистості. У відповідь на це письменницю звинувачують у зневажливих висловлюваннях про транс-людей. Раніше Роулінг частково засудили і деякі актори поттеріани, включаючи Деніела Редкліффа та Едді Редмейна. (Останній пізніше заступився за письменницю).

Відмовлятися від роботи з Роулінг «Ворнери» не мають наміру.

Вийшов тизер другого сезону "Американської історії жахів"

Канал FX представив дебютний тизер нового сезону альманаху "Американська історія жахів". Проект є спінофом «Американської історії жахів», створеною Райаном Мерфі та Бредом Фелчуком у 2011 році.

У другому сезоні намічено вісім серій. Основним лейтмотивом, мабуть, стане лялькова тематика, на яку зроблений основний упор у трейлер і на постері.

Реліз другої «Дюни» відклали до листопада 2023 року

Дюна 2

Студія Warner Bros. перенесла реліз фільму "Дюна 2" з жовтня на листопад 2023 року. Картина вийде в США однією датою з приквелом «Голодних ігор» - 17 листопада 2023 (замість 16 жовтня).

"Дюна" заснована на однойменному фантастичному романі Френка Герберта. До посади режисера та співавтора сценарію повернеться Дені Вільньов. Першу «Дюну» через пандемію коронавірусу було перенесено на рік — з вересня 2020-го на вересень 2021-го.

Г'ю Грант зіграє Зевса у новому проекті Netflix

Хью Грант

Британський актор Г'ю Грант («Ноттінг Гілл») виконає роль бога Зевса в новому серіалі від стрім-сервісу Netflix. Серіал "Каос" стане комедійним модерністським переосмисленням грецької міфології.

Автором проекту виступить Чарлі Ковелл («Кінець ***го світу»). До Гранта також приєднаються Девід Тьюліс (Люпін у Гаррі Поттері), Джанет МакТір (Озарк) і Біллі Пайпер (Доктор Хто).

Зевс постане в серіалі «зовні могутнім», але при цьому «відчайдушно закомплексованим», параноїдальним богом, який намагається вижити в сучасному жорстокому світі та протистояти власному старінню.

Зйомки «Каосу» стартують цього літа. Загалом у проекті заплановано вісім серій.

Кейт Вінслет зіграє у новому серіалі HBO

Кейт Уинслет

Лауреатка «Оскара» та «Еммі» Кейт Вінслет підписалася на участь у новому міні-серіалі каналу HBO «Довіра». Раніше Вінслет працювала з каналом над проектами «Мейр з Істтауна» та «Мілдред Пірс».

«Довіра» заснована на однойменному романі Ернана Діаза, що вийшов у травні цього року. За сюжетом багатий інвестор незадоволений книгою, написаною за мотивами його життя. Він наймає секретарку як літературну примару і вимагає переписати свою історію у сприятливому світлі. Проте приховати страшну правду буде непросто.

Вінслет також виступить продюсеркою проекту. Автори адаптації невідомі. У грудні актиса з'явиться на екранах у продовженні «Аватара». Зараз вона готується до зйомок байопіка «Лі» про модель та військову кореспонденту Лі Міллер.

З'явився трейлер комедії «Квиток у рай» з Джулією Робертс та Джорджем Клуні

Студія Universal представила дебютний трейлер романтичної комедії «Квиток до раю». Головні ролі у картині зіграли лауреати «Оскара» Джордж Клуні та Джулія Робертс.

За сюжетом, екс-оподружжя змушене об'єднатися заради польоту на Балі, де відбудеться спонтанне весілля їхньої доньки. Герої хочуть відмовити дитину від тієї ж помилки, яку здійснили 25 років тому.

У «Квитку до раю» також знімалися Кейтлін Дівер, Біллі Лурд, Лукас Браво, Максим Бутьє та ін. Режисером стрічки виступив Ол Паркер («Mamma Mia! 2», «Зараз саме час»). Реліз фільму у США відбудеться 21 жовтня.

Кемерон Діас повернеться в кіно з екшн-комедією Netflix

Кэмерон Диас

Акторка Кемерон Діас повертається з відпустки. Зірка «Маски» та «Училки» зіграє у новому фільмі стрім-сервісу Netflix «Знову у справі» від режисера «Нестерпних босів» Сета Гордона.

Компанію Діас на екрані становитиме лауреат "Оскара" Джеймі Фокс. Обидва актори вже працювали разом над мюзиклом «Енні» 2014 року. Стрічка стала однією з останніх робіт Діас у кіно перед тимчасовим відходом. Дует також знімався у спортивній драмі «Щонеділі» (1999).

Деталі сюжету нового фільму тримаються у секреті. Сценарій Гордон написав спільно з Бренданом О'Браєном.

Вийшов тизер третього сезону «Королівства» Ларса фон Трієра

У Мережі з'явився дебютний уривок із третього сезону серіалу «Королівство». Проект датського режисера Ларса фон Трієра повернеться цієї осені.

Серіал вперше вийшов у 1994 році та розповідав про життя душевнохворих пацієнтів Королівської лікарні Копенгагена. Дія третьої частини розгорнеться за 20 років після оригінального шоу. Сам сезон носитиме підзаголовок «Вихід».

Сценарій Трієр писав разом із Нілсом Верселем («Європа», «Епідемія»). Ролі у «Виході» виконали Ларс Міккельсен, Олександр Скарсгард, Девід Денсік, Тува Новотні, Мікаел Персбрандт, Боділь Йоргенсен та ін.

Точної дати релізу «Виходу» не повідомляється. Загалом у третьому сезоні заплановано п'ять серій. Трієр раніше говорив, що на створення нового "Королівства" його спонукав Девід Лінч з третім "Твін Піксом".

«Азарт зник»: Вуді Аллен заявив про швидке завершення кар'єри

вуди аллен

В інтерв'ю Алеку Болдвіну режисер Вуді Аллен розповів про плани завершити свою кінокар'єру. Він зазначив, що кіно більше не приносить йому задоволення.

«Я багато часу провів удома. Написав пару п'єс... Подумав про себе: що, якби я не знімав кіно? Адже це непоганий спосіб жити. Напевно, зроблю ще один чи два», - сказав 86-річний Аллен у Instagram.

Чотириразовий лауреат «Оскара» Аллен також наголосив, що у нинішній ситуації його не спокушає модель кінопрокату:

«Коли я тільки-но починав, ми знімали фільм, і він йшов у кінотеатрах по всій країні; люди приходили сотнями, щоб подивитись його на великому екрані. Зараз ви знімаєте фільм і отримуєте пару тижнів у кінотеатрі, можливо, шість тижнів, чотири, не має значення. А потім він переходить на стрімінг або формат платного перегляду, і людям подобається сидіти вдома і дивитися його по телевізору. Це зовсім не приносить мені задоволення».

Про життя Кевіна Спейсі знімуть серіал

Кевин Спейси

Дворазовий лауреат «Оскара» Кевін Спейсі опиниться в центрі нового документального серіалу «Спейсі без маски» (Spacey Unmasked) від британського каналу Channel 4. Проект розповість про життя та кар'єру актора, а також низку сексуальних скандалів, що почалися в 2017 році.

Точна дата релізу не повідомляється. Двосерійне шоу простежить шлях Спейсі від бродвейського актора до визнаної кінозірки та звинувачень у сексуальному насильстві. З 2017 року зі звинуваченнями на адресу Спейсі виступили десятки чоловіків, які стверджують, що той схиляв їх до сексу та ґвалтував.

У Великій Британії Спейсі проходить підозрюваним у п'яти кримінальних справах, що трапилися в проміжок з 2005 по 2013 роки. Перше слухання заплановано на 14 липня. Спейсі всі звинувачення заперечує.

Вийшов перший тизер 3 сезону серіалу «Бачити»

В останній битві Джейсон Момоа розіб'є всіх ворогів.

У Мережі з'явився перший тизер-трейлер 3 сезону серіалу "Бачити" з Джейсоном Момоа у головній ролі. Apple TV+ оголосив, що це буде фінальний сезон.

У 2 сезоні Баба Восс (Момоа) у твердій битві переміг свого заклятого ворога – брата Ідо (Дейв Батіста). Після зіткнення з братом герой залишив свою сім'ю та пішов у ліс, де збирався жити на самоті. Однак у 3 сезоні виникає нова загроза, через яку Баба змушений вийти із тіні.

Вчений із племені тривантіанців розробляє нову зброю, через яку в небезпеці може опинитися все людство. Баба повертається до Паяна, щоб разом із воїнами королівства битися з ворогами. Герой зробить усе можливе, щоб захистити рідне плем'я та своїх дітей, які народилися зрячими – це рідкість, оскільки майже всі люди у світі сліпі.

Шоураннер Джонатан Троппер пообіцяв, що на фанатів чекає епічне завершення історії Баби. Слова автора наводить Entertainment Weekly:

«Ми дуже раді поділитися епічним заключним розділом "Бачити". У ній будуть і напружена драма, і захоплюючий екшен і несамовиті моменти, на які чекають фанати».

Прем'єра 3 сезону серіалу «Бачити» запланована на 26 серпня.

Новий фільм про Джеймса Бонда сильно відрізнятиметься від попередніх

Новый фильм о Джеймсе Бонде

Побачимо нового агента 007 ще не скоро.

Продюсер франшизи «Джеймс Бонд» Барбара Брокколі натякнула, що новий фільм серії сильно відрізнятиметься від попередніх.

Свіжими подробицями про фільм «бондіани» Брокколі поділилася в інтерв'ю Deadline. Продюсер дала зрозуміти, що команда проекту збирається переосмислити «Джеймса Бонда» та порадувати фанатів чимось новим:

«Ми вирішуємо, який напрямок обрати. Сценарію поки що немає, і ми не можемо його написати, поки не визначимося з підходом до наступного фільму. Насправді, це буде переосмислення Бонда. Ми знову винайдемо те, ким він є. І на це потрібен час».

Барбара Брокколі додала, що автори не поспішають якнайшвидше випускати наступний фільм. За її словами, зйомки стартують щонайменше за два роки. Актора, який зіграє нового Джеймса Бонда, команда ще не обрала.

Фанати тим часом гадають, хто може зіграти агента 007 у новому фільмі «бондіани». Серед фаворитів у користувачів соціальних мереж опинилися Том Гіддлстон, Ідріс Ельба, Том Гарді, Том Голланд, Генрі Кавіл, Джейкоб Елорді, Реге-Жан Пейдж та Річард Медден. Проте є думка, що Бонда зіграє маловідомий актор.


Читати також