03-07-2022 Розваги 885

Новини музики за тиждень. 03.07.2022

Новини музики за тиждень. 03.07.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Соліст Imagine Dragons Ден Рейнольдс висловив підтримку Україні під час концерту

Фронтмен гурту Imagine Dragons Ден Рейнольдс під час одного з концертів присвятив пісню українському народові та звернувся до глядачів з невеликою промовою. Запис цього звернення розійшовся по соцмережах, це відео у своєму Twitter опублікував також радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Прекрасним людям України… Зараз 2022? […] Чому вмирають діти? Чому ми не можемо зробити щось більше, ніж заспівати пісню. Я почуваюся безпорадним, відчуваю безнадійність», — звернувся Ден Рейнольдс зі сцени.

Після цього гурт виконав пісню Forever Young групи Alphaville, присвятивши її всім українцям, які втратили будинок.

Imagine Dragons випустив новий альбом Mercury - Act 2

Гурт Imagine Dragons випустив шостий студійний альбом, який отримав назву Mercury - Act 2. Перша половина лонгплею отримала реліз у вересні 2021 року. Загалом на новій платівці 18 треків, один із яких йде дуетом із музикантом Корі Генрі. Усі композиції з Mercury - Act 2 доступні для прослуховування на YouTube-каналі групи.

J-Hope з BTS випустив психоделічний кліп "More"

Подорож у світ антиутопії.

J-Hope, один із учасників BTS, представив сольний кліп «More». У ньому співак отримує загадкову бандероль, яка переносить його у похмурий світ.

Відео «More» вже посіло перше місце у трендах YouTube та набрало понад 9 млн переглядів.
Пісня More увійде до дебютного сольного альбому J-Hope Jack In The Box, реліз якого відбудеться через два тижні, 15 липня. За словами музиканта, на платівці він «зламає шаблони» та продемонструє своє творче зростання.

Компанія Mattel випустила ляльку Барбі в образі Девіда Бові із кліпу «Life On Mars?»

Кукла Барби в образе Боуи

На честь 50-річчя культового альбому "Hunky Dory". Фірма Mattel представила нову ляльку Барбі – в образі Девіда Бові із кліпу «Life On Mars?». Її вихід відбувся на честь ювілею альбому Hunky Dory, який відзначив своє 50-річчя у грудні 2021 року.

"Life On Mars?" – мабуть, найвідоміша пісня із платівки «Hunky Dory» та одна з головних композицій у кар'єрі Девіда Бові. Саме на честь її був названий популярний британський фантастичний серіал «Життя на Марсі».

Ляльку можна купити на офіційному сайті Mattel за $50. Одному покупцю дозволено придбати трохи більше двох екземплярів.

Іггі Поп та композитор Денні Ельфман випустили трек «Kick Me»

Сатира на культ знаменитостей.

Вийшла спільна пісня Іггі Попа та Денні Ельфмана «Kick Me». Це саркастичне міркування про культ знаменитостей та стосунки між зірками і фанатами.

На думку Ельфмана, у наш час відомим може стати будь-яка людина, яка навіть не має ніяких талантів. Тема слави та взаємної залежності знаменитостей та фанатів його цікавила давно – він знаходить її кумедною.

"Kick Me" - оновлена ​​версія однойменної пісні з торішнього альбому Ельфмана "Big Mess". Вона увійде до ремікс-альбому Денні Ельфмана «Bigger. Messier.», реліз якого відбудеться 12 серпня.

Крім Іггі Попа, у записі «Bigger. Messier.» взяли участь Трент Резнор з Nine Inch Nails, Блікса Барґельд з Einstürzende Neubauten, Boris, Xiu Xiu, Fever 333, Squarepusher, HEALTH та Ghostemane.

Денні Ельфман – американський співак та композитор, колишній вокаліст гурту Oingo Boingo. Він написав музику до багатьох відомих фільмів, у тому числі «Людина-павук», «Едвард руки-ножиці» та «Люди в чорному». За свою роботу над саундтреками Ельфман отримав чотири номінації на «Оскар», дві номінації на «Золотий глобус» та одну статуетку «Греммі».

Pale Waves представили сингл та кліп «Jealousy»

Pale Waves випустили пісню «Jealousy» та показали стильний чорно-білий кліп на неї. У цьому треку вокалістка гурту Гетер Барон-Грейсі зізнається, що вона нічого не має проти помірних ревнощів у стосунках.

На думку Барон-Грейсі, якщо вона бачить ревнощі з боку партнера, то розуміє, що людині справді потрібна лише вона.

Режисером відео "Jealousy" виступила Василіса Форбс, британська художниця російського походження. Вона вже працювала з Pale Waves над кліпом Lies.

Ріна Саваяма випустила трек "Catch Me In The Air"

Він увійде до нового альбому співачки «Hold the Girl».

Ріна Саваяма поділилася піснею Catch Me In The Air. Це другий сингл з майбутнього другого альбому співачки Hold the Girl, реліз якого призначений на 2 вересня.

Разом із треком Саваяма показала кліп, складений із концертних кадрів, зроблених фанатами.

Ріна Саваяма присвятила "Catch Me In The Air" своїй матері, яка ростила її на самоті. Співачка зізналася:

«Я дуже хотіла написати пісню про дивні стосунки з батьками-одинаками. Ви справді ловите один одного нальоту».

Одним із співавторів пісні Catch Me In The Air виступив британський продюсер Стюарт Прайс, який співпрацював з Мадонною, Дуа Ліпою, The Killers і Pet Shop Boys. За словами Саваями, вона давня шанувальниця Прайса і завжди мріяла з ним попрацювати. Співробітництво з продюсером співачка назвала «неймовірним досвідом».

Крім «Catch Me In The Air», у новий альбом Ріни Саваями увійде сингл «This Hell», випущений у травні. Його продюсером виступив Пол Епворт, який доклав руку до записів Адель.


Читати також