09-07-2022 Розваги 983

Новини музики за тиждень. 09.07.2022

Новини музики за тиждень. 09.07.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Благодійний фестиваль Faine Misto відбудеться втретє – тепер у Вінниці

Faine Misto Royal Pub

Faine Misto продовжує серію благодійних концертів у рамках фестивалю, кошти з яких передають полку «Азов». Заходи у Тернополі та Львові принесли близько 900 тисяч гривень, тепер організатори проведуть фестиваль у Вінниці. 8-10 липня в Royal Pub (знаходиться у підвалі та має 4 аварійні виходи) зіграють Женя Галич, Tember Blanche, The Unsleeping, Epolets та інші.

Coldplay виконала пісню «Обійми» українського гурту «Океан Ельзи» у Варшаві

Рок-гурт Coldplay провів концерт у Варшаві і під час виступу зіграв пісню «Обіймі» гурту «Океан Ельзи». Власне саму пісню виконав один з українських музикантів, якого Coldplay випадково зустріли на набережній річки Вісла.

На даний момент Coldplay виступає в рамках туру Music of the Spheres World Tour на підтримку альбому Music of the Spheres, який вийшов у жовтні минулого року. 10,12 та 13 липня музиканти виступлять з концертами у Берліні.

Coldplay показали концерт ляльок-інопланетян у кліпі «Biutyful»

 

Інопланетна група The Weirdos вже засвітилася на ТБ і навіть підписала контракт із лейблом.

Coldplay випустили кліп Biutyful, головними героями якого стали ляльки-інопланетяни. Вони беруть участь у групі The Weirdos та дають власні концерти.

Відео «Biutyful» зняв Мет Вайткросс, який давно працює з групою. Авторами сценарію виступили сам Вайткросс, вокаліст Coldplay Кріс Мартін та актриса Дакота Джонсон, дівчина Мартіна.

Пісня Biutyful увійшла в останній на сьогодні альбом Coldplay Music Of The Spheres, чий реліз відбувся в жовтні 2021 року.

Джонні Депп та Джефф Бек випустили трек The Death & Resurrection Show

Це кавер на пісню гурту Killing Joke.

Вийшов ще один трек Джонні Деппа та Джеффа Бека – The Death & Resurrection Show, кавер на гурт Killing Joke. Він з'явиться у їхньому спільному альбомі «18», який вийде 15 липня.
Пісня The Death & Resurrection Show вже не раз звучала на концертах Деппа та Бека – наприклад, на виступах у Лондоні, Бірмінгемі та Копенгагені, що відбулися цього року.

Оригінальна композиція The Death & Resurrection Show була випущена в 2003 році у 12-му альбомі Killing Joke Killing Joke. Цікавий факт: у записі платівки взяв участь фронтмен Foo Fighters Дейв Грол, який виконав барабанні партії. А продюсером Killing Joke виступив Енді Гілл, гітарист культового постпанк-гурту Gang of Four.

Крім "The Death & Resurrection Show", в трекліст "18" увійдуть нещодавно випущені сингли "This is a Song for Miss Hedy Lamarr" та "Venus In Furs", кавер на The Velvet Underground. Взагалі, велика частина альбому «18» складатиметься з інтерпретацій пісень інших виконавців: Депп та Бек звернулися до творчості Джона Леннона, The Beach Boys, The Everly Brothers, Марвіна Гея та Дженіс Ієн. Оригінальних треків на платівці два: вищезгаданий This is a Song for Miss Hedy Lamarr та Sad Motherf**kin' Parade. Обидві пісні Джонні Депп написав самотужки.

За словами Джефа Бека, під час роботи над матеріалом музиканти пожартували, що знову почуваються молодими, ніби їм виповнилося 18 років. Тому альбом і отримав назву "18".

Within Temptation випустили пісню «Don't Pray For Me»

Перший трек групи у 2022 році.

Within Temptation представили трек Don't Pray For Me, свою першу композицію в 2022 році. Це важка за звучанням і серйозна за змістом пісня, яка порушує соціальні проблеми.

Вокалістка Within Temptation Шарон ден Адель розповіла про сингл:

Don't Pray For Me" виступає проти нав'язування переконань і страхів іншим людям і свідчить про прийняття кожного шляху. Це гімн тому, що переконання можуть змінюватися, бути численними чи, якщо чесно, різними. Це пісня про те, що людям треба дозволити йти за своєю долею.

Учасники Within Temptation вважають, що в наш час різні культури та переконання поєднуються один з одним, але несправедливість і нетерпимість продовжують правити світом. На їхню думку, соціальні проблеми та швидке зростання вторинних переконань призвели до страхів, роздробленості та нерозуміння.

Можливо, "Don't Pray For Me" з'явиться у майбутньому восьмому альбомі гурту, реліз якого намічено на 2023 рік. Назва та точна дата виходу платівки на даний момент невідомі. У квітні Шарон ден Адель розповіла, що музиканти працювали над новим матеріалом і що на той момент у них відбулося аж дві сесії з написання пісень. За словами співачки, у них буде багато гарної музики та всього цікавого.

The 1975 повернулися із чорно-білим кліпом «Part Of The Band»

Це лід-сингл з нового альбому Being Funny In A Foreign Language, який вийде восени.

The 1975 опублікували новий сингл та кліп «Part Of The Band», перший у 2022 році. Композиція увійде до нового альбому гурту Being Funny In A Foreign Language – його реліз відбудеться 14 жовтня.

Партію бек-вокалу в пісні «Part Of The Band» виконала Japanese Breakfast, корейсько-американська інді-співачка. Вона назвала The 1975 своїм улюбленим гуртом. Одним із продюсерів треку виступив Джек Антонофф, який працював з Тейлор Свіфт, Ланою Дель Рей та Florence and the Machine.

Вже відомо, що Антонофф доклав руку й до інших пісень з альбому Being Funny In A Foreign Language. Частина матеріалу була записана у його студії Electric Lady, а частина – у Великій Британії, на батьківщині The 1975. За словами вокаліста Меттью Гілі, вони вперше за довгі роки співпрацювали зі стороннім продюсером.

Bring Me The Horizon випустили горор-кліп "sTraNgeRs"

Bring Me The Horizon випустили сингл "sTraNgeRs" та показали кліп на нього. Відео було створено на основі історій про психічне здоров'я, розказані шанувальниками гурту.
За словами вокаліста Bring Me The Horizon Олівера Сайкса, композиція sTraNgeRs народилася після поїздки до Лос-Анджелесу, де музиканти брали участь у сесії з написання пісень. Рядок "We're just a room full of strangers" ("Ми в кімнаті, повній незнайомців") набула глибокого і подвійного сенсу. Під час концертного виконання пісні straNgeRs незнайомці об'єднуються, і це нагадує процес реабілітації.

Олівер Сайкс також зазначив:

«Виходячи з самоізоляції та пандемії, ми всі відновлюємося після якихось речей. Я знаю, що багато людей щодня борються із різними травмами. Я хотів наголосити, що вони не самотні. Ми допомагаємо один одному у нашій спільноті».

Одним із співавторів та продюсерів «sTraNgeRs» виступив Bloodpop, відомий за співпрацею з Леді Гагою. Також до треку доклала руку Керолайн Айлін, яка працювала над хітами Дуа Ліпи.

Metallica оцінили сцену з гітарним соло Едді з 4 сезону «Дивних див»

Музиканти раді, що культова пісня "Master Of Puppets" стала важливою частиною історії героя.

У Instagram метал-групи Metallica прокоментували сцену з гітарним соло Едді Мансона із 4 сезону серіалу «Дивних див» Netflix.

У фінальному 9 епізоді Ненсі Вілер (Наталія Даєр), Стів Гаррінгтон (Джо Кірі), Робін Баклі (Майя Гоук), Едді Мансон (Джозеф Квінн) та Дастін Гендерсон (Гейтен Матараццо) пробралися до Вивороту, щоб убити Векнулл (Дже) . Едді і Дастін мали відволікати монстрів, що нагадують кажанів.

Едді виконав хіт Metallica "Master Of Puppets". І музична сцена з ним стала одним із найбільш пам'ятних моментів у серіалі. Джозеф Квінн старанно тренувався перед зйомками сцени – правда, частину номеру виконав не він, а професійний гітарист.

Фанатам дуже сподобався епізод, а сам трек увійшов до топ-50 світового чарту Spotify. Музиканти Metallica не змогли пройти повз галас навколо їхньої пісні:

«Музика в "Дивних дивах" завжди на найвищому рівні, тому ми були в захваті від того, що брати Даффери [шоураннери] не лише включили "Master Of Puppets" у шоу, а й збудували навколо пісні ключову сцену. […]. Ми вражені, все так добре зроблено настільки, що деякі глядачі вгадали пісню після кількох секунд у трейлері! Для нас велика честь бути такою важливою частиною подорожі Едді».

У 4 сезоні «Дивних див» є також посилання на хеві-метал-гурт Iron Maiden. В одній сцені хлопці шукали у трейлері Едді касету з музикою, здатною розбудити Ненсі та вирвати її з ілюзії Векни. Пісні Iron Maiden герої не вважали музикою. Проте Едді заявив, що це справжнісінька музика.


Читати також