15-07-2022 Розваги 1425

7 фільмів, які змусять вас почуватися живим

7 фільмів, які змусять вас почуватися живим

Іноді кіно служить подібно до ліків: воно здатне втішити і на якийсь час стати вашим персональним психологом. Ця добірка спеціально для тих, кому потрібне нагадування, що ви живі і все обов'язково буде добре.

У ритмі ча-ча-ча (2022) / Cha Cha Real Smooth

драма, комедія
Режисер: Купер Райфф
У ролях: Купер Райфф, Дакота Джонсон, Леслі Манн, Бред Гарретт, Івен Ассанте

У ритмі ча-ча-ча (2022) / Cha Cha Real Smooth

Після закінчення коледжу Ендрю (Купер Рефф) повертається до рідного міста і не знає, що робити далі: ні перспектив, ні чітких планів, ні цілей на найближче майбутнє хлопець не має. Лише ненависна робота у місцевій закусочній та щоденна перевірка соцмереж улюбленої дівчини, яка помчала до сонячної Барселони. Під час бар-міцви молодшого брата Ендрю демонструє організаторські здібності та талант заражати всіх святковим настроєм. Після танців на танцполі єврейські мами оточують юнака, сподіваючись, що той погодиться влаштувати свято і для їхніх дітей. Цього ж вечора відбувається знайомство з Доміно (Дакота Джонсон) — 29-річною жінкою, чия дочка з аутизмом (Ванесса Бурґгардт) страждає від знущань однокласників. Чарівний юнак знаходить підхід до закритої дівчинки та зі щирою ніжністю підкорює серце її матері. Втім, далі незручного флірту та довгих розмов симпатія не заходить: у жінки є вічно зайнятий наречений (Рауль Кастільо), та й різниця у віці окреслює певні межі. Дивна стрічка Купера Реффа, де він зіграв головну роль, — роздуми про пошук себе, коли тобі двадцять із хвотиком років. Ось-ось настане доросла пора із супутніми зобов'язаннями, але молодість ще тут, і нею ніяк не можна знехтувати.

Сінг Стріт (Рок-н-рольщики) (2016) / Sing Street

драма, комедія, музика
Режисер: Джон Карні
У ролях: Фердія Волш-Піло, Келлі Торнтон, Марія Дойл Кеннеді, Джек Рейнор, Ейдан Гіллен
Прем'єра: 4 березня 2021 року

Сінг Стріт (Рок-н-рольщики) (2016) / Sing Street

У спробі справити враження на модель-початківця Раффіну (Люсі Бойнтон) Конор (Фердія Волш-Піло) хвалиться своїм музичним бендом. Тільки от групи ніякої немає, точніше, не було до цього дня: тепер у хлопця є зовсім небагато часу, щоб зібрати склад і почати репетиції. Згодом юні обдарування, що випадково зустрілися, починають зближуватися і розуміють, як важливо слідувати мріям, навіть якщо вони здаються шаленими і недосяжними. Ірландська стрічка Джона Карні — без перебільшення одна з тих, що найбільше надихають творити свою історію. І хоча «Рок-н-рольщики» не виглядають традиційним мюзиклом, сюжет обертається безпосередньо довкола пісень. Саме музика допомагає героям пройти через етап дорослішання та усвідомити, як багато відкритих дверей на них чекає попереду. «Рок-н-рольщики» — це фільм — музична скринька, до якої потрібно звертатися всім, хто страждає на занепад духу.

Хоч раз у житті (2013) / Begin Again

драма, комедія, музика
Режисер: Джон Карні
У ролях: Кіра Найтлі, Марк Руффало, Адам Левін, Джеймс Корден, Гейлі Стайнфільд
Прем'єра: 3 липня 2014 року

Хоч раз у житті (2013) / Begin Again

Ще один проект Джона Карні — майстра мелодійних історій, що окрилюють. Цього разу перед нами парочка жителів Нью-Йорка, життя яких складаються не найкращим чином: Ден (Марк Руффало) — колишній керівник звукозаписної компанії та Грета (Кіра Найтлі) — колишня кохана рок-зірки зі своїми нереалізованими амбіціями. На вечорі відкритого мікрофона в барі дівчина виконує пісню, змушуючи розбитого Дена почати малювати ризикований план. Екс-глава лейблу має намір розкрутити зірку-початківця і відродити власну кар'єру. Герої, тікаючи від поліцейських і поперемінно вирішуючи проблеми, записують альбом на вулицях галасливого міста, де жоден звук не буде зайвим, жоден шурхіт не зіпсує задум. Під час виступу героїня Найтлі вимовляє фразу: "Це пісня для всіх, кому колись було самотньо у великому місті". Мабуть, саме так можна охарактеризувати і сам фільм, який так великодушно дає тонну надій своїм глядачам.

Країна садів (2004) / Garden State

драма, комедія, мелодрама
Режисер: Зак Брафф
У ролях: Зак Брафф, Наталі Портман, Пітер Сарсгаард, Ієн Голм, Кеннет Греймз

Країна садів (2004) / Garden State

"Країна садів" - режисерський дебют уродженця Нью-Джерсі Зака ​​Браффа, де він зіграв і головну роль. Дізнавшись про смерть матері, Ендрю повертається додому після тривалого перебування у Лос-Анджелесі. Невдоволений життям, він вирішує відмовитися від антидепресантів, які надто довго пригнічували його почуття. День за днем ​​герой розгулює вулицями міста, зустрічається з колишніми однокласниками та знайомиться з химерною дівчиною Сем (Наталі Портман). Саме вона стає дороговказною зіркою Ендрю, який має по-новому поглянути на власний світ і нарешті почати його змінювати. Чарівний фільм із бездоганним саундтреком розкриває режисерський талант зірки «Клініки» та має магічну здатність втішати.

День бабака (1993) / Groundhog Day

комедія, мелодрама, фентезі
Режисер: Гарольд Рейміс
У ролях: Білл Мюррей, Енді Макдавелл, Кріс Елліотт, Стівен Тоболовські, Браян Дойл-Мюррей

День бабака (1993) / Groundhog Day

Для більшості Білл Мюррей знайомий саме з ролі самозакоханого метеоролога, який потрапляє у тимчасову петлю та застряє в одному злощасному дні. Чоловік з гнівом, ентузіазмом і, нарешті, прийняттям переживає нескінченне повторення подій невиразного відрядження, почуваючи себе дедалі більше самотнім і покинутим. У спробах розірвати порочне коло герой встигає прикипіти до своєї колеги (Енді Макдавелл), яка не допомагає збожеволіти в чистилищі містечка Панксатоні. Лише відмова від нарцисизму на користь уважного ставлення до оточуючих та демонстрація справжніх почуттів можуть стати шансом на порятунок. Майже через 30 років можна з упевненістю сказати, що Гарольд Реміс практично задав моду на фільми зі структурою повторення календаря. Режисер подарував світові те саме кіно, яке можна переглядати таку ж незліченну кількість разів, скільки Філ намагався вибратися з нудного дня.

Офіціантка (2007) / Waitress

комедія, мелодрама
Режисер: Едріенн Шеллі
У ролях: Кері Рассел, Натан Філліон, Шеріл Гайнс, Едріенн Шеллі, Джеремі Сісто
Прем'єра: 27 вересня 2007 року

Офіціантка (2007) / Waitress

Едріенн Шеллі багато хто знає як зірку фільмів інді-режисера Гела Гартлі («Довірся»). Проте акторка за своє коротке життя встигла зняти три «маленькі» картини, серед яких височіє остання — драмеді про офіціантку (сама режисерка зіграла роль другого плану). Дженна (Кері Рассел) застрягла в нещасному шлюбі з чоловіком-тираном (Джеремі Сісто): коли вона наважується піти, новина про вагітність руйнує всі надії та мрії дівчини. Як тепер втекти та розпочати нове життя? Благо, у Дженни є свій вид ескапізму - випічка. Вигадування нових рецептів допомагає дівчині впоратися з тягарем життя. Окремим видом мистецтва стають назви пирогів: "Я не хочу дитину", "Я ненавиджу свого чоловіка", "Удар під дих". Коли в місті з'являється новий доктор-гінеколог (Натан Філліон), почуття охоплюють героїню, змушуючи ризикувати та відкривати серце одруженому чоловікові. Якщо вам здається, що це звичайна романтична комедія про пошук ідеального принца, який прийде і врятує від лиходійства та злиднів, то поспішаємо вас засмутити… або порадувати (залежно від уподобань). Постановниця, всупереч очікуванням, вибудовує насамперед не любовну історію, а тонкий феміністський вислів про жінку, яка зовсім не вміла дбати про себе.

Маленькі жінки (2019) / Little Women

драма, мелодрама
Режисер: Ґрета Ґервіґ
У ролях: Сірша Ронан, Емма Вотсон, Флоренс П'ю, Еліза Сканлен, Лора Дерн
Прем'єра: 30 січня 2020 року

Маленькі жінки (2019) / Little Women

Чотири сестри потопають у сміху, любові та ніжності. Десь далеко розгортаються страхи Громадянської війни, але в будинку Марч незмінно горить вогник надії і чути суперечки не схожих одна на одну дівчат. Бійка Джо (Сірша Ронан) хоче написати роман, романтична Мег (Емма Вотсон) - побудувати сім'ю, Емі (Флоренс П'ю) - стати нарешті дорослою, а Бетт (Еліза Сканлен) просто хоче бути завжди поряд зі своїми близькими. Якщо і є щось, що не піддається турбулентності часу, то це роман Луїзи Мей Олкотт, який абсолютно точно будуть і наступні сто років перечитувати з року в рік і продовжувати екранізувати режисери. Ґреті Ґервіґ, що поповнила колекцію адаптацій, вдалося створити щось на кшталт затишної ковдри, в яку варто окутатися при перших симптомах смутку. Незважаючи на те, що «Маленькі жінки» таять у собі не тільки відчуття різдвяного дива, а й почуття гіркоти, ця історія професійно заліковує рани та змушує відчувати життя у всіх його фарбах.

Сподіваємося, що ця добірка нагадає вам, яке прекрасне життя.


Читати також