15-07-2022 Розваги 1267

7 найрейтинговіших фільмів першої половини 2022 року

7 найрейтинговіших фільмів першої половини 2022 року


На дворі липень, а отже, за плечима залишилася половина кінороку і можна підбити проміжні підсумки. Розповідаємо про фільми, які вийшли за цей час у світі та отримали найвищі оцінки у критиків та користувачів Мережі.

Все скрізь і одразу (2022) / Everything Everywhere All at Once

бойовик, комедія, пригоди
Режисери: Ден Кван, Деніел Шайнерт
У ролях: Мішель Йео, Джеймі Лі Кертіс, Стефані Сюй, Джеймс Хун
Прем'єра: 7 квітня 2022 року

Все скрізь і одразу

Новий фільм Деніелів (Ден Кван та Деніел Шайнерт) прикував до себе увагу всіх скрізь і одразу. І постановникам до цього не звикати. Спочатку вони змусили глядачів співпереживати трупу, що пукає, у своєму дебюті «Людина — швейцарський ніж», а цього разу — із захопленням слухати німий діалог двох каменів і до кінця життя з підозрою ставитися до бейглів.

"Все скрізь і одразу" - абсурдна і зворушлива екшен-драмеді для всіх, у кого є mommy issues і почуття гумору. При цьому знята на бюджет у 25 мільйонів доларів, але продає концепт мультивсесвіту в рази краще, ніж 200-мільйонний блокбастер від Marvel. Не дивно, що їй уже пророкують усі номінації у майбутньому нагородному сезоні.

Варяг (2022) / The Northman

бойовик, драма, пригоди
Режисер: Роберт Еґґерс
У ролях: Александр Скашгорд, Ніколь Кідман, Клес Банг, Ітан Гоук, Аня Тейлор-Джой

Варяг (2022) / The Northman

2022 рік ідеально підходить для того, щоб відправитися в Вальгаллу. І тут на допомогу у вовчій шкурі біжить Александр Скашгорд у запряжці під керівництвом Роберта Еґґерса.

"Варяг" хоч і програв у сутичці за бокс-офіс, але точно здобув перемогу у битві за глядацькі серця. І це той самий випадок, коли чиясь прискіпливість стає благословенням, адже завдяки їй режисер з усією точністю та правдоподібністю відтворив історичну епоху, тож тепер, коли хтось захоче поговорити з вами про Середньовіччя, можна сміливо відповідати: «Знаю, бував там». Звідси і народне кохання. Ну і не без заслуги голлівудської еліти — особливо коли подивишся на Аню Тейлор-Джой, Ніколь Кідман, Віллема Дефо, Б'єрк та Ітана Гоука у бруді та крові.

Я панда / Turning Red (2022)

мультфільми, комедія, пригоди
Режисер: Домі Ші
У ролях: Розалі Чіан, Сандра О, Джордан Фішер 

Я панда / Turning Red (2022)
Опинившись перед вибором, чи дивитися новий проект Pixar, завжди варто обирати перше. «Я панда» — це справжня енциклопедія про дорослішання, сепарацію та розстановку кордонів з батьками, яка була потрібна нам уже багато років. Під час перегляду навіть наймаскулінніший чоловік може відчути себе китайською дівчинкою, яка живе в США. Всі ми проходили ці стадії з батьками: спочатку ти їх безумовно любиш, потім віддаляєшся і ненавидиш, але лише для того, щоб прийти до золотої середини. Додайте сюди наймилішу у світі гігантську червону панду та найкращий girlband в історії, і можна ставити його на полицю з найкращими шедеврами студії.

Бетмен (2022) / The Batman

бойовик, драма, трилер
Режисер: Метт Рівз
У ролях: Роберт Паттінсон, Зої Кравіц, Пол Дано, Колін Фаррелл, Джеффрі Райт

Бетмен (2022) / The Batman

Багато років очікувань виправдали себе, особливо з огляду на те, наскільки фільм потрапив до порядку денного. Новий «Бетмен» з дебютом Роберта Паттінсона у ролі Брюса Вейна, як і обіцяли, виявився похмурим і відмінним від усього, що ми бачили до цього. Метт Рівз вперше зробив з історії про Темного лицаря науковий детектив, в якому Бетмен не тільки вибиває правду зі лиходіїв, а й копається в запорошених папірцях, млосно розмірковуючи за кадром про природу Готема, а також добра, зла та правосуддя. І якщо говорити про зло, то тут не відірвати очей навіть не від Роберта Паттінсонв у головній ролі, а від Загадника у виконанні Пола Дано, який, здається, все ще відпрацьовує якусь карму, граючи видатних психопатів.

Топ Ґан: Меверік (2022) / Top Gun: Maverick

бойовик, драма
Режисер: Джозеф Косінскі
У ролях: Том Круз, Вел Кілмер, Майлз Теллер, Дженніфер Коннеллі, Башір Салагуддін

Топ Ґан: Меверік (2022) / Top Gun: Maverick

Ще один довгоочікуваний екшен, обіцяний із самого початку пандемії, нарешті дістався до прокату. Судячи з відгуків глядачів, воно того варте. Публіка залишилася в тотальному захваті від запаморочливих сцен із літаками, навіть якщо до цього ні пілотаж, ні трюки Тома Круза особливо не цінувала. Він тут, до речі, ще раз доводить свій статус «кращого стрільця». Тому, якщо ви вже десять разів переглянули «Варяга», але все ще прагнете ковток тестостерону та маскулінності, то новий «Топ Ґан» впевнено справляється з цим.

Вихор (2021) / Vortex

драма
Режисер: Гаспар Ное
У ролях: Даріо Ардженто, Франсуаза Лебрен, Алекс Лутц, Kylian Dheret, Vuk Brankovic
Прем'єра: 8 вересня 2022 року

Вихор (2021) / Vortex

Прем'єра нового фільму головного провокатора всього світу Гаспара Ное відбулася ще в 2021 році на кінофестивалі в Каннах, але тільки зараз він дістається до глядача. Постановник продовжив свій візуальний експеримент із «Вічного світла» з розподілом екрану на дві частини і, як завжди, вирішив розхитати нерви публіці. Тільки цього разу інакше — замість фірмового божевілля Ное представив божевілля іншого роду, змусивши глядачів майже дві з половиною години спостерігати за наближенням неминучого. До речі, це ще й особистий фільм постановника, який минулого року мало не загинув від інсульту.

Після Янґа (2021) / After Yang

драма, фантастика
Режисер: Когонада
У ролях: Колін Фаррелл, Джоді Тернер-Сміт, Малеа Емма Тандравіджая, Джастін Х. Мін, Орла Кессіді

Після Янґа (2021) / After Yang

Ще один фільм, прем'єра якого відбулася на кінофестивалі в Каннах 2021 року, — «Після Янґа» з Коліном Фарреллом. За сюжетом батько і донька докладають усіх зусиль, щоб урятувати свого домашнього робота Янґа, який став практично членом сім'ї, від раптової поломки. Картина не могла не прикувати до себе погляду, адже Когонада вважається одним із головних естетів у світі кіно. Однак не лише візуальною частиною він заслуговує на увагу, а також і тим, як тонко відповідає на питання про природу нової реальності, яка колись здавалася лише фантастикою.

Сподіваємося, вам сподобалася ця добірка, і тепер ви зможете відзначити фільми, які варто подивитися, та розповісти про це друзям!


Читати також