17-08-2022 Розваги 1119

Новини кіно за тиждень. 17 серпня 2022

Новини кіно за тиждень. 17 серпня 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Netflix випустив новий тизер «Кабінету рідкісностей Гільєрмо дель Торо»

Стрім-сервіс Netflix представив новий ролик серіалу-антології «Кабінет рідкісностей Гільєрмо дель Торо». Прем’єра шоу відбудеться 25 жовтня.

Загалом у проекті заплановано вісім серій. Кожна з них розповість лякаючу історію в стилі дель Торо та інших режисерів, горорів та книг.

Ролі в «Кабінеті» виконали Руперт Грінт, Бен Барнс, Тім Блейк Нельсон, Ендрю Лінкольн, Ессі Девіс, Кріспін Гловер, Ф. Мюррей Абрахам та ін. Режисерами та співавторами сценарію виступили Вінченцо Наталі («Куб»), Панос Косматос («Менд» »), Дженніфер Кент («Бабадук»), Кетрін Гардвік («Сутінки»), Ана Лілі Амірпур («Дівчина повертається одна додому вночі»).

Усі серії «Кабінету» будуть доступні передплатникам Netflix з 28 жовтня.

Джонні Депп зніме байопік про Модільяні

байопік про Модільяні

Вперше з 1997 року Джонні Депп повернеться до режисури. Його другою повнометражною роботою стане біографічний фільм «Модільяні» про італійського художника та скульптора Амедео Модільяні.

Стрічка розповість про Модільяні у період творчої кризи. Дія сюжету відбуватиметься у 1916 році в Парижі, протягом двох днів, після яких Модільяні назавжди увійде до історії.

Одним із продюсерів «Модільяні» виступить Аль Пачіно. В основу картини покладено однойменну п'єсу драматурга Денніса МакІнтайра. Зйомки проекту розпочнуться навесні 2023 року; акторський склад оголосять найближчим часом.

«Фантомаса» відродять у кіно та на телебаченні

Фантомас

Один з головних персонажів французької культури Фантомас повернеться у новому фільмі та серіалі, повідомляє Variety.

Права на серію книг про Фантомаса отримав продюсер Вассім Беджі та студія SND. Проект розповість про геніального злочинця і суперлиходія, який приховує своє обличчя. Деталі сюжету та потенційний акторський склад не розкриваються.

Фантомас вперше з'явився на сторінках книг Марселя Аллена та П'єра Сурвестра у 1911 році. Найбільш відомими екранізаціями є картини піонера французького кінематографа Луї Фейада (Вампіри), а також пародійна трилогія з Луї де Фюнесом.

Голлівудські критики назвали найкращі серіали року

Краще дзвоніть Солу

У Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення телевізійних премій від Голлівудської асоціації критиків (HCA). Серед лауреатів виявилися «Спадкоємці», «Краще дзвоніть Солу», «Розподіл» та ін.

По п'ять нагород дісталося «Поділу» Apple TV+ (у тому числі за стрімінгову драму) та «Білому лотосу» HBO (міні-серіал). Чотири статуетки змогли взяти "Сол", проект Hulu "Ломка" та комедія ABC "Початкова школа "Ебботт"".

Асоціація голлівудських критиків існує з 2016 року та налічує 125 голосуючих учасників. В галузі телебачення нагороди було вручено вдруге.

Стало відомо, коли вийде Кунг-фу Панда 4

Кунг-фу Панда 4

Незабаром у житті кожного з'явиться трохи більше кунг-фу ― стало відомо, що четверта частина «Кунг-фу Панди» вийде 8 березня 2024 року. Про це заявила студія Universal Pictures, яка раніше не робила жодних анонсів про те, що оригінальна трилогія матиме сіквел.

Мультфільм стане першим із часів 2016 року, коли вийшла третя частина. Сюжет нового проекту не розкривається. Оригінал розповідає про панду на ім'я По, що живе у фентезі-версії стародавнього Китаю. У першому фільмі 2008 року По стає Воїном-Драконом ― майстром кунг-фу, призначеним у пророцтві.

«Любов, смерть та роботи» продовжили на четвертий сезон

Любов, смерть та роботи

Netflix оголосив про розробку четвертого сезону популярного мультсеріалу "Любов, смерть і роботи". Нагадаємо, що третій вийшов 20 травня 2022 на стрімінговому сервісі Netflix, а вперше проект показали у 2019 році. Коли вийдуть нові серії, поки що невідомо.

Кожен епізод мультсеріалу «Любов, смерть і роботи» розповідає різну історію, зняту у своїй унікальній стилістиці та створену різними творчими командами з усього світу. Також усі серії відрізняються за жанром: починаючи від комедії та закінчуючи горорами. Але вони об'єднані загальної темою, зазначеною у назві серіалу.

Стало відомо, коли стартують зйомки «Доктора Хто» із Шуті Гатвою

Доктор Хто

Як повідомляє видання The Hollywood Reporter, зйомки нового «Доктора Хто» можуть стартувати вже цього листопаду. Нагадаємо, що раніше головну роль отримала зірка «Сексуальної освіти» Шуті Гатва, який змінить на посаді Джоді Віттакер. Також разом з актором у шоу прийде, а точніше повернеться шоураннер Рассел Т. Девіс.

Проте радіти рано, адже чотирнадцятий сезон стартує не раніше 2024 року. Для початку творці випустять спеціальний епізод у жовтні 2022-го, в якому відбудеться прощання з Віттакером. Наступного року, на честь 60-річчя проекту, вийде спеціальний епізод за участю Девіда Теннанта, відомого як Десятий Доктор. За чутками, вже там може з'явитись і герой Шуті Шатва. Також очікується, що в спешелі візьме участь Ніл Патрік Гарріс.

Інші подробиці ще приховують під завісою таємниці.

Джон Гемм зіграє у третьому сезоні «Ранкового шоу»

Джон Гемм

ЗМІ повідомляють про кастинг актора Джона Гемма («Божевільні») у третій сезон драми «Ранкове шоу» від Apple TV+.

Власник "Еммі" та "Золотого глобуса" Гемм втілить впливового бізнес-магната Пола Маркса, який вирішує викупити корпорацію UBA. Саме на неї працюють головні героїні, телеведучі Алекс Ліві (Дженніфер Еністон) та Бредлі Джексон (Різ Візерспун).

«Ранкове шоу» вперше вийшло у грудні 2019 року та розповідало про популярну ранкову програму. Одного з ведучих (Стів Карелл) раптово звинувачують у сексуальних домаганнях, після чого його кар'єра стрімко руйнується, а його колегам доводиться екстрено шукати вихід із цієї ситуації.

Зйомки третього сезону розпочнуться до кінця серпня.

Творець «Пуститися берега» працює над новим серіалом

Вінс Гілліган

Вінс Гілліган («Пуститися берега», «Краще дзвоніть Солу») визначився з наступним проектом — багатосерійною фантастичною драмою в стилі «Сутінкової зони».

За право показувати серіал наразі борються близько десяти стрімінгових сервісів та телеканалів, повідомляє Deadline. Деталі сюжету невідомі. Дія відбуватиметься в сучасності, а в самому проекті буде досліджено різні стани людини в спотвореній реальності.

Крім всесвіту «Пуститися берега» Гілліган також виступав сценаристом і продюсером «Секретних матеріалів» у 1990-ті роки. Заключна серія «Краще дзвоніть до Солу» вийшла 15 серпня.

З'явився трейлер фільму «Кетрін на прізвисько Пташка»

Стрім-сервіс Prime Video опублікував дебютний трейлер комедії «Кетрін на прізвисько Пташка». Фільм є третьою режисерською роботою актриси Ліни Данем («Дівчатка»).

В основу стрічки лягла однойменна книга Карен Кушман 1994 року. Дія сюжету відбувається в Англії 13 століття. Юна Кетрін всіляко відкидає наречених, яких їй пропонує батько. Дівчинці набагато цікавіше проводити час із прирученими птахами, проте все змінює приїзд її дядька Джорджа.
Світова прем'єра "Кетрін" відбудеться у вересні на кінофестивалі в Торонто. Фільм стане доступним для стрімінгу з 7 жовтня.

Вийшов трейлер горору «Меню» з Анею Тейлор-Джой

Студія Searchlight представила новий розширений трейлер сатиричного горору "Меню". Головні ролі у ньому зіграли Аня Тейлор-Джой та Рейф Файнс.

У центрі сюжету опиниться молода пара, яка приїжджає до нового фешенебельного ресторану на віддаленому острові. Закладом керує ексцентричний шеф-кухар (Файнс), який готовий запропонувати своїм багатим гостям щось унікальне.

Режисером стрічки виступив Марк Майлод («Спадкоємці»). Сценарій дебютантів Сета Райсса та Вілла Трейсі увійшов до так званого «Чорного списку» найкращих неопублікованих текстів 2019 року.

У день прем'єри «Перснів влади» вийде одразу дві серії

Персні влади

Стрімінговий сервіс Amazon Prime Video опублікував розклад виходу серіалу "Володар перснів: Персні влади" (The Lord of the Rings: The Rings of Power) - згідно з цим графіком, у день прем'єри шоу, 2 вересня 2022 року, вийде одразу дві серії. 

Інші шість епізодів виходитимуть щотижня щоп'ятниці. Таке рішення в Amazon прийняли для того, щоб не зіштовхувати серіал з іншим фентезійним шоу - Будинок дракона (House of the Dragon) від HBO. Якби «Персні влади» розпочалися з одного епізоду і виходили б раз на тиждень, то фінали «Кільця» та «Дома дракона» вийшли б 21 та 23 жовтня відповідно.

Тепер фінальна серія першого епізоду «Кільець влади» вийде 14 жовтня 2022 року.

Авторка серіалу «Світ Дикого Заходу» відповіла, чи буде 5 сезон

Світ Дикого Заходу

Фінал 4 сезону натякнув, що на Долорес чекають великі справи.

Фанати сподіваються на вихід 5 сезону, який відповість на питання про всесвіт, що залишилися. І в підкасті Deadline авторка серіалу Ліза Джой сказала, що вони із чоловіком Джонатаном Ноланом (співавтор серіалу) планують новий сезон:

«Ми з Джонатаном завжди розуміли, який фінал ми сподіваємось показати. І ми ще зовсім не досягли його».

5 сезон «Світу Дикого Заходу» має показати нові пригоди Долорес у Світі Дикого Заходу. У героїні напевно великі плани на парк і загалом світ людей. Деякі загиблі герої можуть повернутися, що не є рідкістю для шоу. Однак Ліза Джой сказала, що не всіх персонажів варто очікувати у 5 сезоні.

Насправді Ед Гарріс ще у липні натякнув, що 5 сезон буде. За словами актора, 5 сезон може стати фінальним.


Читати також