30-07-2022 Розваги 1730

Новини музики за тиждень. 30.07.2022

Новини музики за тиждень. 30.07.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Новий альбом Beyonce «витік» у мережу до офіційного релізу

Новый альбом Beyonce

Перший за шість років альбом Beyonce з'явився на просторах інтернету за кілька днів до офіційного релізу. Судячи з усього, причиною стала мережа магазинів MediaMarkt, яка виставила диски на полиці раніше за визначений термін.

Офіційний вихід альбому Renaissance відбудеться 29 липня. Багато хто пророкує йому статус одного з найпопулярніших у 2022 році.

Частина фанатів уже закликала інших користувачів не слухати піратські версії пісень та дочекатися релізу, щоб підтримати артистку.

Blackpink повернулися з першим за два роки кліпом Ready For Love

Blackpink поділилися кліпом "Ready For Love", це їхній перший сингл за два роки. Пісня була записана для гри PUBG MOBILE – і у відео група також опиняється у віртуальному світі.
Прем'єра треку Ready For Love відбулася на віртуальному концерті Blackpink, який також проходив усередині PUBG MOBILE. Лейбл гурту YG Entertainment описав «Ready For Love» як «чарівну поп-пісню з ритмічним приспівом», яка вчить слухачів не здаватися.

Gorillaz опиняються у лікарні у кліпі «Cracker Island»

Gorillaz показали кліп на пісню Cracker Island, спільну роботу з Thundercat. У ньому музиканти потрапляють до голлівудської лікарні, де з ними трапляються дивні речі.

У заяві Gorillaz, опублікованій від імені басиста Мердока, повідомляється, що Cracker Island – щось на кшталт заключної сцени у фільмі:

«Думайте про це як про фінальну сцену у кіно. Коли герой, тобто я, збирається піти у захід сонця під титри на екрані».

Режисерами кліпу «Cracker Island» виступили учасник Gorillaz Джеймі Г'юлетт та французько-британський художник Fx Goby. Пісня Cracker Island стала першим синглом групи, випущеним у 2022 році. Її продюсерами виступили самі Gorillaz, їхній концертний барабанщик Ремі Кабака-молодший та Грег Курстін, який працював з Адель та Foo Fighters. За звучанням "Cracker Island" нагадує третій альбом гурту "Plastic Beach" (2010). Герой пісні – людина, яка виросла всередині закритої секти, і в кліпі ця тема також розкривається.

Metallica випустили лірик-відео до пісні «Master of Puppets»



З нагоди нової хвилі популярності треку після 4 сезону Дивних див Metallica опублікували лірик-відео "Master of Puppets". Трек вперше вийшов ще 1986 року, але раніше кліпів на нього не знімали. Тепер музиканти представили похмурий ролик із динамічними візуальними ефектами.

На початку відео Master of Puppets з'являється логотип Metallica, а на другій хвилині на екран виходить текст пісні, написаний великим білим шрифтом на темному тлі.

Нагадаємо, "Master of Puppets" прозвучала у фіналі 4 сезони "Дивних див". Едді Менсон грає пісню на даху свого трейлера в Вивороті, щоб відвернути увагу кажанів, що охороняють лігво Векни. Після цього композиція набула другої хвилі популярності і навіть вперше за свою історію увійшла до топ-40 чарту Billboard Hot 100.

Stromae показав кліп «Mon amour» за участю Камілі Кабельо

Stromae опублікував кліп на пісню Mon amour, знятий у стилі британського реаліті-шоу Love Island. У записі треку взяла участь Каміла Кабельо, яка також засвітилася і у відео.
Головний герой кліпу «Mon amour» – юнак Квентін. Його ловлять на зраді, після чого життя всього будинку перетворюється на жах: між собою сваряться абсолютно всі. Наприкінці відео Квентін залишається один – інші люди таємниче зникають.

Кліп "Mon amour" здивував шанувальників Stromae - він відомий своєю витонченістю, тоді як Love Island - кітчева програма, своєрідний британський аналог "Дома 2". Люк Ван Авер, брат і творчий партнер Stromae, розповів про сенс кліпу «Mon amour»:

«Це відео не висловлює ворожість до реаліті-шоу і не висміює їх. Воно є ідеальною призмою для сублімації людської комедії, яку Stromae розігрує у текстах. У кожному із учасників шоу є щось від нас самих».

Вийшов трейлер документалки про Девіда Бові «Moonage Daydream»

З'явився новий трейлер концертно-документального фільму про Девіда Бові «Moonage Daydream». Судячи з нього, картина вийшла неймовірно красивою та ефектною – недарма самі творці назвали її «космічною одіссеєю».

Світова прем'єра Moonage Daydream відбулася на Каннському кінофестивалі в травні. 16 вересня фільм вийде у прокат у США та Великій Британії: його показуватимуть у IMAX-залах кінотеатрів, потім він з'явиться на стрімінговій платформі HBO Max. У трейлері можна почути пісню Moonage Daydream, що дала назву фільму, а також Space Oddity, один з найвідоміших треків Бові.

У трейлері Moonage Daydream також наведені уривки із захоплених рецензій критиків, які вже переглянули фільм. Оглядач Vogue назвав "Moonage Daydream" "вражаючим" і "одним з найкращих фільмів про артистів, які я коли-небудь бачив". На думку The Guardian, картина вийшла «чудовою», TimeOut вважав її «захоплюючою», а The Telegraph – «гіпнотизуючою».

Режисером фільму "Moonage Daydream" виступив номінант на "Оскар" Бретт Морген, творець першої офіційної документалки про лідера Nirvana "Курт Кобейн: Клятий монтаж". Спадкоємці Бові надали Моргену доступ до архівних аудіо- та відеозаписів Девіда Бові. Зйомки тривали чотири роки, з яких два було витрачено на роботу з архівами. До «Moonage Daydream» увійшло багато неопублікованих матеріалів, зокрема кадрів із виступів. Бретт Морген не лише зняв картину, але й сам виступив її сценаристом та продюсером. Над створенням саундтреку з 48 пісень працював Тоні Вісконті, музичний продюсер, який співпрацював із Бові протягом 47 років.

The Weeknd у кліпі "How Do I Make You Love Me" втікає з лікарняного кошмару

Вікенд випустив анімаційний кліп на пісню "How Do I Make You Love Me". У ньому музикант тікає з лікарні і мчить по нічному місту, щоб побачити кохану дівчину.

Вікенд сам виступив одним із сценаристів кліпу "How Do I Make You Love Me", а створила його студія Cliqua, яка вже працювала зі співаком над відео "Save Your Tears". Композиція "How Do I Make You Love Me" давно полюбилася фанатам - вона навіть увійшла до топ-40 Billboard Hot 100 без будь-якої промо-кампанії.

Пісня "How Do I Make You Love Me?" увійшла до п'ятого альбому Вікенда «Dawn FM», реліз якого відбувся 7 січня. У її записі взяли участь Swedish House Mafia. До цього вони працювали зі співаком над композицією Moth to a Flame, яка потрапила на делюкс-версію платівки як бонус-трек.

Восени Red Hot Chili Peppers випустять новий альбом "Return of the Dream Canteen"

Return of the Dream Canteen

Red Hot Chili Peppers працюють над новим альбомом Return of the Dream Canteen. Він вийде вже 14 жовтня та стане другим релізом групи у 2022 році.

Попередня платівка Red Hot Chili Peppers "Unlimited Love" виходила лише кілька місяців тому, 1 квітня. Однак музиканти мають свої причини «поспішати» – про це повідомив басист Флі під час концерту в Денвері:

«Незважаючи на те, що ми випустили альбом чотири місяці тому, ми маємо абсолютно новий альбом, наповнений під зав'язку. Це два, чорт забирай, подвійних альбоми ["Unlimited Love" теж був подвійним]».

Флі додав, що як перший сингл буде випущена пісня «Tippa My Tongue». Продюсером "Return of the Dream Canteen" знову виступив Рік Рубін - він працював над багатьма класичними записами групи, включаючи "Blood Sugar Sex Magik" (1991) та "Californication" (1999).

Учасники Red Hot Chili Peppers розповіли про альбом "Return of the Dream Canteen":

«Ми влаштовували джеми та розучували старі пісні, просто заради розваги. Незабаром ми розпочали таємничий процес створення нових пісень… Коли все було сказано та зроблено, наша меланхолійна любов одне до одного та магія музики подарували нам дуже багато пісень – ми не знали, що з ними робити. Але ми розібралися, випускаємо два подвійні альбоми поспіль».

За словами музикантів, нова платівка втілює «все, що вони собою уявляють і про що коли-небудь мріяли».


Читати також