18-09-2022 Розваги 1194

Новини музики за тиждень. 18.09.2022

Новини музики за тиждень. 18.09.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Ріна Саваяма випустила альбом "Hold the Girl" і показала кліп "Hurricanes"

Ріна Саваяма представила свій другий альбом Hold the Girl. У нього увійшло 13 пісень, включаючи сингли This Hell, Catch Me in the Air, Hold the Girl і Phantom. Разом із релізом співачка показала кліп на пісню «Hurricanes».
Ідеї для пісень у співачки народилися після сеансів із психотерапевтом: за словами Саваями, «Hold the Girl» відображає її шлях до примирення зі своїм минулим. Артистка хоче, щоб альбом відправив слухачів у подорож, наприкінці якої вони відчули б себе звільненими.

Suede поділилися «панківським» альбомом «Autofiction»

Suede випустили платівку Autofiction. Музиканти називають її «нашим панк-альбомом»: він був записаний без жодних зайвих наворотів, зі «збоями та помилками» та «первісним безладдям».
Під час роботи над Autofiction Suede захотіли повернутися до коріння, згадавши початок свого шляху. Учасники групи вирушили до репетиційної студії у покинутому районі, встановили власне обладнання та почали грати.

The Mars Volta представили перший за 10 років альбом The Mars Volta

The Mars Volta – перший за десять років. Він дуже відрізняється від звичного стилю гурту: нові пісні – помітно «легші» та «попсовіші» порівняно з попередніми записами.
При записі матеріалу для The Mars Volta вокаліст Седрік Бікслер-Завалу надихався Девідом Бові, Філом Коллінзом, Пітером Гебрієлом і Полом Веллером. Всі ці музиканти любили експериментувати, але мали успіх у широкої публіки, не втрачаючи власної індивідуальності. Гітарист Омар Родрігес-Лопес вважає, що поп-альбом – найреволюційніше, що вони могли зробити.

Blackpink випустили альбом "Born Pink" та кліп "Shut Down"

Blackpink представили альбом «Born Pink» – другий у дискографії та перший за два роки. Також гурт показав кліп на пісню Shut Down, який за 5 годин набрав 19 млн переглядів і вирвався в тренди YouTube.
Наразі «Born Pink» очолює iTunes-чарти 33 країн світу, а сингл «Shut Down» посідає перше місце у 25 країнах. Альбом став бестселером ще до виходу: кількість передзамовлень релізу перевищила позначку 2 млн.

Б'єрк випустила кліп Ovule

Б'єрк представила пісню Ovule і показала кліп на неї. Це другий сингл з нового альбому співачки Fossora, реліз якого відбудеться 30 вересня.
У кліпі «Ovule» Б'єрк постає у різних екстравагантних сукнях. Режисером відео виступив Нік Найт, який уже працював із Б'єрк над кліпом Pagan Poetry. Він також співпрацював з Каньє Вестом та Леді Гагою.

Мілен Фармер показала відео A tout jamais – його зняв режисер кліпів Б'єрк

Мілен Фармер випустила кліп на пісню À tout jamais. Фанати відразу побачили схожість із відеороботами Б'єрк – і недарма. Режисером À tout jamais виступив дизайнер Тобіас Греммлер, який зняв для ісландської співачки ролики Losss та Tabula Rasa.
Прем'єра кліпу «A tout jamais» відбулася 12 вересня, у 61-й день народження Мілен Фармер. Цікаво, що рівно 34 роки тому, 12 вересня 1988 року, вийшов сингл «Pourvu qu'elles soient douces», який став одним із головних хітів у кар'єрі Фармер.

Іггі Поп випустив міні-альбом The Dictator

Іггі Поп та бельгійська композиторка та скрипалька Кетрін Грейндордж випустили EP «The Dictator». У міні-альбом увійшло чотири пісні. Також музиканти показали кліп на перший трек.
Співпраця Іггі Попа та Кетрін Грейндордж розпочалася у 2021 році з того, що Поп поставив у своїй радіопрограмі на BBC 6 Music дві її пісні. Після цього вона відправила продюсеру шоу e-mail на ім'я рокера, натякнувши, що хотіла б з ним попрацювати.


Читати також