10-09-2022 Розваги 1461

Новини музики за тиждень. 10.09.2022

Новини музики за тиждень. 10.09.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

The Weeknd перервав концерт через проблеми із голосом

Співак The Weeknd

Співак The Weeknd перервав свій концерт на стадіоні «Соу-Фай» в Інглвуді під час виконання третьої композиції та залишив сцену через проблеми з голосом – про це повідомляє видання Deadline.

У середині пісні Can't Feel My Face виконавець перервався і різко залишив сцену, щоб пізніше вийти до публіки і повідомити про відміну концерту. Він також повідомив, що гроші за концерт, що не відбувся, будуть повернуті.

«Мій голос зник під час виконання першої пісні, і я почуваюся спустошеним. Коли зрозумів, що він пропадає, у мене впало серце. Мої найглибші вибачення шанувальникам. Я обіцяю загладити провину і призначити нову дату», — написав The Weeknd у Twitter після свого скасованого виступу.

Брендон Урі «згоряє» на концерті у кліпі Panic! At The Disco "Do It To Death"

Panic! At The Disco опублікували кліп на пісню Do It To Death. У ньому вокаліст Брендон Урі перед концертом розуміє, що він вибився з сил і не може виступати. Однак його все ж таки відправляють на сцену, і шоу, відповідно до назви пісні, закінчується лікарнею.

В описі на YouTube глядачам радять «одягнути чорне та подивитися "Do It To Death"». Наприкінці ролика Брендона Урі несуть на мармуровій плиті, доки він «бачить» уривки з попередніх кліпів Panic! At The Disco, але у чорно-білому варіанті. Деякі фанати визнали, що це відео – прощання з ерою альбому «Viva Las Vengeance», зокрема судячи зі спалювання портрета з його обкладинки, деякі – що Урі таким чином натякає, що переживає емоційне вигоряння і хоче взяти паузу в музичній діяльності. Сам музикант теорію не коментував.

Оззі Осборн випустив альбом «Patient Number 9»

Оззі Осборн представив альбом "Patient Number 9" - це 13-та сольна робота музиканта. У його записі взяли участь Ерік Клептон, Джефф Бек, Закк Вайлд, гітарист Black Sabbath Тоні Айоммі, барабанщик Foo Fighters Тейлор Гокінс та басист Metallica Роберт Трухільйо. Також на «Patient Number 9» можна почути барабанщика Red Hot Chili Peppers Чеда Сміта, басиста Guns N' Roses Даффа Маккагана, гітариста Pearl Jam Майка Маккріді, фронтмена Queens Of The Stone Age Джоша Хомме, гітариста Jane's Addiction Дейва Наварі Чейні. Продюсером матеріалу виступив Ендрю Вотт, який раніше працював з Осборном над його попереднім релізом «Ordinary Man» (2020)

Nirvana виграли суд у «дитини» з обкладинки альбому «Nevermind»

Nevermind

Музиканти Nirvana виграли у суді у Спенсера Елдена – «немовля» з обкладинки альбому «Nevermind». Елден звинувачував музикантів у поширенні дитячої порнографії та вимагав грошову компенсацію.

Фернандо Олгін, окружний суддя Каліфорнії, відхилив вимогу Спенсера Елдена через минулий термін давності. Скарга вважається дійсною протягом десяти років. Термін рахується не з дати самої події, а з того моменту, як позивач про нього дізнається. Елден подав свій позов у ​​2021 році. Імовірність того, що він дізнався про свою участь до 2011 року, нульова. Навпаки: Елден багато років намагався використати цей факт для власної кар'єри, відтворюючи фотосесію Nevermind і роблячи тату з обкладинкою альбому.

Placebo переспівали пісню Tears For Fears «Shout»

Placebo поділилися треком "Shout" - кавер-версією знаменитого хіта Tears For Fears. Він вийшов досить близьким до оригіналу, але у фірмовому стилі Placebo та з деяким відтінком індастріалу. Вокаліст Браян Молко розповів, що ця пісня «Shout» багато для нього означає:

«Для мене це заклик до самовираження, щоб говорити свою власну правду. Я бачу, що покоління мого сина [у музиканта є 17-річний син Коді Молко] стає все більш політизованим. Світ навколо нас продовжує руйнуватися, і я хотів запропонувати йому та його ровесникам гімн протесту. Мені здається, що вони все ще можуть врятувати нас від себе».

Концерт Led Zeppelin 52-річної давнини вперше виклали на YouTube

У 1970-му шанувальник гурту потай проніс камеру до зали – і тепер це одне з рідкісних відео з виступів Led Zeppelin. 

4 вересня 1970 року Led Zeppelin дали концерт у лос-анджелеському «Форумі». Він був неофіційно випущений у вигляді альбому-бутлега Live on Blueberry Hill (1970). Відео ж із того шоу з'явилося тільки зараз – його виклав на YouTube шанувальник гурту Едді Вінсент. Вінсент проніс до зали 8-міліметрову камеру Kodak Brownie, сховавши її під курткою. Він та його друзі розташовувалися за гонгом барабанщика групи Джона Бонема, через що він у кадр майже не влучив. Музикант навіть спеціально позував для них, але фотографії вийшли нечткі.

У 2021 році Едді Вінсент відкопав свої матеріали та зв'язався з другом Джоном Вотерсом, ще одним фанатом Led Zeppelin. Вотерс поєднав відеокадри з аудіодоріжками з Live on Blueberry Hill - і підсумковий результат можна подивитися на YouTube (відео вище).

Pixies випустили панк-трек "Dregs Of The Wine"

Pixies випустили пісню "Dregs Of The Wine" - за звучанням вона схожа на панк. Це їхній перший трек, співавтором якого виступив Джоуї Сантьяго, гітарист гурту. Він грає у складі Pixies з 2004 року, а раніше виступав у колективі з 1986 по 1993 роки.

Сантьяго розповів, що трек "Dregs Of The Wine" з'явився майже випадково: «Здається, я був у стані зомбі та просто грав. Я припинив грати і після цього відклав інструмент зі словами: "Це була, чорт забирай, марна трата часу. Який же я відстійний"».

Б'єрк показала кліп "Atopos" з майбутнього альбому "Fossora"

Б'єрк опублікувала кліп «Atopos» – як завжди, дуже яскравий і навіть химерний. Це перший сингл із нового альбому Б'єрк «Fossora», реліз якого відбудеться 30 вересня.

Дія відео «Atopos» відбувається у підземному світі, що нагадує печеру з грибами. У ньому Б'єрк та її музиканти влаштовують незвичайний рейв. Співачка сама виступила креативним директором ролика. А режисером Atopos став ісландський фотограф Відар Логи, який також оформив обкладинку нової платівки.


Читати також