Прол про Ель Каміно

Ель Каміно

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)

Так, у цьому фільмі є свої недоліки. Він не має вже так багато класних персонажів, як в  “Пуститися берега”. Джесі Пінкман (Аарон Пол) та Тодд Елквіст (Джесі Племенс) явно постаріли. А актор Джесі Племенс ще розповнів сильно і не дотягує по вигляду до молоді.

Та те, що зняв режисер, сценарист Вінс Гіліган та співпродюсер із Аароном Полом є прекрасним фільмом, годнотою і взагалі шедевром. Не розрахований він на кінотеатри. Бо одразу показали його по зомбоящику (так Прол телебачення називає) у 2019 році.

Цього року закінчився серіал “Краще дзвоніть Солу”. Як і головний герой “Пуститися берега” адвокат Сол Гудмен (Боб Оденкерт) погано закінчив. Волтер Вайт (Браян Кренстон) помер від ран після розборок з бандитами та ще й в лабараторії де він робив свою улюблену кримінальну роботу - робив метамфітамін. Адвоката Сола посадили в тюрму. Ось на такій песемістичній ноті закінчили франшизу. Під час суду він назвав всіх, кого вбили за весь час. Та де ж пропав Пінкман?

Майк Ермантрауд (Джонатан Бенкс) перед своєю смертю встиг порадити Джессі виїхати до Аляски. Волтер Вайт, який навчив Джесі варити метамфітамін, вбивати за допомогою науки і взагалі багато корисних речей одного разу поговорив з ним. І сказав йому, що він не обов’язково має бути бандитом та торговцем наркотиками. Він може вчитися та навіть відкрити свій бізнес. Містер Вайт сказав головне: ТОБІ НЕ ДОВЕЛОСЯ ЧЕКАТИ ВСЕ ЖИТТЯ, ЩОБ ЗРОБИТИ ЩОСЬ ОСОБЛИВЕ. А ще Джесі пригадав метафору його коханої Джейн (Крістен Рітер): ІДИ, КУДИ ВЕДЕ ТЕБЕ ВСЕСВІТ, але краще приймати рішення самостійно.

Та який шлях обрав Джессі ми не знаємо. Джесі поїхав на Аляску, а не відомо ким він пізніше став. Добре, коли фільми закінчуються питаннями, а не відповідями.

Взагалі головне для самурая шлях, а не ціль!


Читати також