19.09.2022
Культурна країна
eye 383

Прол про Краще дзвоніть Солу

Прол про Краще дзвоніть Солу. Відгук

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)

Шоуранер Вінс Гілліган створив франшизу "Пуститися берега/Breaking bad" (2008-2013). До неї входять художній фільм "Ель Каміно" (2019) про Джесі Пінкмана (Аарон Пол) та  серіал "Краще подзвоніть Солу" (2015-2022), який є логічним кінцем всієї франшизи. (Є ще мультик "Падучий Джиммі", знятий про дитинство героя, він у процесі зйомок). 

Особисто я не був спочатку у захваті від героя Сола Гудмена (Боб Оденкерт) в "Пуститися берега". Більше дивився цей серіал через героїв кримінального боса Густаво Фріга (Джанкарло Експозіто) та Майка Ермантравпа (Джонатан Бенкс). Шкода, що у франшизі так мало Туко Саламанки (Реймонд Крус). 

Класні нові персонажі бандитські, як Едуардо "Лало" Саламанка (Тоні Далтон) та Ігнасіо "Начо" Варга (Майкл Мендо). Перший з них складний персонаж. А інший - криса. Ну ви зрозуміли. 

Сюрпризом стало те, що Волтер Вайт (Браян Коенстон) та Джесі Пінкман (Аарон Пол) з'явилися і в цьому серіалі. І, на здивування всіх фанів серіалу, нещодавно відкрили їхній спільний пам'ятник в Альбукерке. Що ж, зробили місто туристичним.

Мені подобається також стиль зйомок франшизи у стилі кримінального вестерна. У ньому є відсилки до інших частин франшизи. І неповторний стиль. А взагалі багато спойлерити не буду. Ким є Джимі Макгіл насправді дізнаєтеся вжу наприкінці серіалу. Та все одно, цей персонаж вас розведе своєю акторською грою. Бо він може бути іншою особистістю. Та хоч і Кевіном Костнером.

Читайте також: Про вбивства в ім'я науки в серіалі Пуститися берега

Читайте також: Прол Вашингтон про Пуститися берега

Кевін Костнер  та Боб Оденкерк

Читати також


up