Новинки січня 2023 року від видавництва Vivat

Новинки січня 2023 року видавництва Vivat

Нонфікшн

Людей – любити, речі – використовувати (Джошуа Філдс Міллберн, Раян Нікодемус)

Людей – любити, речі – використовувати. Джошуа Філдс Міллберн, Раян Нікодемус

ПРО МІНІМАЛІЗМ ЯК ФІЛОСОФІЮ ЗЦІЛЕННЯ

Як навчитися жити в достатку, але не в надлишку? Уміти розставляти моральні пріоритети й контролювати жагу до накопичування речей та емоцій? Як зробити переоцінку цінностей, позбавитись набутих страхів, душевних митарств і незакритих гештальтів? Опануйте мистецтво мінімалізму, не видаляючи себе із сучасного світу. Ця книжка пропонує інструменти, що допоможуть побороти безконтрольне емоційне та матеріальне споживацтво. Досить ховатися за речами, як за барикадами, від спогадів і помилок, сорому, страхів і невпевненості. Час розбирати матеріальні захаращення, очищати свідомість та відкриватися всеохопній любові до людей і власного «я».

Про авторів:

Джошуа Філдс Міллберн та Раян Нікодемус через свій тематичний вебсайт, книжки, подкасти та фільми на Netflix допомогли понад 20 мільйонам людей перезапустити власні життя, віднайти розважність і припинити колекціонувати непотрібні речі та почуття. Ідеї Міллберна й Нікодемуса були представлені в The New York Times, The Wall Street Journal, The Boston Globe, Forbes, TIME, FOX, BBC і NPR.

Володар дедлайнів. Встигнути все (Крістофер Кокс)

Володар дедлайнів. Встигнути все   (Крістофер Кокс)

Не такий страшний дедлайн, як його малюють. А як щодо чотирьох сучасних вершників Апокаліпсису? Коронавірус змінюється Розмиром, і Дедлайн іде плече до плеча з Реченцем. Числа в календарі жахають виконавця. Або дозволяють встигнути все, не відхиляючись від графіків.

Визначте дедлайн на купівлю й прочитання цієї книжки, щоб не запізнитися до ресторану, який відкривають без стресів і паніки, на власні очі побачити рукотворне засніження гори та як сходить із конвеєра пасажирський літак. Ви дізнаєтеся, як доставляють великодні лілії, і побуваєте за лаштунками театру перед прем’єрою. Потрапите в ескадрилью військово-повітряних сил, що рятуватиме постраждалих від урагану, і в крамницю Best Buy напередодні чорної п’ятниці. Поспостерігаєте за засновниками стартапу, що представляють свій продукт громадськості, візьмете участь у передвиборчій кампанії. Опанована наука, як установлювати та обнуляти власний таймер, створюватиме простір для всіх ваших справ.

Простір, у якому, на щастя, є час для завершення роботи, час для роздумів і час на відпочинок.

Про автора:

Крістофер Кокс — політичний, науковий і бізнес-оглядач The New York Times, GQ, Harper’s, Wired та Slate. Бувши головним редактором журналу Harper’s та виконавчим редактором GQ, працював над історіями, що здобули Пулітцерівську премію, премію PEN за журналістику та численні нагороди National Magazine Awards.

Звички. Щоденник, який допоможе вам змінитися на краще і стати щасливішим за 12 тижнів (Гайден Фінч) 

Звички. Щоденник, який допоможе вам змінитися на краще і стати щасливішим за 12 тижнів (Гайден Фінч)

Згідно з дослідженнями, звички змінити легше, ніж вважають, і один з найефективніших способів, що допоможе в цьому, — ведення щоденника.

Ця книжка допоможе вам усвідомити й проаналізувати власні звички завдяки практичним порадам, рекомендаціям і простим підказкам, необхідним для того, щоб не збитися з курсу. Ви дізнаєтесь, як формуються шкідливі звички, які не дають вам іти вперед, зможете їх позбутися і натомість набути нових. Завдяки щоденним, щотижневим та 28-денним контрольним перевіркам, які знайдете в цьому щоденнику, ви зможете змінити своє життя.

Дізнайтесь, як утворюються звички і як їх узгодити з головною метою в житті. Сформуйте корисні звички за 12 тижнів завдяки

цьому щоденнику. Цього часу достатньо для визначення, контролю та аналізу власних цілей.

Про авторку:

Докторка Гайден Фінч — ліцензована клінічна психологиня, експертка зі змін поведінки, генеральна директорка та засновниця компанії Master Your Mental Health, освітньої платформи, яка допомагає людям віднайти впевненість у собі. Також є засновницею Арканзаського центру з лікування підвищеної тривожності.

Художня література

Надзвичайн (В.Е. Шваб)

Надзвичайн (В.Е. Шваб)

Старшокласниця Шарлотта Тіллз потрапляє у фатальну автокатастрофу. Вона оживає, але вже з надзвичайними здібностями.

Надзвичайники страшенно рідкісні. Вони можуть становити загрозу і для себе, і для інших. Мало хто знає про їхнє існування, а організація під назвою ЕОН докладає всіх зусиль, щоб так було й надалі: вистежує та вбиває їх.

Після повернення до життя Шарлотта може бачити, як помруть інші. Вона бачить і власну
смерть — від рук найкращого вбивці ЕОНу, Ілая Евера. Щоб урятуватися й захистити свою
родину, Шарлотта мусить діяти на випередження й убити Ілая, перш ніж він вистежить її.

Про авторку:

В. Е. Шваб — американська письменниця, народилася в Каліфорнії (США), мешкає в
Единбурзі (Шотландія). Авторка понад 20 книг, чимало з яких стали бестселерами. Її роботи
отримали визнання критиків, перекладені більш ніж двома десятками мов та екранізовані. До
2021 року письменниця по-різному підписувала своє твори: твори для дорослих як В.Е. Шваб,
твори для підлітків і янг едалт як Вікторія Шваб.

У лісі (Тана Френч) 

У лісі (Тана Френч)

Улітку 1984 гору матері кликали малечу додому, щойно дублінське передмістя гортало сутінню. Але цього теплого повечір’я трійко дітлахів не повернулися з темних і тихих лісів. Поліціянти знайшли лише одну дитину, до смерті перелякану, у закривавлених кросівках…

Минуло двадцять років. Детектив Відділу вбивств Раян тримає своє минуле в секреті. Проте, коли в горезвісному лісі знаходять мертвою дванадцятирічну дівчинку, Раян разом зі своєю напарницею Кассі Мадокс береться розслідувати справу, напрочуд подібну до давньої незбагненної таємниці. Чи стане у пригоді дрібка нібито стертих спогадів, коли випадає шанс розмотати клубок серійних убивств?

Про авторку:

Тана Френч — авторка бестселерів The New York Times, лауреатка таких престижних серед детективістів премій, як «Едгар», «Баррі», «Ентоні», «Мекавіті», переможниця Los Angeles Times Book Prize та Irish Book Award. За мотивами творів Френч, зокрема й «У лісі», канали BBC і Starz випустили вельми атмосферний серіал, і наразі оголошено другий сезон.

Як король Ельфгейму зненавидів оповідки (Голлі Блек)

Як король Ельфгейму зненавидів оповідки (Голлі Блек) 

Як воно – бути королем Ельфгейму, жахливим, сяйливим і могутнім? Мати за королеву смертну дівчину, яка тільки й прагне, що битися з монстрами та втрапляти в халепи? Як воно – зростати жорстоким принцом, нелюбим, зрадженим і самотнім? Закохуватися в смертну дівчину, яка дивиться на тебе з ненавистю? Коли маленький Кардан знайомиться з тролихою Аслоґ, він ще не знає відповідей на ці запитання.

Однак Аслоґ розповідає йому історію, яка тавром лягає на його серце. Юний принц навчився бути жахливим, щоб захистити себе, та навіть найміцніші стіни можна зруйнувати. Край Фейрі просочено плетивом зі слів і магії, і Карданові ще належить переконатися, що будь яка оповідка мусить коритися волі оповідача, а минуле наздоганяє і найлукавіших із Народу.

Про авторку: 

Голлі Блек — авторка бестселерів за версією The New York Times, лауреатка літературних премій Eisner Award та Andre Norton Award for Young Adult Science Fiction and Fantasy. Вона написала понад 30 романів для дітей і підлітків. Шанувальники і критики називають її королевою фентезі.

Дитячі книжки

Гра в індіанців або Ніколи не смійся з крокодила (Леся Вороніна)

Гра в індіанців або Ніколи не смійся з крокодила (Леся Вороніна)

Справжні індіанці ніколи не сміються з крокодила! Вони розуміють: перемогти найпідступнішого ворога можна лише тоді, коли ти готовий відбити напад будь-якої миті. Особливо якщо, опинившись на безлюдному острові, раптом виявляєш, що замість захопливої «гри в індіанців» потрапив у пастку! Саме це сталося із шаленою геймеркою Нікою та мрійливим ботаном Ремом.

Замість того, щоб облаштовувати саморобний вігвам-тіпі, вправлятися в стрільбі з лука, розпізнавати сліди диких тварин та голоси рідкісних птахів, друзі мають визволяти «вождя племені» — Ремового батька та підстаркуватого кокер-спанієля Бублика від зловмисників. На щастя, наші герої знають секрети давніх індіанських племен, котрі вміли виживати в дикій природі. А головне — професор Северин Ременяка володіє

таємною зброєю старовинного козацького роду, яка не раз рятуватиме друзів із найнебезпечніших халеп.

Про авторку:

Леся Воронина — письменниця, перекладачка та радіоведуча. Авторка понад двадцяти книжок для дітей, серед яких іронічні детективи, об’єднані в серію «Суперагент 000», а також серія «ТТБ», яка розповідає про таємні товариства боягузів, брехунів, ботанів і навіть блазнів. 

Порожневірус. Полювання на Морріган Кроу (Джессіка Таунсенд)

Порожневірус. Полювання на Морріган Кроу (Джессіка Таунсенд)

Третя частина пригод дивовижної дівчинки Морріган Кроу

Морріґан Кроу та спокій — це як квіти, що ростуть зі снігу: хіба таке може бути? Тільки нещодавно вона з друзями пережила свій перший рік у Товаристві Дивообраних у Групі 919. Тоді, рік тому, їй уже довелося зіткнутися з мерзенним злом і перемогти його. Тепер на Морріґан чекає нове випробування: підкорити силу, що здатна будь-якої миті вирватися з-під контролю та знищити     дівчинку.     Та     от     халепа:     Невермур     охоплює Порожневірус. Ця загадкова хвороба вражає Диво-тварин і перетворює їх на монстрів. Щодня жертв Порожневірусу стає дедалі більше. Морріґан має врятувати місто і знайти ліки від моторошної пошесті. Навіть якщо пошук рятівного еліксиру поставить під загрозу життя самої Морріґан…

Про авторку:

Джессіка Таунсенд — австралійська письменниця. Працювала копірайтеркою та контентменеджеркою в галузі туризму та нерухомості, а також редакторкою Crikey! — чудового журналу для дітей. Дебютна книжка авторки «Невермур. Випробування Морріґан Кроу» є лауреатом восьми премій і бестселером за версіями The New York Times, Nielsen Bookscan UK, IndieBound, наступну частину — «Дивосміт. Покликання Морріґан Кроу» — визнано найкращою книжкою року за версією Irish Independent. 

«Наука в коміксах» 

Пізнавальна серія для дітей про все на світі. У видавництві Vivat вийшли нові книжки з серії про сонячну систему, динозаврів і роботів та дрони. 

«Наука в коміксах» 


Читати також