Як ефективно зупинити облисіння?

Як ефективно зупинити облисіння?

Волосся додає краси та впевненості в собі. Це сила, але водночас і слабкість. Тип, товщина та колір волосся закладені в генах кожної людини. Коли ми втрачаємо близько 100-150 волосин на день, це нормально, але якщо їх випадає значно більше, слід негайно звернутися до лікаря та розпочати лікування алопеції.

Телогенове випадіння волосся

Існує багато причин надмірного випадіння волосся, і є кілька сотень захворювань, які проявляються облисінням. Найрозповсюдженішими причинами телогенового випадіння волосся є:

  • нестача в організмі вітаміну D3, феритину, фолієвої кислоти;
  • гіпотиреоз та гіпертиреоз, аутоімунні захворювання щитовидної залози (хвороба Хашимото або Грейвса);
  • гіперпролактинемія;
  • синдром Кушинга.

Додатковими факторами є стреси, перепади температури у вигляді сонячних опіків або обморожень. Тому у випадку надмірного випадіння волосся найважливіше правильно визначити причину, заповнити дефіцит вітамінів або вилікувати хворобу, яка призводить до облисіння.

Андрогенетична алопеція

Андрогенетична алопеція в основному пов’язана з генами, вона може посилюватися з віком. Хоча цей стан частіше спостерігається в чоловіків, він також трапляється у жінок – виникає не через надмірну кількість тестостерону, а через надмірну активність андрогенних рецепторів у волосяних фолікулах, яка є генетично обумовленою. Попри те, що це невиліковна хвороба, ви можете сповільнити її прогресування та відновити частину вже втраченого волосся. Чим раніше розпочати терапію, тим кращі результати можна отримати.

На жаль, один тип алопеції не виключає співіснування інших типів – є пацієнти, у яких одночасно спостерігається телогенове випадіння волосся та андрогенна алопеція.

Індивідуальний підхід – основа успіху в боротьбі з облисінням

Потрібно знати, що деякі загальнодоступні безрецептурні препарати можуть стимулювати ріст волосся при андрогенній алопеції і водночас посилювати облисіння при телогеновому випадінні волосся. Тому кожен випадок необхідно розглядати індивідуально. Випадіння волосся – проблема, яка не має простого стандартного рішення. Дізнатися більше про ефективну терапію всіх видів можна за посиланням https://goodcells.com/omolodzhennia/vypadinnia-volossia.

Методи боротьби з облисінням

Медичні заходи проти випадіння волосся:

  • голчаста мезотерапія шкіри голови,
  • введення збагаченої тромбоцитами плазми,
  • карбокситерапія,
  • лазерна терапія за технологією LLLT (Low Level Laser Therapy),
  • трансплантація волосся.

Постановка правильного діагнозу та застосування відповідної терапії є ключем до повернення втраченого волосся, яке для багатьох пацієнтів є вінцем їхньої краси.


Читати також