Як вибрати дитячу стоматологію

Як вибрати дитячу стоматологію

Часто навіть дорослі бояться відвідин стоматологічного кабінету. Що вже казати про дітей, для яких лікування карієсу або видалення молочного зуба може перетворитися на справжній жах. Хоча часи утримування дитини у кріслі стоматолога силою давно минули, у деяких із нас досі залишилися такі асоціації. Тому батьки повинні приділити особливу увагу вибору місця лікування зубів своєї дитини. Професійна дитяча стоматологія Львів – не лише запорука здорових зубів, а й найкращий спосіб уникнути психологічного травмування юного пацієнта.

Перший візит до стоматолога

Коли ви вперше ведете дитину до стоматолога, навіть якщо це звичайний огляд чи лікування карієсу, ваш вибір клініки має бути свідомим. Зараз можливості стоматології величезні, а спеціалізовані клініки надають цілий ряд супутніх послуг. У випадку з дітьми це насамперед розваги. Кабінети дитячих зубних лікарів часто нагадують ігрові кімнати. Вони мають спеціальні стоматологічні крісла, іграшки та навіть монітори, на яких діти можуть дивитися мультики. Професійний дитячий стоматолог завжди запропонує поставити кольорову пломбу, підбадьорить маленького пацієнта веселою історією, пограє з ним і навіть вручить подарунок за героїзм і терпіння. Найкраще, якщо перший візит дитини до зубного лікаря буде просто адаптаційним і не передбачатиме жодних болючих маніпуляцій.

Лікування без болю та страху

Якщо ви обираєте стоматологічний кабінет для вашої дитини, обов'язково перевірте, чи адаптований він до потреб дітей. Завдяки використанню відповідного сучасного обладнання та організації адаптивного відвідування, ви зможете позбавити свою дитину зайвого стресу, особливо коли необхідно провести такі маніпуляції, як:

  • видалення зуба,
  • пломбування зуба,
  • герметизація фісур.  

У дитячій стоматології часто допомагає седація, особливо у випадку з дітьми, які категорично відмовляються проходити процедуру лікування, або ж у випадку дітей з особливими потребами. Седація полягає в подачі дитині седативного газу перед процедурою. Це дозволяє пацієнту розслабитися, щоб стоматолог міг зробити йому анестезію, а потім провести лікування. Цей метод безпечний і рекомендується у ситуаціях, коли дитину супроводжує сильний страх чи навіть паніка. Пацієнт не відчуває болю чи оніміння. Це чудовий спосіб для вашої дитини перестати боятися стоматолога і вилікувати за один сеанс одразу кілька проблемних зубів.


Читати також