05-03-2023 Розваги 832

Новини кіно за тиждень. 05 березня 2023

Новини кіно за тиждень. 05 березня 2023

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Белла Рамзі написала сценарій фільму про ментальне здоров'я

Белла Ремзі

Зірка серіалу «Останні з нас» Белла Рамзі розповіла про написаний під час зйомок сценарій повнометражного фільму. Рамзі також планує особисто зрежисувати картину.

В основу фільму покладено особистий досвід Рамзі боротьби з харчовими розладами. Акторці вдавалося писати сценарій в перервах між зйомками, а фінальний варіант був закінчений під час зйомок п'ятої серії з появою монструозного топляка (bloater).

«За ніч я стала продуктивною. Вночі час ніби перестає існувати», — згадує Рамзі в інтерв'ю W Magazine.

Наразі Рамзі веде переговори з продюсерами різних студій, проте сама грати у картині не збирається. Виконавиця ролі Еллі також планує закінчити Open University, ставши дипломованим фахівцем у галузі навколишнього середовища.

Заключні серії «Останні з нас» вийдуть на HBO 5 та 12 березня.

«Кит» із Бренданом Фрейзером зібрав у кінотеатрах 30 млн доларів

«Кит» із Бренданом Фрейзером

Індідрама «Кит» Даррена Аронофскі перевершила очікування і змогла зіюрати у світовому прокаті 30 млн доларів. Ця сума удесятеро перевищує початковий бюджет стрічки — $3 млн.

По $15 млн принесли як домашні кінотеатри у Північній Америці, так і міжнародні території. Особливий інтерес до «Кита» виявили глядачі Мексики, де фільм отримав перше місце у прокаті за підсумками дебютного вікенду.

"Кит" заснований на однойменній п'єсі драматурга Семюеля Д. Гантера, який також виступив сценаристом. У центрі сюжету виявляється викладач англійської мови Чарлі (Брендан Фрейзер), що страждає від ожиріння. Він хоче встигнути до своєї смерті помиритися з дочкою-підлітком Еллі (Седі Сінком), від якої колись пішов.

У фільмі також знімалися Хонг Чау, Тай Сімпкінс та Саманта Мортон. За свою роль Фрейзер отримав номінацію на «Оскар», а також премії Гільдії кіноакторів Америки (SAG) та «Вибір критиків».

Джейк Джилленгол став бійцем змішаних мистецтв для рімейку «Будинок біля дороги»

Джейк Джилленгол

Заради зйомок у новій версії бойовика «Будинок біля дороги» актор Джейк Джилленгол взяв участь у традиційному зважуванні UFC (абсолютний бійцівський чемпіонат).

Зйомки сцени пройшли у Лас-Вегасі на спортивній арені T-Mobile. В одному з епізодів Джилленгол б'є по обличчю колишнього бійця UFC Джея Гірона. Разом із Джилленголом на майданчику також був присутній ірландець Конор МакГрегор — для нього участь у Будинку біля дороги стане акторським дебютом.

Адаптація однойменного фільму з Куртом Расселом (1989) вийде на Amazon Prime Video не раніше наступного року. За сюжетом, вибивала Далтон приїжджає до провінційного бару в Міссурі, де стикається з місцевою бандою та корумпованими бізнесменами. Режисером картини є Даг Лайман («На межі майбутнього»).

Навесні цього року Джилленгол з'явиться на екранах у «Перекладач» Гая Річі.

Став доступним трейлер третього «Теда Лассо»

Спортивна комедія Тед Лассо отримала офіційний трейлер третього сезону. Повернення шоу відбудеться 15 березня на Apple TV+.

Сюжет «Лассо» розвивається навколо футбольного тренера з Техасу (Джейсон Судейкіс) та його підопічних із клубу «Річмонд» англійської прем'єр-ліги. У серіалі також знімалися Ганна Веддінггем, Джуно Темпл, Бретт Голдстін, Нік Мохаммед та ін.

Судейкіс виступає одним із шоураннерів проекту разом із Біллом Лоуренсом та Бренданом Гантом. «Тед Лассо» дебютував на стримінгу в 2020 році, зібравши загалом 11 премій «Еммі» та два «Золоті глобуси».

Почалися зйомки сольного серіалу про Пінгвіна з «Бетмена»

Пінгвін з Бетмена

У соцмережах з'явилися перші фото зі зйомок серіалу "Пінгвін". Спін-офф «Бетмена» про мафіозі Освальда Кобблпота вийде на стрім-сервіс HBO Max наступного року.

Знімком через лаштунки проекту поділилася болгарська художниця Каліна Іванов у Instagram* (соцмережа належить Meta, визнана екстремістською, заборонена в РФ):

«Відзняли перший день Пінгвіна. Тільки компас вкаже, в якому напрямку Готема ми рухаємось. Рот на замку…», – підписала посаду Іванов.

До ролі Пінгвіна повернеться номінант на Оскар Колін Фаррелл. Компанію йому складуть Крістін Міліоті, Майкл Келлі, Шоре Агдашлу та Дірдрі О'Коннелл. Режисером виступить автор «Мейр з Істтауна» Крейг Зобел; продюсерські обов'язки візьме він Метт Рівз. Загалом у першому сезоні заплановано вісім серій.

Фінальний сезон «Дивовижної місіс Мейзел» вийде у квітні

Фінальний сезон Дивовижної місіс Мейзел

Стрім-сервіс Amazon Prime Video розкрив точну дату релізу п'ятого та заключного сезону комедійного шоу «Дивовижна місіс Мейзел». Прем'єру заплановано на 14 квітня.

Також став доступним дебютний тизер фінальних серій. У центрі сюжету знову опиниться комедіантка Міріам «Мідж» Мейзел, яка з пересічної домогосподарки перетворюється на одну з головних зірок стендапу. Однак успіх швидко залишає героїню, і та докладає максимум зусиль, щоб знову опинитися у центрі уваги.

Головну роль виконує Рейчел Броснаген. Творцем серіалу виступає Емі Шерман-Палладіно («Дівчата Гілмор»). Шоу отримало кілька премій «Золотий глобус» та «Еммі».

З'явився тизер «Маєтка з привидами» Disney

Студія Disney представила дебютний тизер-трейлер комедійного фентезі «Маєток з привидами». Вихід ремейку у міжнародному прокаті відбудеться 28 липня.

Фільм розповість про матір-одиначку Геббі та її сина, які переїжджають у новий особняк і стикаються з надприродними силами. Щоб вигнати духів, Геббі наймає команду ексцентричних екзорцистів.

У стрічці знімалися: Розаріо Доусон, Оуен Вілсон, Денні Де Віто, Тіффані Геддіш, Лакіт Стенфілд, Джаред Лето, Джеймі Лі Кертіс, Вайнона Райдер та ін. Режисером виступив Джастін Сім’єн («Шановні білі люди»).

Сценаристкою картини виступила Кеті Діппольд (ребут «Мисливців за привидами»). Спочатку «Маєток» збирався ставити Гільєрмо дель Торо, проте пізніше він вибув із проекту через творчі розбіжності з Disney.

"Маєток з привидами" заснований на однойменному атракціоні в "Діснейленді". 2003 року виходила комедія з Едді Мерфі в ролі ріелтора, який разом із сім'єю намагається вибратися з проклятого будинку.

Сігурні Вівер зіграє у сай-фаї «Ущелина» з Анею Тейлор-Джою

Сігурні Вівер

Зірка франшизи «Чужий» Сігурні Вівер приєдналася до акторського складу екшену The Gorge (пер. Ущелина). Головні ролі виконають Майлз Теллер («Найкращий стрілець: Мавері») та Аня Тейлор-Джой («Хід королеви»).

Деталі ролі Вівер не розголошуються. Відомо, що фільм розповість жанрову історію кохання двох небезпечних людей. Режисером виступає Скотт Дерріксон («Доктор Стрендж», «Сіністер»), автором сценарію вважається Зак Дін («Війна завтрашнього дня»). Точна дата релізу тримається у секреті.

Вівер нещодавно з'являлася на екранах у «Аватарі: Шляхи води». Блокбастеру Джеймса Кемерона нещодавно вдалося випередити «Титанік» і стати третьою найкасовішою картиною в історії ($2,268 млрд). До кінця року Вівер зіграє у міні-серіалі «Втрачені квіти Еліс Гарт» стрім-сервісу Prime Video.

Третій сезон «Великої» отримав дату релізу

Серіал Велика

Hulu анонсував вихід третього сезону комедійного серіалу "Велика" цієї весни. Проект про Катерину Велику повернеться на стрімінг 12 травня.

У нових серіях імператриця Катерина (Ель Фаннінг) влаштовуватиме міжнародні зв'язки, організовуватиме зустрічі з селянами та купцями і йтиме на компроміси. У цей час її чоловік Петро (Ніколас Голт) займеться вихованням дітей і спробує розібратися в почуттях до свого батька (Джейсон Айзекс).

Автором шоу виступає номінант на «Оскар» та «Еммі» Тоні МакНамара («Фаворитка»). Фаннінг та Голт також є виконавчими продюсерами шоу.

Став доступний трейлер комедії «Мафія Мама» з Монікою Беллуччі

Студія Bleecker Street випустила розширений трейлер до фільму «Мафія мама». Головні ролі в ньому виконали номінантка на Оскар Тоні Коллетт (Шосте відчуття) і Моніка Беллуччі (Малена).

Сюжет стрічки розвивається навколо простої американки Крістін (Коллетт), яка живе у глибинці і несподівано успадковує мафіозну імперію від свого покійного дідуся. Поступово жінка переймається злочинним бізнесом і перевершує очікування як оточуючих, так і власні.

Режисеркою картини виступила Кетрін Гардвік («Сутінки»). Реліз у США очікується 14 квітня.

Вийшов трейлер фентезі «Пітер Пен і Венді»

Стрім-сервіс Disney+ поділився дебютним трейлером «Пітера Пена і Венді». Нова екранізація казки Джеймса Баррі вийде 28 квітня.

Сюжет стрічки розповість про пригоди Венді Дарлінг та Пітера Пена — хлопчика, який відмовляється дорослішати. Разом зі своїми братами Венді опиняється в країні Нетландії, де протистоятиме підступному капітану Крюку.

Режисером картини виступив Девід Лоурі («Легенда про Зеленого лицаря», «Дракон Піта»). Ролі виконали Евер Андерсон (дочка Мілли Йовович та Пола У.С. Андерсона), Олександр Молоні, Джуд Лоу, Яра Шахіді та ін.

Серіал «Нічний адміністратор» з Томом Гіддлстоном отримає продовження

Серіал Нічний адміністратор

Deadline ексклюзивно повідомив про продовження гостросюжетного серіалу "Нічний адміністратор" на другий сезон. Нові серії виходитимуть на стрім-сервісі Prime Video, а до головної ролі повернеться Том Гіддлстон (Локі).

Серіал дебютував на BBC у 2016 році і був заснований на однойменному романі класика шпигунської літератури Джона Ле Карре («Шпигун, вийди геть!»). За сюжетом, власника елітного готелю в Каїрі та колишнього солдата Джонатана Пайна (Гіддлстон) наймають для стеження за збройним бароном Річардом Ропером (Г'ю Лорі).

У шестисерійному «Адміністраторі» також знімалися Елізабет Дебікі, Олівія Колман та Том Голландер. До написання сценарію другого сезону повернеться Девід Фарр. Зйомки пройдуть у Лондоні та Південній Америці.

Робоча назва сіквела - Сталеві вироби (Steelworks). За даними джерела, дія відбуватиметься у наші дні. Після смерті Ропера Пайн стає перед обличчям більшої небезпеки.

Точна дата релізу не повідомляється. «Нічний адміністратор» отримав високі оцінки критиків, удостоївся двох премій «Еммі» та трьох «Золотих глобусів» (для Гіддлстона, Лорі та Колман).

Вийшов тизер серіалу «ФУБАР» з Арнольдом Шварценеггером

Стрім-сервіс Netflix опублікував дебютний тизер екшн-серіалу "ФУБАР". Головну роль у ньому виконав зірка "Термінатора" Арнольд Шварценеггер, для якого шоу стане першим телевізійним проектом у кар'єрі.

«ФЦБАР розповість про батька та дочку, які працюють оперативниками ЦРУ, але приховують рід діяльності один від одного. Коли виникає небезпека, їм доведеться об'єднати зусилля і  з'ясувати, чому їхні стосунки всі ці роки були побудовані на брехні.

У серіалі також знімалися Моніка Барбаро, Джей Байрушель, Дієго Місяць та ін. Шоураннером виступив Нік Сантора («Втеча»). Реліз усіх восьми серій відбудеться на Netflix 25 травня.


Читати також