20.04.2023
Здоров'я та краса
eye 367

Лазерна епіляція: що варто знати про цю процедуру?

Лазерна епіляція

Сьогодні клієнти салонів краси мають на вибір кілька способів видалення небажаного волосся. Багато хто вирішує зробити депіляцію теплим воском або цукровою пастою, оскільки ці методи відносно дешеві й забезпечують задовільний результат протягом декількох тижнів. Проте все більше людей прагнуть отримати стійкий ефект на кілька років. Тому не дивно, що лазерна епіляція в салоні TK Laser продовжує набирати популярність.

Під час такої процедури лазерний промінь проникає вглиб волосини через меланін – пігмент, що міститься у волосяному фолікулі. Світло поглинається меланіном, що призводить до остаточного руйнування волосяної цибулини та її коренів. Лазерний промінь діє вибірково на волосок, завдаючи лише локального пошкодження. Це означає, що шкіра не нагрівається, а сама процедура є повністю безпечною. Лазерна епіляція рекомендована тим, хто має проблеми з перифолікулярним запаленням і врослим волоссям.

Як підготуватися до процедури?

Перед кожною процедурою лазерної епіляції слід дотримуватися кількох важливих рекомендацій:

  • не можна засмагати мінімум місяць до запланованої процедури;
  • утриматися від використання ексфоліантів і кремів для депіляції;
  • волосся в обраному для депіляції місці необхідно поголити;
  • приблизно за місяць до процедури слід відмовитися від використання на місці майбутньої епіляції кремів і мазей з ретинолом, косметичних засобів, які містять кислоти й вітаміни А і С;
  • необхідно заздалегідь припинити прийом фотосенсибілізуючих препаратів (у тому числі пероральних препаратів з ретиноїдами).

Важливо дотримуватися всіх рекомендацій дерматолога, інакше процедура епіляції може бути неефективною або призвести до небажаних побічних ефектів, наприклад зміни кольору шкіри.

Як проходить процедура лазерної епіляції?

Лазерна епіляція може тривати від кількох хвилин до кількох десятків хвилин (залежно від площі ділянки тіла). Після процедури на шкірі може з'явитися почервоніння і набряк, які зникають протягом 2-3 днів. Шкіра після лазерної епіляції вимагає дбайливого догляду, тому слід використовувати делікатну косметику, яка не містить спирту та подразливих мийних засобів. У цей час краще уникати гарячих і тривалих ванн, а також відвідування сауни і басейну. Будь-які процедури, пов’язані з відлущуванням епідермісу, не рекомендуються. Категорично забороняється засмагати та користуватися автозагарами!

Лазерна епіляція проходить у кілька етапів з інтервалом від 4 до 8 тижнів, залежно від циклу росту волосся та швидкості їх випадіння. Процедуру проводять до досягнення очікуваного ефекту, який настає після 6-8 сеансів.

Читати також


up