Як підібрати колір тонального крему, враховуючи колір шкіри

Як підібрати колір тонального крему

Неправильно підібраний тон тонального крему не тільки не вирішить проблему, але й може створити абсолютно протилежний ефект – зробити обличчя неприродним, схожим на маску, підкреслити всі недоліки шкіри. Тому важливо правильно оцінити зовнішні параметри шкіри обличчя та вибирати відповідний засіб.

Прості й корисні поради щодо вибору тонального крему

Шкіра обличчя може мати такі відтінки:

  • землистий;
  • блідий;
  • смаглявий.

Також є спеціальні тони для вечірнього макіяжу та шкіри, схильної до почервоніння.

Землистий відтінок

Якщо відтінок шкіри обличчя сірий, трохи тьмяний, його можна візуально освіжити. У цьому випадку підійде тональний крем оранжевого відтінку.

Бліда шкіра

У випадку з блідою, невиразною шкірою допоможе засіб персикового відтінку, який забезпечить їй здоровіший і привабливіший вигляд.

Рекомендація! Не використовуйте продукт, який відрізняється від природного кольору обличчя більш ніж на два тони. Згладити різницю не вийде навіть шляхом розведення крему іншим, світлішим.

Смаглява шкіра

Власникам смаглявої шкіри підійдуть тональні засоби карамельного, кавового та шоколадного відтінків.

Рекомендація! Надати засмаги блідій шкірі, використовуючи темні відтінки, не вийде — це лише зіпсує враження. Щоб створити ефект засмаги, краще користуватися відповідним до кольору шкіри тональним кремом, поверх якого потім наноситься легкий шар мінеральної пудри.

Шкіра, схильна до почервоніння

Якщо на обличчі іноді з'являються висипання, слід користуватися засобами холодного відтінку з оливковим підтоном. Рожеві відтінки використовувати небажано.

Вечірній макіяж

Для таких випадків актуальна тональна основа, що має мерехтливі мікрочастинки. Підсвічуючи шкірні покриви, вона надає їм здоровішого вигляду. Крем можна наносити на всю поверхню обличчя або лише на вилиці. Якщо шкіра світла, відтінок має бути не надто бронзовий.

Як перевірити тональну основу

Якщо покупка відбувається без допомоги професійного візажиста, бажано купити пробники. Так простіше зрозуміти, чи підходить вона за своєю текстурою та відтінком.

Як перевірити тональну основу

Перевірити колір можна шляхом нанесення крему знизу на щелепу, якомога ближче до шиї. Якщо після цього колір шкіри на шиї збігається з кольором засобу, і перехід непомітний, то все підібрано правильно.

Але цього недостатньо. Важливо подивитися, як виглядатиме шкіра за природного освітлення. Необхідно на деякий час вийти на вулицю або підійти ближче до вікна і подивитися в дзеркало. При різному освітленні ефект, як правило, відрізняється.

Можна нанести крем на зап'ястя. Якщо він на руці має вигляд не дуже гарної плями, слід подивитися інші варіанти.


Читати також