20.04.2023
Здоров'я та краса
eye 126

Що таке бенфотіамін? Ось 3 переваги для здоров’я

Що таке бенфотіамін

РУ

Тіамін - перший вітамін, який був ідентифікований, належить до групи В-вітамінів, знаходиться у таких харчових продуктах, як горіхи, цільні зерна та бобові. Цей вітамін, також відомий як вітамін В1, є надзвичайно важливим для забезпечення здорового росту та функціонування клітин.

У світі науки вже досліджується синтетична версія тіаміну, що називається бенфотіамін, яка була виготовлена в лабораторії. Науковці зосереджені на дослідженнях цього продукту для визначення того, чи може він допомогти у тих випадках, коли дефіцит вітаміну В1 викликає або погіршує симптоми хвороби.

Бенфотіамін краще поглинається та позитивно впливає на наш організм. Ось кілька переваг:

1. Бенфотіамін може допомогти при дефіциті тіаміну

Завдяки підвищеній біодоступності бенфотіамін може забрати або полегшити симптоми, пов’язані з нестачею вітаміну В1.

Симптоми нестачі тіаміну, при яких можуть допомогти добавки бенфотіаміну, включають:

  • атаксія / погана моторика;
  • спантеличеність;
  • набряк / припухлість;
  • дратівливість;
  • зміни настрою;
  • ністагм / неконтрольовані рухи очей;
  • епілепсія;
  • втрата короткочасної пам'яті;
  • тахікардія / серцебиття;

Нелікований або серйозний дефіцит тіаміну може призвести до таких ускладнень, як кома, серцева недостатність, постійне пошкодження нервів або психоз. Такі симптоми, як утруднене дихання, нездатність говорити та параліч, загрожують життю та вимагають екстреної медичної допомоги.

2. Бенфотіамін може знизити ризик хронічних захворювань очей

Вже є підтвердження того, що якщо поєднати тіамін з іншими поживними речовинами, то такий тандем може зменшити ризик утворення катаракти.

Нейропатія зорового нерва безпосередньо повʼязана з нестачею тіаміну. Її симптомами є погіршення зору та погане сприйняття світла. Добавки бенфотіаміну можуть покращити симптоми нейропатії зорового нерва швидше, ніж добавки тіаміну, завдяки тому, що бенфотіамін всмоктується швидше й ефективніше.

Запалення тканини навколо зовнішньої поверхні очного яблука, відоме як увеїт і є головною причиною сліпоти в світі. Недавно опубліковане дослідження медичного відділення Техаського університету підтверджує, що бенфотіамін може бути ефективним засобом лікування увеїту. Ці результати свідчать про потенційну користь бенфотіаміну у лікуванні увеїту та можуть стати важливим кроком у боротьбі з цією поширеною проблемою.

3. Бенфотіамін може допомогти полегшити симптоми діабету

Дефіцит вітаміну B1 (тіаміну) може мати негативний вплив на здоров'я, спричинюючи окислювальний стрес, запалення та дисфункцію ендотеліальних клітин, що вистилають кровоносні судини, призводячи до їх звуження або скорочення. Окислювальний стрес може бути спричинений дисбалансом між вільними радикалами, які можуть пошкоджувати клітини та тканини, і антиоксидантами, які допомагають протидіяти або відновлювати пошкодження, які викликають вільні радикали. Тому важливо забезпечувати достатній рівень вітаміну B1 в організмі шляхом споживання їжі, яка є джерелом цього вітаміну, або прийому дієтичних добавок.

Додавання бенфотіаміну може стати у нагоді для попередження утворення шкідливих побічних продуктів метаболізму глюкози. Добавки цього жиророзчинного вітаміну B1 також можуть знизити окислювальний стрес і сприяти покращенню функції ендотелію.

Якщо у вашому організмі нестача тіаміну, то глюкоза метаболізується по-іншому. Цей інший спосіб може спричинити пошкодження судин, водночас добавки бенфотіаміну стануть рятівниками, щоб зменшити ризик пошкодження судин у діабетиків.

УВАГА!!! Перед тим як застосовувати той чи інший препарат, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!

Читати також


up