Говард Шульц: 5 рекомендацій для бізнесменів-початківців, які перетворять ваші мрії на успіх

Говард Шульц: 5 рекомендацій для бізнесменів-початківців, які перетворять ваші мрії на успіх

Говард Шульц - засновник інноваційної компанії Starbucks, людина, яка перетворила свої мрії в реальність і зробила звичайну каву незабутньою частиною нашого життя. Його історія - це історія успіху, відданості та мотивації. Говард Шульц любить розповідати про те, як йому вдалося побудувати кавову імперію, і давати поради. Ось 5 рекомендацій, якими він ділиться з бізнесменами-початківцями.

Мрійте масштабно

Якщо ви бажаєте заснувати велике підприємство, вам потрібно мати амбітність. Мріючи про маленьке досягнення, ви не зможете досягти успіху на великій шкалі. Для багатьох людей маленьке є достатнім, але якщо ви хочете, щоб ваш внесок проживав віками й отримав визнання у світі, вам потрібно прагнути більшого. Хто потребує мрії, до якої можна доторкнутися без зусиль?

Розробляйте стратегію успіху

Невдача може настигнути вас несподівано, але успіх приходить лише до тих, хто запланував його.

Забезпечуйте високий рівень обслуговування вашого продукту

На сьогоднішній день панує загальна середність, яка виявляється у всьому. Вихованість та уважність вже не такі поширені. Ми, як споживачі, часто отримуємо обслуговування від людей, яким байдуже до нас та наших проблем. Їх цікавить лише наш гаманець і скільки грошей ми готові заплатити. Але репутація вашого бренду залежить не тільки від якості продукту, але й від взаємин між вашим персоналом і клієнтами, від того, чи відчувають люди, що їх цінують та поважають.

Не бійтеся залучати професіоналів

Багато підприємців допускають одну помилку - вони не бажають делегувати повноваження та оточувати себе вірними помічниками. Вони бояться приймати на роботу дійсно розумних та успішних людей.

Поважайте свій персонал

В одному з принципів Starbucks закладена повага до співробітників і бажання створити для них гідні умови праці. Щоб працівники перевершували очікування клієнтів, керівники компанії повинні перевершувати очікування свого персоналу.

Висновок

Говард Шульц, засновник Starbucks, став справжнім прикладом успішного підприємця, який змінив галузь кави і створив неперевершену імперію. Його історія нагадує нам, що мрії можуть стати реальністю, якщо ми маємо амбітність і працюємо над їх реалізацією. У своїх рекомендаціях він наголошує на важливості масштабних мрій, розробленні стратегії успіху, високому рівні обслуговування, залученні професіоналів та повазі до персоналу. Ці цінні поради можуть стати важливими кроками для бізнесменів-початківців, які прагнуть досягти успіху. Говард Шульц - свідчення того, що мрії можуть перетворитися на незабутні історії успіху, якщо ми прагнемо більшого і віддаємо себе цілком своїм цілям.


Читати також