19.08.2023
Мистецтво
eye 1910

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 19.08.2023

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 19.08.2023

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Детально говоримо про все, пов'язане з фільмом "Водяний Світ" - історії зі зйомок, цікаві подробиці, задуми, сенси та майбутні проєкті. Та, звичайно, про те, що ж сталося після цього фільму з кар'єрою режисера та головного актора. Про все це та багато іншого - у відео!

Сьогодні ми продовжимо обговорювати темну сторону Голівуду. Культові фільми, які травмували акторів, понівечили їх кар'єри та навіть зруйнували життя... Всім приємного перегляду! 

Ілля Ріпин – один із найталановитіших і найвідоміших у світі українських художників, якого росія намагається привласнити собі. Попри те, що його предки були українськими козаками, народився він у Чугуєві на Харківщині й українська тематика була центральною в його творчості. Чому «Рєпін» – неправильна форма прізвища, кого зі своїх знайомих він зобразив на картині «Запорожці пишуть листа турецькому султанові», чи справді там можна побачити синьо-жовті та червоно-чорні стяги та як ставився митець до України – розповідає Богдан-Олег Горобчук, кандидат соціологічних наук, співавтор і ведучий каналу @kulturtrigger.

До 55-річчя з дня народження Андрія Кузьменка Суспільне Культура показує прем’єру концерту «Скрябін. Вечір пам'яті Кузьми». Концерт відбувся цього року в Жовтневому палаці в Києві й став частиною всеукраїнського туру гурту «Скрябін» із солістом Юрком Юрченком. Концертна програма охоплює різні роки творчості гурту «Скрябін», зокрема такі пісні: «Люди, як кораблі», «Старі фотографії», «Мовчати», «Мамо!», «Сам собі країна», «Місця щасливих людей» та багато інших. Гостею концерту стала співачка SOWA.

Кінокритик Лук’ян Галкін у новому епізоді «Кінокульту» розповідає про новий фільм Крістофера Нолана «Оппенгеймер». В основі нового фільму Нолана книжка «Оппенгеймер. Тріумф і трагедія американського Прометея». В стрічці розповідається про винахідника ядерної бомби Роберта Оппенгеймера, якого у фільмі Нолана зіграв Кілліан Мерфі. Чому загроза ядерної війни знову актуальна, геніальність Роберта Дауні-молодшого як актора другого плану, а також чому тригодинний фільм Нолана зовсім не нудний — дивіться у відео. 

Пропонуємо вашій увазі розповідь історика Ігоря Стамбола із циклу «Будівничі», присвячену Борису Грінченку – видатному українському просвітнику, педагогу, літератору, лексикографу, громадському діячу та лідеру київської «Просвіти». У розповіді йдеться про таке: Як Борис Грінченко заслужив авторитет найвидатнішого українського педагога? Сімейна творча лабораторія Грінченків. Які видавничі рекорди вдалися Грінченкам в умовах заборони українства? Внесок Бориса Грінченка в ідеологію «Братерства Тарасівців»? Створення першого цілісного словника української мови? Грінченки і збереження української старовини. Борис Грінченко як лідер українців у Києві.

Ігор Авраменко - український та американський бізнесмен, засновник найвідомішої бургерної Києва - OG Burger. У 1989 році покинув Радянський Союз у прагненні до своєї мрії та переїхав до США. Власник та автор ідеї фуд-траку Pirozhki LA у Лос-Анджелесі, також має досвід фешн-бізнесу в Італії. Декілька років тому, повернувся до України та розпочав свою справу на Батьківщині з нуля.

На каналі Культуртригер дізнаємося всю правду про Геліогабала.

Читати також


up