Стоматологія у Києві vs народні засоби

Стоматологія у Києві vs народні засоби

У це важко повірити, але при появі зубного болю багато людей досі віддають перевагу народній медицині, а не сучасній стоматології. Наскільки народні засоби є небезпечними, і чому варто зважитися на візит до лікаря – у нашій статті.

Донедавна люди мали під рукою лише народні засоби, а лікуватися доводилося за порадами предків. Можливо, допомагав вилікуватися і спосіб життя: в раціоні було менше солодкого, більше клітковини та натурального білка. Та сьогодні важливо розуміти, що народні засоби повністю віджили себе: технології пішли вперед, медицина стала безболісною, особливо це стосується такої її сфери, як стоматологія.

Так, стоматологія у Києві керується міжнародними протоколами та застосовує інноваційні технології для лікування ваших зубів. Чи варто повертатися до архаїки?

«Убити нерв» народними засобами. Чи варто?

Проблеми з зубами не виникають нізвідки. Навіть при ретельній гігієні та регулярних оглядах можуть виникати скарги. Що вже говорити про пацієнтів, які мають фобію або не готові постійно приділяти увагу власній посмішці. Часто саме вони в кризовій ситуації зупиняються на народних методах позбавлення від зубного болю замість того, щоб відвідати нарешті фахівця.

Що можуть робити такі пацієнти:

  • Полоскати теплим відваром трав. Крім того, що трави в різних концентраціях можуть чинити сильний ефект на слизову та просто викликати алергію, теплі й гарячі «зілля» активізують зростання бактерій і запалення, можуть призвести до поширення інфекції - аж до сепсису.
  • Прикладати часник, аспірин або спиртові розчини на ватному тампоні. Все це викликає опіки слизової оболонки і тільки посилює неприємні відчуття.
  • Прикладати скибочку солоного сала або мумійо, щоб «витягнути» гній. Безпечний, хоч і бездієвий метод, що має ефект плацебо - вірячи в ефективність методу, пацієнтові здається, що легше справді стало.
  • Мастити зуб медом. Саме солодощі є головною поживою для бактерій. Біль і чутливість посиляться дуже швидко.
  • Вживати спиртні напої. Це може сприяти мінімальному розслабленню, та в цілому лише погіршить ситуацію, особливо якщо приймалося знеболювальне.
  • Прикладати зігріваючі компреси. Результат може виявитися навіть більш плачевним, ніж у випадку теплих трав'яних відварів.

Можна впевнено сказати, що більшість народних засобів не лише безкорисні, а й небезпечні.

Що робити замість цього?

Найпростіше сказати, що потрібно записатися в хорошу стоматологічну клініку (таку, як «Стоматологія Осадчого»). Якби пацієнт був від самого початку налаштований на професійне та безпечне лікування, він навряд чи звертався б до народних засобів. Але краще пізно, ніж ніколи звернутися до професійних лікарів-стоматологів, а не займатися самолікуванням.

Досвідчений і уважний стоматолог, який зустріне вас на прийомі, допоможе безболісно вирішити проблеми з вашими зубами - чи то карієсом, періодонтитом, пульпітом чи іншими захворюваннями. Для лікування в «Клініці Осадчого» ви завжди можете вибрати медикаментозний сон і прокинутися вже зі здоровими зубами.


Читати також