20.09.2023
Новини в Україні
eye 886

Арт-проект «Крокуючи в світ» Галини Шевцової (Україна – Польща)

Арт-проект «Крокуючи в світ» Галини Шевцової (Україна – Польща)

Цими днями, а саме: 24.09.2023 о 12:00 в м. Дніпро відкривається виставка колажів Галини Шевцової  - це частина міжнародного Арт-проекту «Крокуючи у світ» (Україна –Польща). Яка відбудеться за адресою: вул. Троїцька, 18-а, Спеціальна кав’ярня «Душевна» (10:00-20:00). Експозиція виставки до 07.10.2023. Вхід вільний.

 Цього разу художниця  проявляє свої рефлексії у новому медіа - колаж. Дана техніка дозволяє працювати напряму із підсвідомістю спочатку самого автора, а потім із підсвідомістю глядача. Саме цю техніку пропонують для застосування у  мозкових штурмах на бізнес-нарадах. 

Художник спочатку задається темою для опрацювання, потім усамітнюється і, застосовуючи обрані матеріали, виконує композицію. У Галини Шевцової цього разу - серія робіт у яких вона задає, зрозумілі нам усім питання Всесвіту і самій собі; "До кого звертатися за допомогою?"; "Чи може батько захистити своїх дітей"; "Скільки триває кохання під час війни?"; "Чи всесильна сила Материнства?"; "Бог з нами, чи з ними?"

Роботи були виконані у Польщі.  Перша частина представленої колекції виконана поверх ескізів студентів Академії мистецтв до курсових робіт на початку військової агресії росії на Україну. Ці роботи були представлені у експозиції виставки "Практики contemporary"-2023 р. у Будинку мистецтв.

виставка колажів Галини Шевцової

Потім друга частина колекції покрокувало містом, щоб зібрати рефлексії та враження містян. Вона експонувалася теплими осінніми днями у двориках і скверах, на дитячих майданчиках та у бетонних вуличних укриттях м. Дніпра. Цікаво було спостерігати за глядачами, спілкуватися та отримувати неочікувані питання. Дніпряни – Ви неймовірні!

Саме взаємодія з простором рідного міста, яке стало прифронтовим  та мешканцями створила новий поштовх та нові ідеї для втілення. Тож  проект продовжує крокувати світом.

Про авторку виставки

Художниця  Галина Анатоліївна Шевцова прийняла участь у близько 50 художніх виставках на Україні і за кордоном.  

Надихається легендами рідного краю, а також подорожами і архітектурою різних країн. У творчості досліджує зв`язки європейських культур та спільні архетипи. Практикує ілюміновану travel-графіку: виконує замальовки на вулицях, у музеях і кав'ярнях Європи. Застосовує  техніки: полотно, акрил та колаж.

Працює над проблемою національних та міжнаціональних засобів образності в живописі. У 2016р нагороджена дипломом учасника Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого та  декоративно-прикладного мистецтва. м.Київ, Академія мистецтв України. Лауреат Гран-прі Бієнале сучасного мистецтва ,,KOLOMYIA-ART, в   номінації «Живопис». м. Коломия, мистецький центр «Світовид», 2018р.

Автор статті: Уляна Колода

Читати також


up