Берковський Ярослав. Вчитель, який змінив моє життя

Берковський Ярослав. Вчитель, який змінив моє життя

Як життя вчить нас довіряти

Життя вчить нас багатьом речам. Коли ти пізнаєш сучасний світ, все більше розумієш, що він далеко не такий «райдужний» ніж тобі здається. Багато речей, які ти не розумів, чи не брав до уваги, все більше починаєш помічати та відноситись до них більш серйозно. Тому в житті можна зустріти різних людей, які можуть з першого погляду виглядати як хороші та добрі, які завжди вас підтримають та дадуть пораду. Проте в душі вони лицеміри, які вас розуміють та ніколи вас не скривдять, а потім за вашою спиною розповідають про те, який ви поганий. Погані люди дуже погано впливають на наш емоційній та психологічний стан. Але важливо пам'ятати, що вони також можуть надати нам важливі уроки. Ми можемо навчитися, як визначати негативних впливових людей і уникати їх. Тому я хочу на своєму прикладі показати таких людей.

У 2019 році коли я вчився у 7 класі, я познайомився зі своїм «найкращим другом», назвемо його Деном. Ден спочатку був веселим та надійним другом. Ми мали багато чого спільного, грали в однакові ігри, гуляли разом та ходили один до одного в гості. Це все було до тих пір поки я не вирішив познайомити Дена з моїми близькими друзями. Після цього Ден почав їм розповідати за моєю спиною про те, який я поганий і багато чого брудного про мене та моїх батьків, жартував наді мною та насміхався. Мені ж він розповідав про те, які всі погані та пишуть про нього лише погане, хочуть розсварити нас, і що він завжди буде поряд та мене підтримає. Звісно ж я йому повірив, і в результаті чого він посварив мене з усіма найкращими друзями, цькував їх при мені та «поливав брудом». Це все продовжувалося протягом пів року поки я не посварився з ним і більше не розмовляв. Чимало часу потрібно було, щоб повернути дружбу моїх близьких друзів, але все налагодилося, і ми й досі спілкуємось.

Після цієї історії, я почав з обережністю ставитись до спілкування з новими людьми, а також перевіряти їх. Та поки вони не проявлять свої наміри, не був відкритий з ними до кінця. Цей урок назавжди викарбувався в моїй пам’яті, але я стараюсь бути не таким категоричним.

Правду говорять, що життя вчить нас. Так, життя навчає нас бути обережними та розсудливими у довірі до інших. Довіра - це важливий аспект наших взаємин з іншими людьми, але не завжди можна довіряти кожному. Важливо визначати, кому варто довіряти, де від цього залежить ваше благополуччя та безпека. Так само в цій історії життя нас вчить не довіряти кому завгодно, потрібно переконатись, що людина з якою ви спілкуєтесь не має поганих намірів та чесна перед вами. Ця історія послугувала мені уроком та показала мені, що треба бути обережним перед новою та незнайомою людиною. Ця історія навчила мене визначати, кому довіряти, а з ким краще не починати розмову. Це не означає, що треба підозрювати або бути негативно налаштованим до всіх. Просто важливо бути розумним та вміти оцінити, наскільки довіряти конкретній людині в цей момент. Здатність визначати, кому довіряти, є важливою навичкою для забезпечення власної безпеки та благополуччя.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up