Зима Дар'я. Вчитель, який змінив моє життя

Зразковим учнем не кожен може бути,

Та книга кожного навчить.                       

Учень, це той хто вміє чути,                      

А книга вміє тільки говорить...                

( Зима Д.С.)

    Життя - це безцінний дар кожній живій істоті, а людині потрібно так багато часу, щоб стати саме людиною. Недарма ми народжуємося такими безпомічними, з перших днів життя нам потрібні ті, хто зможе нас навчити, направити, підказати. Період дитинства займає немалу частину нашого життя і всі ці роки ми навчаємося . Навчання в життєвій школі починається не в шість років , ми не складаємо туди портфелі і не маємо розкладу занять, однак отримуємо безліч знань від найрізноманітніших учителів...

      Що вам спадає на думку при словах навчання, школа, уроки, нехай навіть у життєвій школі? Для мене, без сумніву, це книги. Вони з’явилися у моєму житті набагато раніше, ніж я навчилася навіть говорити. Спочатку мені їх читали рідні, а згодом вже я сама. Книги стали для мене близькими друзями, я навіть і не помітила, коли вони стали невід’ємною частиною мого життя. Тихим шелестом сторінок вони дарували мені нові знання, збагачували мій внутрішній світ, виховували мою особистість, формували світогляд. Книги, у котрих переплелися думки різних людей та поколінь, кидали мені рятівне коло в бурі моїх нескінченних запитань.

             Книги не тільки найкращі друзі, а й найтерплячіші з учителів.  Інколи під непривабливою  палітуркою книжки, ховається премудрий вихователь,  який повільно, не поспішаючи, через образи та емоційне сприйняття, насаджує в серце читача паростки людяності, співчуття, співпереживання. Прищеплює почуття справедливості, власної гідності, відповідальності. Навіть дитячі історії можуть багато чому навчити, адже навіть у невигадливому сюжеті, там закладений дуже глибокий сенс.

     Кожна книга - це новий погляд на світ, нові враження, нові думки, нові почуття. Кожна книга по-своєму робить мене краще, змінює та вдосконалює. З кожною сторінкою я відкриваю в собі щось нове, дивлюся на власні вчинки іншими очима, замислююся над ними. У творах закладена чарівна сила, здатна змінювати серця. Ця сила діє на мене постійно, як сила тяжіння Землі, залишаючи все більший слід на моєму житті.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up