Солдатенко Ростислав. Вчитель, який змінив моє життя

Солдатенко Ростислав. Вчитель, який змінив моє життя

Мій вчитель

Моя історія почалася там, де багато інших: у школі. Але в моєму випадку, мій вчитель був незвичайним. Він не стояв перед класом з дошкою і готовими відповідями, але вплинув на моє життя більше, ніж будь-який інший вчитель.

Моїм "вчителем" була книга під назвою "Майстер і Маргарита" Михайла Булгакова. Я вперше зустрівся з нею, коли мені було п’ятнадцять років. Вона прийшла до мене в руках мого батька, подарована йому його другом.

З перших рядків ця книга захопила мене в свій світ. Вона розповідала історію про диявола, що прийшов у Москву та почав руйнувати житт, знущаючись над суспільством. Вона була смішною, філософською, загадковою і в той же час, дуже глибокою.

Читаючи цю книгу, я не тільки познайомився з художнім мистецтвом Михайла Булгакова, але і почав розуміти важливі аспекти життя та суспільства. Книга вчила мене думати, аналізувати та розуміти глибше. Вона підкреслила важливість свободи слова та творчості, і я почав розуміти, як важливо бути вільним думати та висловлювати свої думки.

Ця книга також познайомила мене з історією свого рідного народу. Вона розповіла про життя в Радянському Союзі та про те, як цензура й репресії впливали на життя звичайних людей. Вона стала для мене віконечком у минуле,  про яке я раніше мало знав.

"Майстер і Маргарита" навчила мене цінувати свободу, думати самостійно та залишатися вірним своїм переконанням, навіть якщо це означає боротьбу проти системи. Ця книга вплинула на мій світогляд та стала моїм вчителем, який навчив мене бачити світ більш широко і розуміти його глибше.

Тому я завжди носив цю книгу в своєму рюкзаку, як символ мого вчителя, що завжди зі мною. Вона нагадувала мені, що навчання може прийти з будь-якого джерела, і що навчання не завершується з закінченням школи чи університету.

"Майстер і Маргарита" стала для мене не просто книгою, а вчителем, який навчив мене бачити світ з іншого ракурсу, розуміти його глибше та бути вільним у своїх думках та виборах.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up