Демченко Дмитро. Вчитель, який змінив моє життя

Демченко Дмитро. Вчитель, який змінив моє життя

Жінка із переможним ім'ям Вікторія

   Життя…Я тільки почав торувати його стежину. І ви можете слушно зауважити, що восьмикласнику ще рано замислюватися про кардинальні зміни сенсу буття. Але мені, як і багатьом одноліткам, на жаль, довелося дуже рано подорослішати, бо війна внесла свої корективи. Із людей почали спадати маски і коло друзів суттєво звузилося.  Ті, хто залишилися,  - це перевірені справжні надійні люди, які можуть не лише підтримати, а власним прикладом показати, як стати кращим та успішнішим у житті.

  Таким взірцем , другом, порадником та вчителем є для мене жінка з переможним ім'ям Вікторія. Це моя мама!

  « Мама?» - здивуєтеся ви. Це викликало таку реакцію, бо про маму сказано дуже багато , саме на неї покладається місія виховати нас гідними людьми.  Та я зараз не про це…А про зміни в моєму житті, про власний приклад мами.

  Усі звикли до образу сільської жінки, а я зараз зламаю стереотип.

  Моя матуся яскрава блондинка із бездоганним манікюром, макіяжем, вишуканими манерами та витонченим смаком. При цьому вона порається по господарству:  вирощує чудову городину, розводить курей, качок, гусей, дає лад кабанчикові. А яку мама має клумбу із запашними чорнобривцями, елегантними трояндами, розкішними гортензіями та ще багатьма сортами квітів.

 Зайдеш до кухні, а там ненька вправно чаклує над борошном та овочами , а потім гостинно запрошує скуштувати ароматного борщу та пухких пиріжків.

Потім у неї репетиція нового танцю у сільському клубі, участь у змаганнях по волейболу, зустрічі з друзями, де мама завжди задає настрій.

 У виборі спеціальності матуся теж дотримується « ідеї сродної праці»  Григорія Сковороди. Вона спробувала себе на роботі , пов'язаній із залізничними перевезеннями, побувала у якості кухаря шкільної їдальні, але покликанням її стало місце вихователя дитячого садочка. Там мама відчуває себе феєю – чарівницею, із – під віртуозних пальців якої з'являються чудові вироби та малюнки, а діти просто обожнюють свою виховательку і з радістю доєднуються до онлайн-занять.

  Отака в мене мама Вікторія. Вона власним прикладом  зламала стереотип та зірвала тавро зі звичного образу селянки. 

  Ненька , як вчитель, змінила моє життя.

  Тепер для мене головним є бути собою, мати власну думку, займатися самовдосконаленням, шукати справу свого життя, « ідею сродної праці».

  Дякую, матусю!

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також