27.10.2023
Культурна країна
eye 400

Савенчук Андрій. Вчитель, який змінив моє життя

Савенчук Андрій. Вчитель, який змінив моє життя

Мій «вчитель» –  війна

         Зустріти  людину, яка стане для вас вчителем, який змінив  життя – щастя. На декого  вплинули  книги та фільми, події. А я кожного дня  замислююсь над тим, наскільки війна змінила моє життя.

         Початок війни я пам’ятаю дуже добре і коли згадую,то  по моєму тілу йдуть мурахи. Перший день – це був ранок… Прокинувшись, почав збиратися в школу. Глянув на маму. Її вираз обличчя був жахливий.  Слова, які вона сказала, запам’ятаю на все  життя: «Почалася війна».

         Повномасштабна війна між Україною та Росією почалась 24 лютого 2022 року і перевернула життя всіх. Моє також не обійшло стороною. Раніше я й не задумувався про таку страшну подію. Просто жив у маленькому місті Тернополі. Ходив у школу. Гуляв з друзями. Проводив час із родиною. Насолоджувався життям .

         Дата 24 лютого назавжди залишиться у моїй пам’яті. Вся сім’я була перелякана. Та ми вірили, що все закінчиться швидко і наше життя стане колишнім. На початку  війни  все перевернулось з ніг на голову. В нашій країні почався хаос. Кожен день  для мене проходив як цілий рік. Я розумів, що почалась війна і моє життя  не буде таким, як завжди. Виходиш гуляти на вулицю,  чуєш сирени, від яких всі тікають  в укриття, діти плачуть . А ти дивишся на цю картину і хочеш думати, що це лише сон. Але ,на жаль, це не так. Я не можу повірити, що в двадцять першому столітті може бути війна, і це сумно  та водночас жахливо. Кожен боявся за своє життя.

         У моїй школі почалось дистанційне навчання, відключення світла , повітряні тривоги. Та наші проблеми не такі великі як у дітей у Бахмуті , Маріуполі, Херсоні та в інших містах, де проводились бойові дії.

         З приходом війни змінились пріоритети, бажання й переконання. Звичне "Як ти?" перетворилося на  прояв любові та турботи. Хвилюєшся за себе, рідних та близьких, а ще за тих, хто відстоює нашу свободу.

         Гнів, розпач, страх, розчарування заполонили душу кожного й перешкоджають  нормальному сприйманню  реальності. Для мене, пошук речей, що заспокоюють і відволікають від страшних подій, став досить складним. Спілкування з друзями й рідними, їх підтримка та теплі слова стали особливо бажаними. Щоб заспокоїтись,виходжу на вулицю,  слухаю музику українських виконавців. А ще утіхою стали  читання книг, перегляд улюблених фільмів.

         Війна змінила усіх нас. В цей складний час мало хто будує якісь плани на майбутнє , адже кожен живе сьогоднішнім днем . Добре ,коли ти живий і всі твої близькі у безпеці - зараз це єдині добрі новини. Кожен українець задумується над тим , а що ж буде, коли закінчиться війна ? Я часто замислююся над тим , що  буду робити  після війни . Вірю, що ми переможемо, навіть більше -  впевнений!!!! Війна змінила мене морально - я став сильнішим, наполегливим, вмотивованим , впевненим у своїх силах. А ще навчився цінувати  будь яку дрібничку. Кожен  намагається  наблизити  нашу перемогу, як може.

         Зараз все, чого прагнуть українці – миру. Я щиро вірю, що дуже скоро це жахіття закінчиться, і всі знову будуть жити в рідних містах та з радістю мандруватимуть вільною Україною. Наш незламний дух і козацький драйв не перемогти! Слава Україні!

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up